Cyberpunk RED - Faxlapok - Míg a halál el nem választ

PLETYKÁK - VÉLEMÉNY - IDŐJÁRÁS & VESZÉLYEK - TECH -

ÉLETSTÍLUS - SZÓRAKOZÁS - ÜZLET - NEMZETKÖZI HÍREK

NCT

Night City Today


Egy korszak vége

Írta: Ron Kovac

Amikor öt évvel ezelőtt a Kaufmann Intézet megnyitott Night Cityben, sokan kinevették az alapító orvos házaspárt, Dr. Michael és Irene Kaufmannt: senki nem jósolt nagy jövőt egy független genetikai kutatólabornak. Bár mindketten tekintélyes európai egyetemeken szerezték a diplomáikat, és több nagy cég is megkörnyékezte őket, ők rendületlenül dolgoztak pártatlan szakértői státuszukon, így hamarosan az Intézet lett a független ellenőrző vizsgálatok végrehajtója. Több nagy hírverést kapott perben is hozzájárultak a bíróság munkájához, rámutatva cégek és állami szervek munkájának hanyagságára, hiába próbálták megvesztegetni, sőt, nem egy esetben megölni őket. A Kaufmann Intézet fogalom lett, egy időtálló márka.

De semmi sem tart örökké, főleg nem Night Cityben. Amint arról egy neve elhallgatását kérő forrásból értesültünk, Dr. Michael Kaufmann három napja beadta a válópert, és a házaspár tagjai állítólag semmin sem tudnak megegyezni: mindketten akarják az egész tortát, és semmit se akarnak adni a másiknak. A város legmenőbb ügyvédi irodái máris beadták ajánlataikat. Láttunk már csúnya válópereket, de azt hiszem, ez most mindenen túl fog tenni. A tét nem csupán a Kaufmann Intézet, hanem a több tízmillió eurodolláros vagyon ingatlanokban és részvényekben, és persze a név.


Küldetés: Repo Man

Információ a játékosoknak:

A csapatnak szól a Fixerük, hogy van egy megbízás a számukra: kapnak egy rövid videó-üzenetet egy bizonyos Dr. Michael Kaufmanntól. A férfi negyvenes, nincs jó bőrben, az arcán több centis, ezüstös folt, mintha higany lenne.

“Helló, a nevem Dr. Michael Kaufmann. Szeretném felfogadni magukat egy feladat elvégzésére. <köhögés> A feleségem, Irene, akivel együtt vezettük a közös labort, úgy döntött, hogy nem várja meg a válópert, és másként lép ki a házasságunkból. Megfertőzött valamivel, ami lassan megöl, de én nem szeretném ezt megvárni. <hosszú köhögés> A túléléshez viszont meg kell szerezniük nekem az eredeti anyagot a laborból. A részleteket megtalálják a mellékelt fájlban... <fuldokló köhögés>”

Az orvost átverte a kollégája/felesége, Dr. Irene Kaufmann, akivel együtt vezettek egy genetikai labort, a Kaufmann Intézetet. A nő elfogadta egy cég ajánlatát és kirakta a férjét, akit ráadásul meg is fertőzött valamivel, feltehetően egy biotoxinnal. A pasi elsősorban nem is bosszút akar (de nem bánja, ha bántják a nőt), hanem az őt megfertőző anyagot, hogy abból ellenszert készítsen. Mindezért összesen 50.000 eurodollárt kínál, ebből előlegként átadva 10.000 eb-t.

Ha sikerül megszerezni a mintát, azt egy speciális szállítótáskában kell elvinniük a megbízóhoz. Az információik szerint a Kaufmann Intézet két szintet (7. & 8.) bérel, ezek közül a 7. a laboratórium, a 8. pedig a házaspár szállása és az irodák helyszíne. A keresett mintáknak a labor központi széfjében kell lennie, Irene ott tartotta a saját kutatási anyagát. A férj a rendelkezésükre bocsájtotta az összes, általa ismert régi belépő/azonosító kódokat, hátha valamelyik még érvényes.

Mesélői Jegyzetek:

A Kaufmann Intézet a város egyik kevésbé forgalmas céges zónájában van, így ott egy csapat punk feltűnést kelt. Mindenképpen diszkréten kell eljárniuk az utcán, de onnantól, hogy bent vannak, már aligha ússzák meg erőszak nélkül. Az épületben este alig vannak, a biztonsági őrség három fő egy műszakban: ebből egy a portán, kettő pedig magányosan járőrözik (használd a Privát Biztonsági értékeit). Az Intézet szintjeire lifttel vagy a lépcsőn tudnak feljutni.

Ha használni próbálják a kapott kódokat, egy D10 mentőt kell dobni induláskor 6 alá: minden használat egy ponttal csökkenti a mentő értékét, a sikertelen mentő egyszerűen érvényteleníti az adott kódot, a 10-es dobás pedig azonnal kiváltja a riadót. Ha eljutnak észrevétlen a tartályhoz, a széf kinyitása csendes riasztást vált ki.

A laboron belül csak pár automata fegyvertorony van, de ha megszólal a riadó, megérkezik a felsőbb szintről a doktornő és a rá vigyázó négy céges testőr (előbbiek a Technikus, utóbbiak a Szóló értékeivel). A nő megpróbál hatni rájuk azzal, hogy pontosan tudta, hogy a férje egy másik céggel tárgyalt ugyanerről, és ő csak a pasi tervét használta fel ellene. Ez egyébként igaz. Ha a csapat hajlandó tárgyalni, a nő 10.000 eb-t és szabad elvonulást kínál a tartályért cserébe, amit természetesen esze ágában sincs betartani. A tárgyalás egy pontján (vagy ha a csapat nem tágít), egy implanton keresztül aktivál egy légbefúvót, valamiféle fehér gázzal árasztva el a területet. Ugyanez történik, ha meghalna (Dead Man Switch). Bár a játékosok ezt nem tudják bizonyosan, ez ugyanaz az anyag, amit a férje ellen használt, és ez hamar meg is látszik a bőrükön megjelenő, ezüstös/krómozott foltokon. Talán a Carbon Plague egy új változata? Mindenesetre dobjanak mentőt -2 büntetéssel, és ha ez sikertelen, hamarosan erős levertség vesz erőt rajtuk (mintha halálosan sérültek lennének, -5 büntetés mindenre). Akik megdobták, azok is rossz közérzettel küzdenek.

Ha a csapat kijut az épületből és leszállítják a tartályt a megbízó által megadott címre, ott újabb kellemetlen fordulattal találják magukat szembe: Dr. Kaufmann valójában már napok óta halott, vagyis már akkor sem élt, amikor ők elvállalták a küldetést. Viszont mindent előkészített a csapatnak, és maradék pénz mellett instrukciókat is hagyott, arra az esetre, ha más is megfertőződött volna. Az összes csapattag beoltása után egyetlen adag ellenszerük maradt.

Ezzel a küldetés véget is ért, viszont akár életben maradt Irene, akár megölték, a nőt "megvásárló" cég nem örül, hogy a felfedezése kikerült a kezükből. Ráadásul a csapatnál van az egyetlen ismert ellenszer, ami nem csak nekik, hanem a konkurenciának is egy vagyont ér...

Letölthető PDF változat


Cyberpunk RED - Faxlapok - Csillagpor

Cyberpunk RED - Faxlapok - A Balek

Cyberpunk RED - Faxlapok - Tűzkeresztség

Cyberpunk RED - Faxlapok - Halálfutam 2045

Cyberpunk RED - Faxlapok - Munka-trauma

Cyberpunk RED - Faxlapok - A Leviatán ébredése

Cyberpunk RED - Faxlapok - Ami a zugdokinál történik...

Cyberpunk RED - Faxlapok - Arccal a porban

Cyberpunk RED - Faxlapok - Elátkozott Ereklyék

Cyberpunk RED - Faxlapok - Let's Rock!

Cyberpunk RED - Faxlapok - Embervadászat!

Cyberpunk RED - Faxlapok - Míg a Halál El Nem Választ

Cyberpunk RED - Faxlapok - Holnap Hajnalig



-Kyrg-

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések