Cyberpunk RED - Faxlapok - Let's Rock!

PLETYKÁK - VÉLEMÉNY - IDŐJÁRÁS & VESZÉLYEK - TECH -

ÉLETSTÍLUS - SZÓRAKOZÁS - ÜZLET - NEMZETKÖZI HÍREK

NCT

Night City Today


Lángoló Kamcsatka
Írta: Dolores Nagita

Night City valamikor híres volt arról, hogy szinte minden utcájában volt egy-egy híres klub, bár vagy koncertterem, ahol olyan sztárokkal futhattunk össze, mint Johnny "Nembeszélünkróla" Silverhand, Kerry Eurodyne, Mas Despair vagy a Blood & Ice. A bomba persze ezt is elsöpörte, ám ahogy a város újjáépítési munkálatai zajlanak, úgy kezd a város magára találni kulturálisan is.
Tudom, most sokan felkapták a fejüket erre. Hogyan is lehetne kultúrának nevezni a húrok tépését, szinte disszonánsnak tűnő hangorkánt, a sikoltozó "éneket" vagy a minderre tomboló közönséget? Ne legyünk sznobok, uraim és hölgyeim, ez ugyanúgy kultúra, mint a komoly zenei koncertek vagy a felolvasóestek. Nem utasíthatjuk el a város lakóinak többségét, csak azért, mert nem ismerjük, nem értjük azt, amit ők szeretnek.
A régi klubok egy része ma is áll, bár nem ajánlanám senkinek jó szívvel mondjuk a Totentanzot, hacsak nem acélkemény ő maga is. De ha egy jó koncertre vágyunk, ahol pöröghetünk egyet péntek este, vagy el akarjuk csípni a holnap szupersztárjainak első nyilvános fellépését, akkor nyugodt szívvel ajánlom bárkinek a Kamchatka Burnot klubot, Watsonban. A tágas nagyteremben egyszerre akár 300 fő is tombolhat, az italok árai nem rosszak, a lányok csinosak és a biztonságiak piszkosul értik a dolgukat. A klub tulajdonosa, Milo Korden korábban maga is zenekarok mellett dolgozott, többek között a Pink Canary és a Flying Chainsaw Quartett menedzsere is volt. Kiváló ízléssel biztos kézzel választja ki minden este a fellépőket, számos zenekart indítva már útjára a hírnév felé! Ne hagyd ki a lehetőséget, hiszen lehet, hogy a mai ismeretlen holnap már világsztár lesz!
*Fizetett hirdetés.



Küldetés: Vérben Úszó Húrok
Információ a játékosoknak
A csapat tagjai egy feltörekvő, ám még nem igazán ismert rockbanda tagjai (zenészek, énekesek) vagy kisegítői, például testőr, technikus, menedzser, “beszerző”. Az egyik klub, a Watson városrészben található Kamchatka Burnout vezetője, Milo Korden váratlanul szól nekik, hogy felszabadult aznap este a 20.00-21.00 sáv, így felléphetnének. A Kamchatka nem tartozik a legnagyobb helyek közé, de ki tudja, talán ez lehet az ugródeszka…
A fellépés nem fizet alapvetően rosszul, az egészért 5000 eb-t fizet nekik Korden, amin természetesen a menedzsertől függő mértékben osztoznak (általában övé 35%, a zenekaré másik 35%, a maradék 30% pedig a kisegítőké). A meghívás alig pár órával korábban érkezik, szóval nem nagyon van idejük gondolkozni, készülni - igazi "most vagy soha" pillanat.



Mesélői jegyzetek
Aznap este eredetileg a Blue Pussycats lépett volna fel, csakhogy az énekesnőjük, Linda Stiletto visszautasította Milo közeledését, aki így bosszúból törölte a fellépésüket. Arra számít, hogy a karakterekéhez hasonlóan aránylag ismeretlen banda majd a küszöb alatt kúszik vissza, bocsánatot kérve, Linda pedig tanul a leckéből és enged neki. Csakhogy nem számolt sem a rocker csajok haragjával, sem pedig az elkötelezett rajongóikkal. Főleg eggyel.
Szóval a menetrend a következő:
  • Érkezéskor a Kamchatka biztonsági emberei eléggé zordak, és igyekeznek mindenkit lefegyverezni, még a csapat saját testőreit is. Erre valójában nincs utasításuk, egyszerűen bunkók és élvezik a hatalmukat. Persze ha a karakterek elég kemények, némi farkaszemezéssel és izmozással le lehet rázni őket.
  • Milo egy elég "nyálkás" alak, aki mindenkire rátapad. Ha a karakterek vagy a hozzájuk tartozó NJK-k között van csinosabb hölgy, arra azonnal rátapad, ajánlatokkal bombázza. Ha elutasítják, belengeti a menedzserüknek, hogy ezt az elszámolásnál majd észben tartja.
  • Amikor a csapat a színpadra lép, a BP tagjai már ott vannak a közönség soraiban, és állandóan próbálják megzavarni az előadást. Bekiabálnak, bedobálnak ezt-azt, néha lézerrel próbálják megvakítani a zenészeket. A csapatnak számonként többször is kell próbát dobnia, a Mesélőtől függő célszám ellen, hogy elvétik-e az éneket, ütemet, hangot stb, a technikusok megpróbálhatják ezeket a trükköket kiszűrni, a biztonságiak kergetőznek a rendbontókkal, a menedzser veszekszik Milóval stb.
  • Nagyjából a koncert közepén befut a BP úgy két tucatnyi rajongója, akik elkezdenek már a bejáratnál balhézni, Linda Stiletto pedig elkezd vokálozni a csapat énekesének. Ez eleinte elég zavaró, aztán valahogy átcsúszik abba, hogy baromi jó lesz: kiderül, hogy Linda hogy-hogynem ismeri az összes számukat (és igazából nagyon bejön neki a csapat énekese, nemtől függetlenül).
  • Még mielőtt vége lenne a csapat egy órájának, megérkezik Ricco: ez a veterán egykori zsoldos a BP legnagyobb rajongója, és sajnálatos módon nem kicsit kiberpszichopata. Azért jött, hogy a karakterek vérével felmossa a színpadot, így mikor besétál, a főbejáratnál álló biztonságiak már halottak. Mikor belépve meglátja, hogy Linda az ellenségnek vokálozik, azonnal úgy érzi, hogy az idolja elárulta őt, így ők is felkerülnek a halállistájukra. A bár innentől csatatér, Ricco és a legvadabb BP rajongók mindenki más ellen.
Ha sikerül túlélniük a fellépést: 
  • Az eset nagy hírverést kap, mert a Network 54 egyik zenei riportere aznap ott lebzselt a bárban, és a szemimplantjával felvette kb. az egészet.
  • Ha Ricco valahogy túlélő és meglóg, onnantól vadászni fog Lindára és a karakterekre.
  • Milo - hacsak meg nem halt az este során, bár erre kicsi az esély - ki akarja velük fizettetni a berendezésben esett kárt, ami szerinte 25.000 eb.
  • Linda Stiletto és a BP túlélő tagjai nagyon szeretnének összeállni a karakterek zenekarával, mert nagyon bejön nekik a zenéjük (meg a tagok). Linda már írt is fejben egy dalt az estétől, Bloodsong (the ballad of Rico) címmel.
  • Kapnak felkérést más klubokból is.

-Kyrg-

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések