Cyberpunk RED - Faxlapok - Tűzkeresztség

PLETYKÁK - VÉLEMÉNY - IDŐJÁRÁS & VESZÉLYEK - TECH -

ÉLETSTÍLUS - SZÓRAKOZÁS - ÜZLET - NEMZETKÖZI HÍREK

NCT

Night City Today

A múlt kincsei
Írta: Dick Mosley

Pár nappal ezelőtt felröppent egy kósza pletyka, hogy egy, a régi városközpont romjai között kutató cég, a Hard Roxs Inc sikeresen feltárt egy, a Bomba előttről származó páncéltermet, benne néhány igen értékes technológiai, kulturális és anyagi lelettel. Sajnos egy baleset miatt a cég számos dolgozója odaveszett a feltárás közben, ám az egyik nagyvállalat máris felvásárolta a maradékot, a leletekkel együtt.
A feltárási munkálatok azóta exponenciálisan megnövekedtek, a korábbi egyetlen akna helyett hármat is fúrtak, és a bennfentes pletykák szerint a páncélterem sokkal nagyobb kiterjedésű, mint elsőre gondolták. Az ásatás egész területét a Militech zsoldosai biztosítják, és úgyhogy akármit is találtak odalent a fiúk, sokkal értékesebb, mint azt a Hard Roxs gondolhatta volna. Kár, hogy a jackpot megszerzése az életükbe került.
A feltárást vezető régész, Dr. Richard Kimble ma reggeli nyilatkozata szerint a feltárások lezárultak, így hamarosan elszállítják a helyszínről a leleteket, és az egész területet feltöltik törmelékkel és betonnal, hogy a helyén egy új, a városunk fényét emelő toronyház épülhessen. A telepen máris gyülekeznek a páncélozott teherautók, és a számukból ítélve, akármerre is indul majd a konvoj, szép nagy dugóra számíthatnak Night City lakói. A cég ígéretet tett ugyan arra, hogy éjszaka intézi a szállítást, hogy ne terhelje tovább a városi forgalmat, de ez természetesen nem tekinthető készpénznek - hiszen ha előre bejelentenék a szállítás idejét, ezzel szinte céltáblát festenének magukra, és a pusztai nomád söpredék azonnal rájuk vetné magát!
A magam részéről reménykedem benne, hogy a leletek egy részét - például a műtárgyakat előbb-utóbb a városunk valamelyik múzeumában is kiállítják majd, hogy mindenki megcsodálhassa őket. Bár ha hozzávesszük, hogy a Night City Múzeumot már a megnyitása előtti éjjelen megpróbálták kirabolni, erre csekély esélyt látok…


Küldetés: Lángoló pokol
Információ a játékosoknak:
A csapat ismét (vagy továbbra is) a Trauma Team szolgálatában áll, Night Cityben. Ezúttal egy korai műszakba vannak beosztva, vagyis reggel 6-tól állnak szolgálatban, a város egén körözve, riasztásra várva. Azonban ez a nap a szokásosnál is viharosabban indul: 05:57 perckor, mikor a csapat még a kávéját hörpölgeti, és az indulás előtti ellenőrző listán megy végig az AV-n, a várost egy robbanás-sorozat rázza meg, valahol a Völgy és az Egyetemi kerület határán a magasban húzódó gyorsforgalmi úton. És pillanatokon belül több tucatnyi Trauma Team jeladó indul be… A TT bázison az összes AV motorja dübörögve indul, a már cirkáló madarak pedig mind abba az irányba száguldanak.


Mesélői jegyzetek:
Bár még senki sem tud semmit, abban mindenki egyetért, hogy nem baleset történt - hisz még valaki a balesetekben egyáltalán? Ezúttal igaza is van a kétkedőknek, ugyanis egy nagyszabású rablási kísérlet sikerült nagyon, nagyon rosszul. A tervek szerint a néha Hard Roxs Inc ásatását tovább folytató ArcheoKimble cég ma reggel szállította volna el az ásatás helyéről, erős Militech fedezettel a lentről felhozott régi műtárgyakat, technológiai prototípusokat: összesen 2 teherautóból és 3 páncélozott terepjáróból állt a konvoj.
A rablók terve egyszerű volt: egy saját konvojt szerveztek, kisebb teherautókból, a volánoknál bagóért felfogadott sofőrökkel. Kaptak egy kamu feladatot, de a lényeg csak annyi volt, hogy akkor és ott ottlegyenek, és a kincseket szállító kocsik közelébe jussanak (ezt távolról koordinálták). Amikor a megfelelő helyen voltak, a konvoy előtt és mögött haladó kocsik kerekeit felrobbantották, ezzel egyrészt lezárva az utópályát, másrészt egy tömeges balesetet okozva. Ekkor két lopott és TT jelzésekkel ellátott AV-vel odarepültek volna, leszedve az Militech őröket, majd felpakolták volna a rakomány legértékesebb (az ásatásom dolgozó bűntársuktól megszerzett sorszámú) ládákat, és elhúztak volna, mielőtt bárki odaér.
A terv természetesen zajosan félresikerült: ugyanis a támadással egy időben egy harmadik konvoj is volt a gyorsforgalmin, mégpedig a Petrochem három tartálykocsija. Ezek egyikébe rohant bele a felrobbanó gumijú "Csali 1", és a robbanás láncreakciója mindhárom tankert elemésztette, magával sodorva több tucatnyi személyautót, furgont és teherautót. Az egész gyorsforgalmi háborús övezetnek néz ki, lángoló roncsokkal, halottakkal és sebesültekkel. És ha ez nem lenne elég, máris itt vannak a kétlábú dögevők.
A TT csapat a kiérkezéskor rengeteg ügyfelet talál a helyszínen, és szép számmal vannak olyanok is, akiknek nincsen biztosítása: a saját lelkiismeretükön múlik, mik a prioritásaik, kiknek segítenek és kit hagynak az út szélén. Ráadásul a kincseket szállító teherautók rakománya is kiborult az útra, az őket őrző Militech zsoldosok a rablókkal harcolnak, és számos boosterbanda máris a helyszínre tart, hogy kifossza a halottakat.


Feladatok:
Mikor a Trauma Team egységek a helyszínre érnek, a fedélzeten tartózkodók az alábbi összeroncsolódott járműveket és utasaikat látják a magasból. A mentőorvos dönt, hogy hol kezdik a mentést, bár a kijelzőjük világosan mutatja, hogy hol vannak a magasabb besorolású páciensek. Az egyes járművek elhelyezkedése a mesélőtől függ, a tankerek felrobbanása matchboxokként dobálta szét őket az úton. A játékosokkal egy időben két másik TT AV is érkezik, majd D6 körönként fut be a következő. Az orvosoknak el kell dönteniük, kit látnak el először, és a mesélőn múlik, hogy a Halálos Sérültek közül ki marad életben vagy ki hal meg, mire odaérnek.
  • Céges limuzin 1.: egy sofőr (Súlyos Sérült, Bordatörés), egy férfi utas (Menedzser, Könnyebben Sérült) és egy női utas (Titkárnő, Halálosan Sérült, Ostorcsapásos nyaksérülés). A limuzint megdobta a robbanás, de a kerekein landolt, az úton keresztben. A sofőr eszméleténél van, de nagyon sípol. Nem akarna mozogni, de a beszorult és igazából könnyebben sérült menedzser hisztérikusan követeli, hogy szabadítsa ki. A titkárnő eszméletlen, kitekeredve fekszik az utastérben. A sofőrnek és a titkárnőnek Ezüst, a menedzsernek Igazgatói szintű biztosítása van.

  • Céges Limuzin 2.: egy sofőr (Halott, Agysérülés), egy női utas (Menedzser, Halálosan Sérült, Bordatörés, Törött láb), egy lánygyermek (Súlyos Sérült, Törött láb), egy férfi utas (Testőr, Könnyebben Sérült). A limuzin a tetején fekszik. A sofőrt telibe kapta egy tenyérnyi repesz, ami utána eltalálta a testőrt. A menedzsernő és a lánya mindketten elég rossz bőrben vannak, a gyerek nincs eszméleténél, az anyja viszont próbálja tartani a gyereket és életben maradni. A nőnek és a gyerekének Igazgatói szintű biztosítása van, a testőrnek és a sofőrnek Ezüst.

  • Családi kocsi: egy férfi utas (Halálosan Sérült), egy női utas (Halálosan Sérült), egy tinédzser fiú (Súlyos Sérült, Összeomlott tüdő) és egy leánygyermek (Könnyebben Sérült). A személyautó telibe találta a felrobbanó kerekű "Csali 2" teherautó, nekiszorítva a korlátnak, és erősen összenyomva. Az összes autó be van szorulva. A tinédzseren kívül mindenki eszméletlen, ő viszont kétségbeesetten próbálja kiszabadítani a húgát. Csak az apának van Ezüst szintű biztosítása, a munkahelyéről.

  • Járőrkocsi: egy férfi utas (őrmester, Halott), egy női utas (Járőr, Súlyosan Sérült), egy férfi utas (gyanúsított, Súlyos Sérült, Törött láb). A járőrkocsi nagyon komolyan megsérült, a sofőrt gyakorlatilag szétlapította a becsapódás. A mellette ülő társát egy halom repesz is eltalálta, eszméletlen. A hátsó részben egy megbilincselt gyanúsított van, akit éppen bevittek - ő eszméleténél van, de megbilincselve és törött lábbal egyelőre nem tudott megszökni. A két rendőrnek Ezüst szintű biztosítása van, a punknak semmilyen.

  • Média furgon: egy férfi utas (Kameraman, Halott), egy férfi utas (Riporter, Súlyos Sérült, Leszakadt Kar), egy női utas (Asszisztens, Halott, Leszakadt Fej). A Network 54 egyik közvetítői kocsija, ami egészen közel volt az egyik felrobbanó tankerhez, és több tucat métert repült, mielőtt megakadt volna az út korlátjában. A vezetőfülke szinte megsemmisült, az utastér össze van roncsolódva. A sofőr és az asszisztens menthetetlen, testrészeik hiányoznak. A kocsiban ülő riporter egy ismert arc (a mesélőn múlik, kicsoda), aki annak ellenére életben van, hogy a jobb karja könyék felett leszakadt. A pasas korábban katona volt, elkötötte a sérülését, ezért van még életben. A furgon viszont ég, a felrobbanó tankerből ráfröccsent vegyi anyagtól. Mindhárom utasnak Ezüst szintű biztosítása van.

  • Motor 1.: egy férfi utas (Halott) és egy női utas (Súlyos Sérült, Leszakadt Láb). A motorost telibe találta az egyik felboruló teherautó, a vezető szétlapult alatta, a női utasnak pedig leszakadt a lába térdből, és eszméletlenül hever a motor közelében. Mindkettőnek Ezüst biztosítása van.

  • Motor 2.: egy férfi utas (Halálos Sérült, Koponyatörés, Törött Bordák). A férfit elsodorta a Média Furgon, az aszfalton hever, de eszméleténél van és segítségért könyörög. Nincs biztosítása.

  • Sportkocsi: egy férfi utas (Céges, Súlyos Sérült) és egy női Utas (Barátnője, Súlyosan Sérült). A kocsi nagyrészt elkerülte a robbanásokat, viszont a berepülő szilánkok komolyan megsebesítették a sofőrt és a hölgyet is. A férfi a vezetőülésben ül, eszméletlenül, a nő viszont sokkosan-véresen a roncsok között botorkál.

  • Szedán 1.: egy férfi utas (Halálosan Sérült, Koponyatörés). A kocsit a levegőbe dobta a robbanás, és a tetején landolt, némileg kilapulva. A utas megpróbált kimászni, de elájult közben, így félig kilóg a sofőr oldali ajtón. Nincs biztosítása.

  • Szedán 2.: egy női utas (Súlyos Sérült, Gerincsérülés), egy női utas (Halott). A kincseket szállító konvoj egyik terepjárója szabályosan átgázolt ezen a személyautón, amikor megpróbálta kikerülni az egyik tanker robbanását. Az idősebb nő vezetett, ő halott, a lánya súlyos gerincsérüléssel, deréktől lebénulva be van szorulva az égő kocsiba. Az idősebb nőnek Ezüst biztosítása volt, a lányának nincs.

  • Csali 1.: egy férfi utas (Sofőr, Halott). A teherautó szinte teljesen megsemmisült, a TT kiérkezésekor egy lángoló roncs, a Tanker 1-el együtt. A sofőrnek nem volt biztosítása.

  • Csali 2.: egy férfi utas (Sofőr, Halálosan Sérült, Koponyatörés). Bár a teherautó többször megpördült a tengelye körül és a raktér ezer darabra szakadt, repeszekkel borítva az egész utat, a sofőr döbbenetes módon még életben, sőt, eszméleténél van. Nincs biztosítása.

  • Tanker 1. 2. és 3.: a három Petrochem tanker totálisan megsemmisült, a szállítmányuk lángoló foltokban hever az úton és a szétszóródott roncsokon. Mind a hat sofőr és kísérő halott, és mindegyiknek Ezüst biztosítása volt.

  • Páncélozott Teherautó 1.: egy sofőr (Könnyebben sérült). A két kincsszállító egyike, a robbanástól keresztbe fordult az úton és az oldalára dőlt. A sofőr beszorult a fülkébe, de nem sérült meg komolyabban.

  • Páncélozott Teherautó 2.: egy sofőr (Halott). A hátrébb haladó teherautó felborult és maga alá temette az Militech 3. terepjárót. A sofőr halott, a rakomány pedig kiborult az útra.

  • Militech 1.: két férfi és két női utas (mind Sértetlen). Az élen haladó terepjárónak sikerült elkerülni a robbanást, és azonnal visszatért a helyszínre, hogy biztosítsa a terepet. Mind a négy utasnak Ezüst fokozatú biztosítása van.

  • Militech 2.: négy férfi utas (mind Halálos Sérült). Ez a kocsi gázolt át a Szedán 2.-n, majd lerepült az útról, és most odalent lángol. Mind a négy utasnak Ezüst fokozatú biztosítása van.

  • Militech 3.: két utas (Halott), egy férfi utas (Halálos Sérült), egy női utas (Súlyos Sérült). Erre a terepjáróra borult rá a Páncélozott Teherautó 2. Az utasok be vannak szorulva a roncsba, mindnek Ezüst fokozatú biztosítása van.

  • Egyéb roncsok: a fentieken kívül még tetszőleges számú, szétroncsolódott vagy kiégett jármű hever az úton. Bár ezekben nem nagyon vannak már túlélők, az utasok Trauma Team kártyái még jelezhetnek.

A Bonyodalmak
A lángoló roncsokon és a sérülteken kívül több másik tényező is bonyolítja a Trauma Team bevetését.
  • A Rablók: a zsoldosok súlyos hibát követtek el, ugyanis annyira megdöbbentek az általuk előidézett apokalipszis méretén, hogy csaknem egy percet elvesztegettek a nézelődéssel. Mikor végre észbe kaptak és megközelítették a roncsokat, már az igazi Trauma Team gépek is a közelben jártak, sőt, a csapaté előttük ér a földre. Bár próbálták leutánozni az AV-k festését és a mentőcsapat felszerelését, az igazi TT-sek azonnal látják, hogy nem valódiak. A rablók célja a megmaradt Militech őrök kiiktatása és a szállítmány menthető részének lenyúlása, csakhogy egyik sem megy olyan könnyen. A rablók felszerelése és a karakterek értékei a mesélőtől függenek.

  • A Militech: az őrök igyekeznek a szállítmány megvédésére koncentrálni, bár a két sérült terepjáróban rekedt túlélők sorsa is izgatja őket. Amikor a rablók befutnak, először megörülnek nekik, utána viszont nem tudnak különbséget tenni az igazi és az ál Trauma Team egységek között. Ha valakinek nagyon jó a beszélőkéje, meggyőzheti őket, hogy kinek az oldalán állnak.

  • A Dögevők: az utcai punkok kisebb-nagyobb csapatokban máris a helyszínre igyekeznek, ütött-kopott járgányaikban, hogy megszerezzék a használható dolgokat, értékeket. A TT őrei igyekeznek távolt tartani őket a roncsoktól, amit érthető módon fegyverrel torolnak meg.

  • A Szervek: a kiérkező rendőrök eleinte szintén nem tudják, ki kivel van. Ha az érkezésükkor (d6 perccel a Trauma Team után) még nem tisztázták, hogy kik a rablók és kik az igazi Trauma Team dolgozók, óvakodnak beavatkozni. Csak akkor nyitnak tüzet, ha úgy látják, hogy a Militech őrökre vagy a sebesültekre lőnek.
A karaktereknek szinte esélyük sincs mindenkit megmenteni, de ezt nem tudhatják biztosan. A lángoló vegyi anyag, a tűzharcot vívó rablók és őrök, a mindent beborító füst, törmelék és a sebesült segélykérő kiáltásai közepette kell gyors döntéseket hozniuk, kinek segítenek és hagynak hátra.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések