Cyberpunk RED - Faxlapok - Ami a zugdokinál történik...

PLETYKÁK - VÉLEMÉNY - IDŐJÁRÁS & VESZÉLYEK - TECH -

ÉLETSTÍLUS - SZÓRAKOZÁS - ÜZLET - NEMZETKÖZI HÍREK

NCT

Night City Today


Zugdokik városa
Írta: Ron Kovac

A mai világban szinte nincs olyan város, ahol ne lenne legalább egy-két orvos, aki némi készpénz ellenében elvégzi azokat a beavatkozásokat, melyekre egy hivatalos kórház nem vállalkozna. Van, aki némi tiltott vasra vágyik, másokat össze kell varrni egy lövöldözés után, vagy egyszerűen csak egy kis változásra vágyik. Ismerek pár embert, aki olyan sűrűséggel változtatja az arcát, ahogy más a frizuráját. 
Night City ebből a szempontból is különleges, ugyanis nincs még egy olyan város Észak-Amerikában, ahol lakosság-arányosan annyi zugdoki vagy klinika lenne, mint itt. Vannak egészen kis helyek, akkorák, mint egy hamburgerező mosdója, ahol egy koszlott fogorvosi székben ülve varrják a sebeinket, és előkelő, méregdrága magánkórházak, ahol senki se kérdez semmit és a nővérek lesik a kívánságainkat. Az ilyen helyeken minden megoldható, ami csak pénzért megvásárolható.
A leghíresebb ilyen klinika neve az, hogy "nem létezik". Legalábbis a rendőrség, az ügyészség és a bíróság szerint. Ebben nincs semmi meglepő, hiszen a mögötte álló orvos egy köztiszteletben álló filantróp, aki rengeteget tesz a város azon lakóiért, akikért senki más. Legalábbis ez a látszat. Nem, nem írok le neveket, nem adom meg az úrnak az elégtételt, hogy megint beperelhessen, de mind tudjuk, kire gondolok. Az, hogy a hatóság semmi nyomát nem találta illegális tevékenységnek, csak azt jelenti, hogy jobban ért a nyomai elrejtéséhez, mint ők ezek felkutatásához.


Küldetés: Betegszabadságon
Információ a játékosoknak:
A csapat tagjai egy illegális, ám jól felszerelt alvilági zugklinikán fekszenek, valahol Night City alatt: talán egy korábbi akció sebesüléseit heverik ki, egy hálás ügyfél jóvoltából, vagy valamilyen komolyabb kibervert ültettek beléjük, ami legalább pár nap befekvést igényel. Bár még lábadoznak, de már közel járnak a hazaengedéshez. A felszerelésük a klinika szigorú szabályai szerint mind el vannak zárva egy központi "ruhatárban". Azután az éjszaka közepén lövésekre és segélykiáltásokra ébrednek…

Mesélői jegyzetek:
A helyet egy jónevű orvos, Dr. Michael Blackwood üzemelteti, aki ebből az illegális tevékenységből finanszírozza a nyilvános kórházát és annak közszolgálati tevékenységét. A rendőrség elég “támogatást” kap tőle, hogy ne zaklassák, az alvilági csoportok pedig mind tudják, hogy semleges terepként bármikor kaphatnak itt kezelést. Mindenki elégedett.
Azután egy hat fős céges kommandós üt rajta a klinikán. A támadók ellenőrzés alá vonják az egyetlen be- és kijáratot jelentő liftet és az adminisztrációs központot, majd szisztematikusan, szobáról szobára fésülik át a helyet: keresnek valakit, és közben válogatás nélkül mindenkit megölnek. A csapat tagjai komoly hátrányból indulnak, hiszen csak a beépített holmijaikra számíthatnak, amíg el nem jutnak a személyes holmijaikat rejtő raktárig, illetve nem szereznek a támadóktól vagy az őröktől.
A létesítményben hat őr volt szolgálatban, egy ügyeletes orvos és három nővér mellett. Az őrök közül négyet és a nővérek közül egyet már megöltek a támadók, mire a karakterek feleszmélnek, az orvost pedig próbálják elkapni, hogy megtudják tőle, hol van, akit keresnek. A támadók ugyanis egy szökevény Biotechnika alkalmazottat keresnek, Dean Fostert, aki megszervezte a "halálát", majd itt szabatott magának új testet, hogy meglóghasson volt munkaadói elől. Valaki viszont köpött, és a volt felettesei elég dühösek voltak, hogy megkockáztassanak egy rajtaütést.
A legjobb, ha a csapat már az elején összefut a menekülő orvossal, aki kétségbeesetten próbál elbújni valahová a gyilkosok elől. A kommandósok nem számítanak komoly ellenállásra, mivel arra számítottak, hogy a páciensek vagy szedáltak, vagy a célponthoz hasonló szökevények. A többség talán tényleg az, de a mesélő betehet néhány “ínyenc vásárlót”, aki itt rakatta be a pengéit, és a csapat váratlan szövetségese lehet.
Ha sikerül egy terminálon felhívni Dr. Blackwoodot (idelent nem működnek a mobilok), a doki küld erősítést, és felajánlja, hogy jutalmat fizet minden megmentett beteg után. A csapaton felül huszonöt beteg feküdt bent, ebből ébredéskor tíz már halott volt.
Néhány ötlet az NJK-kra:
  • Dr. William Blackwood: a klinikát vezető orvos unokaöccse, az éjszakai ügyeletes. Nem olyan elkötelezett, mint a nagybátyja, viszont megvannak a maga kapcsolatai.
  • Stacy Keagan: az egyik nővér, aki - egyelőre - túlélte a támadást. Igazi túlélő alkat, aki bármire hajlandó, ha ezzel megúszhatja. Ha fogságba esik, segíti a támadókat, de ha a csapat menti meg, nekik is boldogan ad támogatást.
  • Carla Santini: az egykori Biotechnika alkalmazott, Dean Foster biztosra akart menni, és nem érte be az arc, ujjlenyomat és retina megváltoztatásával. Az orvosok remek munkát végeztek, már csak DNS vizsgálattal lehetne megmondani, hogy a csinos fiatal nő korábban férfi volt.
  • Backlog: egy excéges Technikus, aki mindkét lábát elvesztette egy "balesetben", és bár van két kiberlába, állandóan problémái vannak velük. Most éppen lábak nélkül van, ami miatt nem túl mozgékony, viszont ha a csapat tagjai hajlandóak neki dolgozni, szépen fizet érte. Viszont valamiért zsigerből gyűlöli Carlát, bár maga sem tudja, hogy miért.
A kórház részei:
  • Adminisztrációs részleg: ide jön le a lift a felszínről, itt az orvosi- és nővérszoba. Innen három folyosó nyílik, melyek szintben el vannak tolva egymáshoz képest.
  • A folyosó: ez egy szintben van az adminisztrációs részleggel. A folyosóról hat, egyenként kétágyas szoba nyílik, a végén egy kis műtővel/kezelővel.
  • B folyosó: ez a szint pár méterrel az admin részleg felett van, ide egy enyhén emelkedő átjáró vezet. Más tekintetben megegyezik az A folyosóval.
  • C folyosó: a B ellentéte, ez az admin részleg alatt van.

A „küldetés” célja maga a túlélés, de ha igyekeznek összedolgozni az orvosokkal, vagy elfogadják Carla, esetleg Backlog felkérését, akár még anyagilag is jól kijöhetnek a dologból. Persze a legnagyobb nyereség maga a főorvos jóindulata lehet, hiszen ha a város egyik legmenőbb zugorvosa az adósunk, az olyan, mint egy szabadulókártya a klinikai halálból.

Letölthető PDF változat


Cyberpunk RED - Faxlapok - Csillagpor

Cyberpunk RED - Faxlapok - A Balek

Cyberpunk RED - Faxlapok - Tűzkeresztség

Cyberpunk RED - Faxlapok - Halálfutam 2045

Cyberpunk RED - Faxlapok - Munka-trauma

Cyberpunk RED - Faxlapok - A Leviatán ébredése

Cyberpunk RED - Faxlapok - A sötétség mélyén

Cyberpunk RED - Faxlapok - Ami a zugdokinál történik...

Cyberpunk RED - Faxlapok - Arccal a porban

Cyberpunk RED - Faxlapok - Elátkozott Ereklyék

Cyberpunk RED - Faxlapok - Let's Rock!

Cyberpunk RED - Faxlapok - Embervadászat!

Cyberpunk RED - Faxlapok - Míg a Halál El Nem Választ

Cyberpunk RED - Faxlapok - Holnap Hajnalig



-Kyrg

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések