Cyberpunk RED - Faxlapok - A Halálkamion

PLETYKÁK - VÉLEMÉNY - IDŐJÁRÁS & VESZÉLYEK - TECH -

ÉLETSTÍLUS - SZÓRAKOZÁS - ÜZLET - NEMZETKÖZI HÍREK

NCT

Night City Today


Városi Legendák Nyomában - A Halálkamion

Írta: Ron Kovac

Emlékszik valaki a "Halálkamion" legendájára? A 2010-es években elterjedt a külvárosok és a Harci Zóna lakói között, hogy egy acélszürke, jelzések nélküli teherautó vagy kamion járja a város peremét, és ha magányos prédára talált, az nyom nélkül eltűnt. Számos elmélet volt róla, a legracionálisabb szerint egy céges, mozgó biolabor volt, ahol kísérleti alanyokat gyűjtöttek, mások szerint egy ripperdoki vadászott új testrészekre, a legvadabb elképzelések szerint pedig egy hatalmas élőlényről van szó, egy kibernetizált óriási krokodilról vagy valami hasonlóról! Hiába, a nyomort csak kemény drogokkal lehet elviselni…

Az NCPD persze sosem talált rá semmilyen bizonyítékot a létezésére, de a helyiek makacsul hittek a szörnyeteg létezésében. Egyes bandák annyira beleélték magukat ebbe a legendába, hogy vérdíjat tűztek ki a Halálkamionra, és a felheccelt helyiek és a pénzéhes zsoldosok rátámadtak minden céges teherszállítóra, ami persze a cégek ellencsapásaihoz és újabb vérfürdőhöz vezetett. Aztán valamikor a 2020-as évek elejére a legenda eltűnt, még a Bomba előtt feledésbe merült.

Szóval miért is hoztam most fel ezt az ősrégi történetet? Hát azért, mert egy héttel ezelőtt a külvárosban ismét felbukkant a szörnyeteg, legalábbis ezt állítják azok a kétségbeesett szülők, akiknek tinédzser gyerekeiket valaki elrabolta. Persze az NCPD most sem látott semmit, hiszen arrafelé elég ritkás a térfigyelő kamerák hálózata, és ha valaki röptet is arra drónokat, esze ágában sincs átadni a felvételeket a hatóságoknak. A Halálkamion eddig háromszor csapott le, de senki se látott semmit, csak egy acélszürke teherautót, ami végig gurult az utcán, és a gyerek nem volt utána sehol.

Létezik tehát a Halálkamion, a géptestű szörnyeteg, ami embereket eszik? Valaki meglovagolja a régi legendát és más, sötét célokra gyűjt alanyokat? Vagy a tinédzserek egyszerűen elszöktek otthonról, hogy szerencsét próbáljanak valahol máshol és a rejtélyes teherautónak semmi köze az egészhez? Ki tudja! A legenda viszont tovább él beleégve az emberek lelkébe.


Küldetés: Látta valaki Jillt?

Információ a játékosoknak:

Az egyik karaktert kétségbeesetten hívja egy közelben élő rokona vagy barátja, hogy a lánya, Jill, eltűnt a nyílt utcáról gyakorlatilag a szeme láttára. A hívó a lakásukban volt az ablaknál, miközben a lánya az úttest túloldalán állt egy bolt előtt. Pár másodpercre megállt közöttük egy méretes, acélszürke páncélozott teherautó, majd amikor megindult, Jill nem volt sehol. Mire lerohant az utcára, hogy a kocsi után eredjen, már csak a távolban látta, nagy sebességgel a Harci Zóna felé haladva.

Ebben a pillanatban nagyjából a megfelelő irányból feltűnik egy hatalmas, acélszürke teherautó, jelzések nélkül, sötétített ablakokkal és elrobog mellettük a Harci Zóna felé…

Mesélői jegyzetek:

A Halálkamion létezik, de természetesen nem egy vérrel és hússal táplálkozó szörnyeteg: egy régi, céges kutatócsoporthoz tartozott még jóval a Bomba előtt, akik a Harci Zóna mélyén állították fel a laboratóriumukat. A csoport igyekezett a céges kötődését titokban tartani, ezért semmilyen jelzést nem használtak a bázison belül és kívül sem, viszont jól el voltak látva pénzzel. Az elrabolt embereket különféle orvosi kísérletekhez használták fel, néha már út közben megműtve és felvágva a szerencsétleneket a teherautó belsejében felállított laborban.

A Negyedik Cégháború idejére a labort működtető cég már visszavonta az erőforrásait, a telepet lezárták és idővel el is feledkeztek róla. Mire a Bomba felrobbant, már évek óta gyűlt a por a laborban. Pár hete viszont valaki újra beindította a rendszert: az egykori kutatók egyike, aki úgy érezte, a kutatást nem zárták le. Ő az azóta eltelt csaknem harminc évben jócskán megöregedett, ám saját karrierje szépen felfutott, így meg tudta szerezni a vállalata támogatását a projekt újbóli beindításához.

A Halálkamion egy erősen páncélozott teherautó, a hátuljában egy jól felszerelt, bár kissé ódivatú kiberlaborral (a legtöbb műszer és szerszám 2020 előtti). A vezetőfülkében két fő ül, hátul pedig egy, két őr és két "orvos". Amikor valaki mellett megállnak, a kocsi oldalába szerelt hangtalan légfegyverek apró kábító nyilakat lőnek ki rá, majd az őrök egy rejtett nyíláson át a kocsi belsejébe húzzák az alanyt. A kocsit több kriogén tartállyal is ellátták, így ha valakivel később akarnak foglalkozni, el tudják helyezni.

Az orvosok egy előre megszabott protokoll szerint vizsgálják az alanyokat, és a további sorsa attól függ, melyik kategóriába sorolják:

• A Selejtnek minősített alanyokat megölik injekcióval, és ha van használható szerve, azt eltávolítják, majd a maradványoktól a tengerparton megszabadulnak.

• A B. Kategóriás alanyokat ellátják a sajátjaiknál jobb szervekkel (pl. kicserélve a tüdőt, májat), majd egy alkalmas helyen szabadon engedik (pár napnyi altatásban töltött lábadozás után. A testükbe rejtett nyomkövetővel ezek után megfigyelik őket, majd ha elég adatot gyűjtöttek be róluk, likvidálják őket.

• Az A. Kategóriás alanyok nagyon ritkák, ők ugyanis mutációktól és torzulástól mentes génállománnyal bírnak. Ezeket az alanyokat a laborba viszik, ahol kriogén tartályokban tartják őket, és klónozáshoz használják fel a testüket, mintaként.

A teherautó hátuljában mindig van D2 ismeretlen tinédzser vagy fiatal felnőtt (14+D6 éves) a kriogén tartályban, plusz a legújabb "alany" a műtőasztalhoz szíjazva. A belső falhoz erősített tárolókban a Selejtekből eltávolított szervek és végtagok találhatók, fagyasztva vagy tápfolyadékban úszva, igazi horror-környezetet adva a matt, acél laboratóriumnak.

Ha a csapat azonnal a Halálkamion után ered, a sofőr észleli az üldözőket és mindent megtesz, hogy lerázza őket. A kocsija erősen páncélozott és masszív (SFÉ 15, 80 pontnyi sérüléstől válik működésképtelenné), így átgázol bárkin és bármin. A karaktereknek csak úgy lehet esélye a megállításra, ha célzott lövésekkel (-6) a kerekeit vagy magát a motort támadják, dupla sérüléseket okozva neki. Másik lehetőségként a karakterek megpróbálhatnak felmászni a kocsira és a tetején eljutni a vezetőfülkéig, hogy közvetlen közelről támadják a bent ülőket.

Ha sikerül megállásra bírniuk a kocsit, a bent ülő négy őr és a két orvos megpróbál meglépni. A sofőr értékeihez használd a Nomádét, a mellette ülőhöz a Szólóét, a hátsó két őrnek a Privát biztonságiét, az orvosokhoz pedig a Technikusét. Ha sikerül közülük foglyot ejteni, a dokik elköphetik, hol van a bázisuk, de az hamar kiderül, hogy oda már komolyabb tűzerő szükséges. Jillt és a kriogén tartályba zárt másik egy vagy két tinédzsert sikerül kiszabadítaniuk.

Ha nem sikerül megállítani a kocsit, az behajt a Harci Zóna mélyére, a bandák területére. Ha oda is követik, eljuthatnak a nyomában egy ősrégi, elhagyatottnak tűnő céges telephez, ahol a Halálkamion beállt egy zárt garázsba. Viszont legalább egy tucatnyi Utcai Söpredék kerülgeti ekkor már a karaktereket, akiknek nem lesz könnyű innen kidumálniuk magukat. A Halálkamion kezelői erről mit sem tudnak, a bunkerük a telep alatt van, és a felszíni kamerákat sosem javították meg. A telep ostromához már egy jó terv kell, mert odabent legalább tucatnyi őrrel számolhatnak - persze ha kijátsszák a Halálkamion legendáját, akár még a Zóna bandái is az oldalukra állhatnak.

Ezért a melóért senki sem fog fizetni a karaktereknek, pro bono csinálják, egy barátnak vagy rokonnak segítve. Persze minden zsákmány őket gazdagítja, és ha sikerül megszerezniük a kamiont, az egy kisebb vagyont érhet.

Letölthető PDF változat


Cyberpunk RED - Faxlapok - Csillagpor

Cyberpunk RED - Faxlapok - A Balek

Cyberpunk RED - Faxlapok - Tűzkeresztség

Cyberpunk RED - Faxlapok - Halálfutam 2045

Cyberpunk RED - Faxlapok - Munka-trauma

Cyberpunk RED - Faxlapok - A Leviatán ébredése

Cyberpunk RED - Faxlapok - A sötétség mélyén

Cyberpunk RED - Faxlapok - Ami a zugdokinál történik...

Cyberpunk RED - Faxlapok - Arccal a porban

Cyberpunk RED - Faxlapok - Elátkozott Ereklyék

Cyberpunk RED - Faxlapok - Let's Rock!

Cyberpunk RED - Faxlapok - Embervadászat!

Cyberpunk RED - Faxlapok - Míg a Halál El Nem Választ

Cyberpunk RED - Faxlapok - Holnap Hajnalig

Cyberpunk RED - Faxlapok - A Red Dot Rajtaütés

Cyberpunk RED - Faxlapok - A Halálkamion

-Kyrg-

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések