Cyberpunk RED - Faxlapok - A Balek

PLETYKÁK - VÉLEMÉNY - IDŐJÁRÁS & VESZÉLYEK - TECH -

ÉLETSTÍLUS - SZÓRAKOZÁS - ÜZLET - NEMZETKÖZI HÍREK

NCT

Night City Today

Merénylet az Egyetemi Zónában
Írta: Dolores Nagita

A Night City Egyetem campusa a tanulás és a gondtalan ifjúság otthona, ahol legtöbbször csak a hangol bulik vagy az alkalmi, kisstílű drogdílerek miatt kell a rendőröknek intézkednie (az egyetem vezetése továbbra is határozottan tagadja azokat a vádakat, hogy egyes diákszövetségek között bármiféle versengés zajlana az elkábított és megerőszakolt diáklányok terén). Ma reggel azonban lövések ébresztették a negyedet: az egyetem egyik elismert professzora, Dr. Jacob Drexler kocsijának útját két motorbicikli állta el, és a négy ismeretlen támadó automata fegyverekből összesen több, mint 100 lövést adott le rá!
Mondhatnák, hogy a professzor életét csak a csoda mentette meg, ám valójában inkább a BMW szabadalmaztatott TitanSkin(TM) nano-zselés páncélzatának köszönhette, hogy csupán kisebb sérülésekkel szállhatott ki a járműből! A helyszínre siető biztonságiak rövid tűzharcot vívtak a támadókkal, az egyik motor utasát sikerült is leteríteniük, a többiek viszont elmenekültek. Az összecsapásban három őr is megsérült, mivel az elavult japán járőrkocsik nem voltak képesek megállítani a nagy erejű lövedékeket.
Az egyetem vezetése nyilatkozatban ítélte el a súlyos támadást, egyben tagadva azokat a vádakat, hogy mindennek bármi köze lenne korábban már említett diákszövetség-versengéshez, ami miatt Dr Drexler állítólag feljelentést tett. Álláspontjuk szerint a támadás a professzor biológiai kutatásai miatt történt, és szerintük a halott támadó is ezt igazolja, az illető ugyanis állítólag az Inkvizítorok néven ismert banda tagja volt. Ezt a rendőrség egyelőre nem erősítette meg, igaz, nem is cáfolták. Ha ez igaz, akkor félő, hogy hamarosan újabb merényletek történhetnek, ismerve e banda kibernetika- és biomódosítás-ellenes álláspontját.
A rendőrség lezárta a campus érintett területét, belsős információink szerint egyelőre csupán gyilkossági kísérlet miatt zajlik a nyomozás. Dr Drexlert nem sikerült elérnünk, de egy egyetemi dolgozótól azt az információt kaptuk, hogy magántestőröket készül fogadni az eset után.


Küldetés: Életem szerepe
Információ a játékosoknak:
A csapat tagjait egy Fixer, John Roscoe hívja össze, egy jól fizető megbízás miatt. Egy egyetemi professzornak, Dr Jacob Drexlernek személyi védelemre van szüksége a következő három napban, a campus területén. A Fixer kifejezetten jólszituált, nem látványosan feltuningolt embereket keres, akik nem hozzák a frászt a diákokra. Nem csak Szólókat keres, hanem más hivatások tagjai is szóba jöhetnek, ha képesek megvédeni a professzort és nem lógnak ki a közegből. A fizetség 1000 eb/nap/fő.
Dr Drexler egy megnyerő modorú férfi, akit mintha egyáltalán nem viselt volna meg a támadás. Sőt, bár nem veti el a további merényletek lehetőségét, állandóan hangoztatja, hogy tökéletesen megbízik a testőreiben. A szállása a campus területén található, és a státuszához illően elég jól felszerelt. Ugyanezen az emeleten van egy vendéglakosztály, a professzor elérte, hogy a következő három napban ott helyezték el a védelmét biztosító személyeket. Arra a kérdésre viszont nem hajlandó választ adni, hogy mi lesz három nap múlva, vagy hogy miért pont addig szól a megbízás.
Az egyetem részéről kirendelt kapcsolattartó, Derek McMurphy egy elég hűvös, számokban gondolkodó hivatalnok, aki leginkább annak örül, hogy a testőröket Drexler fizeti, és nem ők. A biztonsági szolgálatot a Lazarus adja, az ő biztonsági főnökük, Lara Taylor egy profi, bár érezhetően nem örül az “amatőröknek”.

Mesélő jegyzetek:
Bár úgy tűnik, hogy a karaktereknek nem lesz más dolguk, mint pár napig kísérgetni a népszerű, fiatalos professzort, gyakorlatilag az első pillanattól kezdve át vannak verve. Ugyanis az a férfi, akit ők Dr. Jacob Drexlernek gondolnak, valójában egy Ray Houston nevű színész! akit felfogadtak, hogy néhány napra játssza el a szerepét. Jóval a támadás keresték meg, minimális plasztikai műtétet hajtva végre (eleve nagymértékben hasonlított a professzorra), így most elég nagy a hasonlóság. Az ujjlenyomat- és retinaszkennerekben kicserélték  a professzor adatait a strómanéra, mintha ezek mindig is Dr Drexler tartoztak volna - a megállapodás szerint a három nap lejárta után ezeket visszaállítják majd. A cseréről a két "Drexleren" kívül csak az egészet megszervező Fixer, John Roscoe és a neki dolgozó Netvadász, Fárosz tudtak, senki mást nem avattak be.
De miért kellett egy népszerű, bár nem igazán nagymenő egyetemi tanárnak és biomódosítás-kutatónak egy hasonmás? Az ok igen egyszerű: pénz, méghozzá nagyon-nagyon sok pénz. Dr. Drexler ugyanis rendszeresen ellopta mások kutatási anyagait, majd ezeket kisebb-nagyobb összegekért eladta egy Fixeren (John Roscoe-n) keresztül a Biotechnica vállalatnak. Pár héttel ezelőtt viszont az egyik kollégája, a csendes, halkszavú Dr. Max Luther egyik kísérlete valami váratlan és totálisan világrengető eredménnyel zárult - erről azonban sajnos senki sem tud, ugyanis Dr. Drexler az egészet ellopta, és meghamisította az adatokat a rendszerben. Jól tudta, hogy ez a kísérlet nem csupán egy Nobel díjat hozhatna Dr. Luthernek, hanem egy vagyont érhet neki is. Ezért a korábbi esetekből összeszedett pénzből felfogadta Houstont és Roscoe-n keresztül leszervezte a cserét. A saját átváltozását ravaszul egy másik Fixeren keresztül intézte, így azóta már ő is teljesen új személyazonossággal bír. Amiről pedig az alteregó végképp nem tudott, hogy Ray Houston adatait is módosították, így ő már elméletileg nem is létezik (a megváltoztatott adatai szerint tinédzserként meghalt). Végezetül pedig egy az ő átváltozását segítő Fixeren keresztül felfogadott pár bérgyilkost a saját alteregója megölésére.
Tehát van egy ál-professzor, aki a method acting igazi rajongójaként azonnal beleveti magát Dr. Drexler szerepébe, átolvas mindent, amit az valaha írt, megnéz róla minden felvételt, így pont úgy beszél és viselkedik, mint az igazi. Ráadásul elég pénzt kapott azért, hogy akkor is tartsa magát ehhez a meséhez, ha valaki az életére törne, legalábbis egy darabig. Roscoe, a Fixer pont azért fogadta fel a csapatot, mert az igazi Drexler számára egy aranybánya volt, és ő is azt hiszi, hogy azért van szükség az alteregóra, hogy az igazi megszerezhessen egy nagyon fontos kutatási anyagot.


A három nap eseményei (többé-kevésbé tetszőleges sorrendben):
  • Dr. Luther rájön, hogy valaki meghamisította az adatait, és ellopta a kutatása minden egyes apró részletét. Azt is pontosan tudja, hogy ez a valaki csak és kizárólag Dr. Drexler lehetett. Bár a doki csendes, visszahúzódó ember, egyben erős testalkatú és ezúttal nagyon feldühítik. Azonnal Drexler szállására megy, ahol őrjöngve kérdőre akarja vonni az egészből mit sem értő professzort. Ha a testőrök nem lépnek közbe, puszta kézzel agyonveri az alteregót, ha viszont sikerül megfékezni, fenyegetőzik, hogy meg fogja semmisíteni Drexlert.
  • A hivatalos Szervek egyik tisztje, Mancuso hadnagy meglátogatja Drexlert, és igyekszik kikérdezni a merényletről. Bár a támadás a Lazarus védelme alatt álló területen történt, a banda miatt az NCPD is érdekelt a történetben. Mancuso egy régi motoros, még a Torony összeomlása előtt kezdte a szakmát, és valami miatt nem stimmel neki az egész történet. A "professzorra" nem gyanakszik, de ha a testőrök próbálnak vele beszélgetni, megtudják, hogy az a tippük, hogy valaki "céltáblát festett Dr. Drexler hátára".
  • Lara Taylor, a biztonságiak vezetője meglátogatja Drexlert, mert megtudta, hogy az Inkvizítorok meg akarják miatta támadni a campust. Azt szeretné, ha Drexler látványosan elutazna egy pár napra, persze valójában csak elbújna szem elől. A "professzor" igyekszik megnyugtatni a nőt, szerinte ez az egész túl van reagálva (a megbízás kiköti, hogy nem bújhat el, az óráit is meg kell tartania). Nem sikerül meggyőzniük egymást, Taylor a testőröket próbálja meg rávenni, hogy segítsenek neki.
  • Dr Drexler megtartja az óráit, és mivel alaposan felkészül a szerepére, az anyagot is teljesen jól sikerül átadnia (minimális mellébeszéléssel). Az egyik óra után viszont egy diáklány, Heather Russel nagyon igyekszik őt félrevonni, és felháborodik, mikor Drexlernek fogalma sincs róla, hogy ő kicsoda - ugyanis a professzornak már pár hónapja viszonya van a lánnyal, erről egy szót sem szólt az alteregónak. A lány lekever neki egy pofont, meg is karmolja, amire nagyon rosszul reagál a színész - a sérülés a műtéti heget érte, nem is akarja, hogy bárki megvizsgálja (egy OrvosTechnikus meg tudja állapítani, hogy plasztikai műtétje volt).
  • A pletykákban szereplő diákszövetségi "erőszakverseny" nem létezik, viszont Drexler pár nappal a szerepcsere előtt írt róla egy teljesen kamu feljelentést: arra számított, hogy a sikeres merénylet után ez majd teljesen összekavarja a nyomokat. Az egyetem vezetése igyekszik kivizsgálni az esetet, és Drexlert is kikérdezik. A "professzor" viszont az igazi Drexler feljegyzései között megtalálta a jegyzeteket, amiket direkt azért hagytak ott, hogy a halála után gyanúba keverjék a diákokat, és azt hiszi, hogy mindez igaz. Amikor kikérdezik, szenvedélyesen előadja a betanult dolgokat, teljesen hamisan vádolva meg több diákot. Emiatt többen kérdőre akarják vonni a "professzort", és a testőröknek kell megmenteniük.
  • Az Inkvizítorok valóban nem tekintik befejezettnek a dolgot, és a harmadik nap estéjén egy nagyobb bandájuk (10+2d6 fő) megtámadja a campust, hogy elkapják és keresztre feszítsék Dr. Drexlert. Az egyetem biztonsági személyzete állja a sarat, de egy kisebb csapatnak így is sikerül bejutnia - velük már a játékos karaktereknek kell leszámolnia.

Mikor letelik a három nap, a "professzor" viselkedése megváltozik: ideges lesz, állandóan az Ügynökét nézi, az igazi Drexler hívását várva. Óráról órára egyre rosszabb lesz az állapota, majd délután már inni is elkezd. Napnyugta környékén elkezdi mondani, hogy ő nem is Drexler, hanem Ray Houston - csakhogy amikor rákeresnek, ő halott a rendszer szerint. DNS vizsgálattal igazolható lenne a színész állítása, csakhogy az igazi Dr. Drexler törölte mindenhonnan a saját adatait, Houston DNS-e pedig nincs benne egyik adatbázisban sem - az egyetlen lehetőség az, ha összevetik egy családtag DNS-ével. Ekkorra viszont már mindenkinek rém kellemetlen az egész helyzet: az egyetem vezetése utasítja Lara Taylort, hogy vigyék a "professzort" az egyetemi kórház neurológiai részlegére és nyugtatózzák be. Ha a testőrei nem lépnek közbe, Dr. Drexler eltűnik a zártosztályon, és többi senki se hall felőle.
Ha a csapat hisz Houstonnak, ki kell juttatniuk az egyetemről, esetleg tűzharcba is keveredve a Lazarus biztonságiakkal. Ezután el kell juttatniuk a város valamelyik klinikájára, megkeresni az egyetlen élő családtagját, a húgát, elvinni a klinikára, elkerülni az őket kereső Lazarus egységeket, Inkvizítorokat, bevádolt diákok szülei által felbérelt ügyvédeket… Gyerekjáték. Igazából egyszerűbb, ha keresnek egy zugdokit, aki szab egy új arcot Houstonnak. A színész egyetlen szerencséje, hogy erre ott a pénz, amit "élete szerepéért" kapott.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések