Cyberpunk RED - Faxlapok - Munka-trauma

PLETYKÁK - VÉLEMÉNY - IDŐJÁRÁS & VESZÉLYEK - TECH -

ÉLETSTÍLUS - SZÓRAKOZÁS - ÜZLET - NEMZETKÖZI HÍREK

NCT

Night City Today


A Trauma Team újabb létszámbővítése

Írta: Dick Mosley


Az idei évben a Trauma Team végre újabb egységekkel bővítette a Night City-beli kirendeltségének állományát. Évek óta téma visszatérő téma, hogy az egykori világszintű, mára viszont regionálisra zsugorodott vállalat komoly ember- és géphiánnyal küzd. Többször is hallottunk pletykákat, hogy a város egén cirkáló TT-jelzésű AV-kat milyen barkács-módszerekkel tartják a szerelőik röpképes állapotban, és hogy az állomány túlhajtottsága miatt sokszor már csak puszta akaraterőből, az orvosi esküjébe kapaszkodva képes elvégezni a dolgát nap nap után.

Éppen ezért volt olyan örömteli, hogy a tegnapi sajtótájékoztatón Bob Jones 5 új mentőegység szolgálatba állítását jelentette be, az idén elveszett 3 pótlásával együtt. Ráadásul ezek vadonatúj AV-kat jelentenek, amiket a napokban vettek át, egyenesen a gyártótól. Persze a céges ügymenetet ismerve ezek a tapasztalt veteránokhoz kerülnek majd, a tovább repülő öreg járműveket pedig az új állomány kapja majd meg. De ne legyen igazam.



Küldetés: Az esküm kötelez

Információ a játékosoknak:

A csapatot egy Fixer beszervezte állandó vagy kisegítő jelleggel az állandóan emberhiánnyal küzdő Trauma Team Night City-beli kirendeltségéhez. Mivel a cég még jelen körülmények között is igyekszik tartani egyfajta minőségi szintet az állományon belül, elvárják a releváns szerepeket (pl. Medtechnikus) és szakértelmek (fegyverhasználatok, Légijármű-vezetés) megfelelő szintű (minimum 4.) ismeretét. A műszakok jelenleg elég hosszúak, ritkább a 8 órás, mint a 12, bár ennek nagy részét a város feletti járőrözéssel tölti a csapat, hogy gyorsan a helyszínre érhessenek, ha befut a riasztás. Cserében automatikusan minden dolgozónak jár egy Ezüst szintű kártya, és egész jó bérezés (kb napi 100 EB).
Az első három műszak, bár nem volt eseménytelen, az "elvártak szerint" alakult: járőr-kimentés-lőnek-visszalövünk-elhúzunk-befoltozzuk-kórház. A kollégákkal jó a viszony, mindenki cinikus és nyers humorú, de alapvetően kedvelhetők. A cég pedig pontosan és időben fizet. 
Azután a negyedik műszakban a csapat kap egy rutin hívást: valakinek jelez az Ügynöke, hogy az illető szívinfarktust kapott. A hívás a város egyik nem annyira előkelő szállodájából jött, viszont az ügyfél Igazgatói szintű előfizetéssel rendelkezik, úgyhogy a csapat máris úton van…



Mesélői jegyzetek:

A kaland lényegében egy (esetleg kettő) épületben játszódik, "run 'n gun" módban: a célszemélyt valaki tőrbe csalta, ám randevú helyett egy boosterbanda várt rá, akik ki akarták műteni a fejében található memóriamodult. Ebben zavarja meg őket a Trauma Team érkezése. A TT csapat feladata a szerződött fél megtalálása és ellátása - az életét és biztonságát fenyegető személyeket pedig ki kell iktatniuk!


A helyszín:

  • A szálloda összesen 10 emelet magas, a tetőn egy AV/helikopter leszállópályával. Az adatbázis szerint van két lift és két tűzlépcső, illetve a 8. emelet magasságában egy híd köti össze a szomszédos épülettel. Az ügyfél jelzése a szálloda 5. emeletéről érkezik, és továbbra is mozgásban van. 

  • A tetőleszállón viszont egy kibelezett régi Osprey és a belőle kiszerelt részei foglalják a helyet, így az AV nem tud leszállni: a tető peremére lebegve a csapat ki tud ugrálni, de elég merész vállalkozás. A tetőn jelenleg senki sem tartózkodik. Ha a csapat innen kezd lefelé haladni, akkor sétálniuk kell, ugyanis egyik lift sem működik. Nagyjából a 7. emelet magasságában járnak, amikor a központból jelzik nekik (és a saját kézi egységeiken is látják), hogy a keresett személy jelzése mozgásba lendül.

  • Az utca szinten elég nagy a zsúfoltság, az épület előtt számos autó parkol, egy részük láthatóan már nem megy sehová (a kerekek le vannak lopva). Ha valaki a csapatból különösebb figyelmet szentel az utcán mászkálóknak vagy a kocsikban üldögélőknek (például hagynak lent egy őrt, vagy az AV pilótája ellenőrzi, mennyi helye van), egy Nehéz Észlelés próbával feltűnhet, hogy az egyik furgon vezetőülése mögött egy fegyveres alak üldögél. A recepciós frászt kap, nem túl kooperatív, viszont az azonnal kiderül, hogy mindkét lift működésképtelen, vagyis gyalog kell felmenniük az 5. emeletre. Nagyjából a 3. emelet magasságában járnak, amikor a központból jelzik nekik (és a saját kézi egységeiken is látják), hogy a keresett személy jelzése mozgásba lendül. 

  • A szobába közvetlenül is megpróbálhatnak behatolni, az utcafronti nagy ablakokon keresztül: az AV oda tud lebegni mellé, és a megfelelő (a fedélzeten szép számban megtalálható) szerszámokkal az ablak be is törhető. Mikor bejutnak, a szoba erősen fel van dúlva, az ügyfél sehol, viszont az asztalon egy halom műtéti szerszám van kipakolva.


A feladat:

A szerződött személyt nyilvánvalóan valaki elrabolta, a csapatnak meg kell találnia, ki kell szabadítania és életben kell tartania őt.

  • Az Első Akadály: az elrablók hátra hagytak egy embert, hogy időt nyerjen nekik.  Ha a csapat a lépcsőn jön felfelé vagy lefelé, a bandatag a lépcsőház 5. emeleti ajtajában állva egy  Géppisztolyból megküld pár sorozatot feléjük, hogy időt nyerjen. Ha egyenesen a szobába érkeztek, annak folyosó felöli ajtajában áll, és onnan tüzel. Minden esetben ezt legfeljebb 3 körig teszi, azután lohol a többiek után, ha még életben van.

  • Az Üldözés: a célszemélyt elrabló csapat hat Booster és egy Főfoglaló karakterből áll (az egyik Booster az Első Akadály). A tervük attól függ, hogy a Trauma Team csapata melyik irányból érkezik:
  • Ha a Trauma Team csapat az utca felől érkezik, a banda a 8. emeleti híd felé igyekszik, mivel nincs légi járművük. A híd viszont le van zárva, így ha eljutnak odáig, jó pár kört elvesztegetnek a nyitásával, ami lehetőséget ad a játékosoknak a felzárkózásra. Ha a banda átjut a szomszédos épületbe, egy olcsóbb irodaházba, ott már liften lejuthatnak a földszintre, viszont a helyi biztonságiakkal is szembe kerülnek.
  • Ha fentről vagy közvetlenül az ablakon keresztül jönnek, a lépcsőn igyekeznek lefelé, hogy az utcára kijussanak. A 3. emeleten átvágtáznak a másik lépcsőházba, mert az, amiben eddig haladtak, el van torlaszolva régi bútorokkal. Az utcán egy furgonban várakozik az erősítésük - ha az AV leereszkedne az utcára, hogy feltartsa a menekülőket, a sofőr egy gránátvetővel próbálja leszedni/elriasztani a "madarat".


Bonyodalmak:

A feladatot számos Bonyodalom teheti nehezebbé vagy akár könnyebbé, a helyzettől függően.

  • A Vendégek: a szállodában elég sok vendég tartózkodik, akik többségének esze ágában sincs beavatkozni az eseményekbe. Ugyanakkor a lövések és a pánik hatására néha megpróbálnak kirohanni a folyosóra, hogy elérjék a lépcsőt, liftet, ekkor pedig könnyen a banda vagy a túlságosan gyorsan tüzelő TT csapat áldozatául eshetnek. 

  • A Nehézfiú: a szálló vendégei között akad néhány kiöregedett nehézfiú (a mesélő tetszése szerint), aki bármelyik oldalon beszállhat. Vagyis ha a játékosoknak túl könnyen vagy éppen túl nehezen megy a dolog, bármikor felbukkanhat bármelyik fél háta mögött egy szivarozó, atlétás alak egy sörétes puskával.

  • A Személyzet: a recepcióson kívül csak két takarító van az épületben. Egyikük, egy cingár latino pasas az egész helyzetből mit sem sejtve porszívózik (a beültetésein keresztül zenét hallgatva) a 3. vagy a 8. emeleten, vagyis pont ott, ahol az üldözés átvált a folyosóra. A bandatagok egyike pedig nem habozik húspajzsként magával rángatni.

  • A Szervek: a rendőrség kapott egy jelzést előre a TT érkezéséről, viszont mivel túl vannak szokás szerint terhelve, nem jönnek ki addig, amíg erre nincs valami nyomós okuk. Ilyen lehet például az, ha akár a bandatagok, akár a TT csapat, akár az utcán várakozó sofőr el nem kezd gránátokat szórni. Ekkor ide irányítanak két járőrkocsit, ami felmentő seregként funkcionálhat, ha a csapatnak kezdenek összecsapni a hullámok a fejük felett.

  • Az Irodisták: ha a banda átjut a másik épületbe, át kell vágniuk egy klasszikus, nyílt légterű irodán, ami tele van kis boxokkal. Ebben összesen vagy huszan dolgoznak ebben az órában, akik egyszerre lehetnek vétlen áldozatok (lásd Vendégek), akár pedig túszok (lásd Személyzet).

  • A Biztonságiak: ha a banda bejut az irodába, 3 Biztonsági Ügynök felsiet az emeletre, további kettő pedig lent marad a recepciónál. Mindkét csapat beszállhat az összecsapásba, ám nem biztos, hogy időben felismerik, ki a barát és ki az ellenség.

  • A Riválisok: ha úgy tűnik, hogy a boosterek lejutnak az utcára és a TT csapat nem tudja őket időben megállítani, egy rivális (szintén a célszemélyre pályázó) boosterbanda is lecsaphat rájuk. A mesélő döntésétől függ, mennyire lassítják le az üldözötteket. A banda akkor is kéznél lehet, ha a TT csapat túl könnyen boldogul, megzavarva a "fáklyásmenetet".

Ha a csapatnak sikerül visszaszerezni az elrabolt célszemélyt (a mesélőn múlik, hogy milyen állapotban), minél gyorsabban kórházba kell vinniük. Az, hogy ki volt az illető, igazából lényegtelen a számukra - a lényeg az, hogy fizető ügyfél, Igazgatói előfizetéssel!



-Kyrg

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések