Cyberpunk RED - Faxlapok - Embervadászat!

PLETYKÁK - VÉLEMÉNY - IDŐJÁRÁS & VESZÉLYEKTECH -

ÉLETSTÍLUS - SZÓRAKOZÁS - ÜZLET - NEMZETKÖZI HÍREK

NCT

Night City Today


Rendőrségi Felhívás!
Írta: Dick Mosley
Az NCPD a lakosság segítségét kéri Dr. Arthur Calgary kézre kerítésére, akit többszörös, bűnszövetkezetben elkövetett gyilkossággal vádolnak. Dr. Calgary a terhére felrótt gyilkosságokat azidőben követte el, mikor az NCPD mellett dolgozott, mint rendőrségi pszichológus: az ő feladata volt a járőrök kiértékelése és segítségnyújtás az általuk látott borzalmak feldolgozásában. De a jelek szerint ő maga volt a farkas, csak nem a bárányok, hanem a juhászkutyák között.
A sorozatgyilkosság pár hónapja kezdődött, és elég gyorsan nyilvánvalóvá vált, hogy valaki a 2021-es "Nekromanta"-gyilkosságokat próbálja utánozni. Ha valaki nem ismerné az esetet: ez egy hét gyilkosságból álló sorozat volt, ahol az azóta is ismeretlen tettes fiatal céges középvezetőkre specializálódott, és rituális körülmények között végzett velük, mintha csak feláldozta volna őket egy sátánista szertartások. A gyilkosságok a maguk idején nagy port vertek fel, ráadásul egy komoly kis kultusz-banda alakult a gyilkos körül, akik az Élőholtaknak nevezték magukat: ezek az őrültek rendszeresen próbálták utánozni a Nekromanta tetteit, és akadályozni a nyomozást. Az NCPD korabeli közleményei szerint már forró nyomon jártak, mielőtt bekövetkezett volna az összeomlás, és a káoszban a sorozatgyilkosság megszakadt. Sosem derült ki, hogy a tettes maga is meghalt az atomtámadás során vagy az azt követő zavargásokban, és nem is nagyon volt rendőr, akinek lett volna ideje foglalkozni egy ilyen ősrégi üggyel. Ám a múlttól nem könnyű megszabadulni.
A jelenlegi gyilkosságsorozat eddig öt (ismert) áldozatnál jár, és a jelek szerint maga Dr. Calgary volt a legalább hat tagból álló csoport vezetője. Az NCPD nem hozta nyilvánosságra a többi tag nevét, ám feltételezhetően több egykori rendőr is van közöttük. Mindenesetre sokat mondó, hogy a lakossághoz fordultak, gyakorlatilag vérdíjat tűzve ki a pszichológus fejére. Ráadásul ennek teljes összege jár élve vagy halva, ami nekem azt sugallja, hogy nem akarnak tárgyalást, ahol más, talán még kellemetlenebb részletek is kiderülhetnek.


Küldetés: A Gonosz Arca
Információ a játékosoknak:
Ez a meló nem egy Fixertől jött, vagy akár valamilyen céges arctól. Egyszer csak mindenhol ott volt, minden képernyőn ez a felirat villagott: VÉRDÍJ. Az összeg pedig szemérmetlenül nagy, 100.000 eurodollár. Night City összes Szólója, fegyverforgatója, magánnyomozója és háborús veteránja az utcán van ezen az éjjelen és Dr. Calgary nyomában van.
A csapat éppen az egyik kedvenc csehójában ül, amikor a saját Ügynökeik kijelzőjén is megjelenik az üzenet. Az asztaluknál ülő egyik cimborájuk, Gary, aki leginkább futárkodásból tartja magát a felszínen, majdnem kiköpi a szintetikus sörét, és némi fuldoklás után benyögi, hogy ő tudja, hol van a pasas, mert pár napja ő vitt házhoz némi ételt egy tömbházba és amikor átadta az ott élő nőnek a csomagot, meglátott a tükörben egy férfi - aki pontosan úgy nézett ki, mint Dr. Calgary! Gary viszont nem egy vagány Szóló, hanem egy csóró pizzafutár, így ő aligha fog odarohanni, hogy lepuffantsa a dokit, de ha a haverjai beveszik a buliba, akkor szíves-örömest osztozik velük a jutalmon, persze szigorúan egyenlően.


Mesélői jegyzetek:
Dr. Arthur Calgary nem volt mindig gyakorló pszichopata, évekig lelkiismeretesen végezte a munkáját. Sajnálatos módon nagyjából egy évvel ezelőtt rábukkant a 2020-as években az NCPD kötelékében dolgozó elődje, Dr. Jonah Crowley aktáira - és rá nem döbbent, hogy ő volt az eredeti Nekromanta. Meg akarta érteni, mi zajlott az egykori kolléga fejében, akinek nyoma veszett a bomba éjszakáján, és ahogy egyre többet tudott meg a gyilkosságokról, úgy került egyre inkább a hatása alá. Ám míg Crowley számára a misztikum csupán a hatóságokat félrevezető maszlag volt, amit a hideg és számító elméje fegyverként használt, Calgary komolyan vette, amit olvasott. Maga köré gyűjtötte mindazokat a pácienseit, rendőröket, szólókat és cégeseket, akikben meglátta a “Pokoltüzet”, és egy gyilkos szektát kovácsolt belőlük. És minden remekül ment, amíg a vakvéletlen folytán az egyik áldozatnak meg nem sikerült szöknie, majd az NCPD épületében, vallomástétel után meglátta Dr. Calgary fotóját egy monitoron és azonnal beazonosította a szekta vezérét. Az irodája átkutatásakor pedig előkerültek a régis és az új jegyzetek is. Ahogy az sejthető, az NCPD nem akarja élve elfogni a pszichológust.
Gary igazad mond, valóban látta Dr. Calgaryt, aki még mindig abban a lakásban van, a város egyik cseppet sem elit környékén. Ám sajnos nincs egyedül, a szomszédos lakásokban mind a szekta tagjai vannak, akik elegendő lőszert és fegyver halmoztak fel, hogy egy kisebb hadsereget is visszaverjenek.
Ráadásul Gary szavait nem csupán a karakterek hallották, a csehóban több kiberfül is a társalgásikra tapadt. Ennek köszönhetően percekkel a játékosok csapata után több másik fejvadász társaság is az épületbe érkezik, hogy akár mindenki előtt, akár a többiek megölése után, de megszerezze magának Dr. Calgary holttestét. A hab a tortán, hogy a házban élő piti banda, a Szénszálas Menyétek is vérszemet kapnak…
Ez a történet egy modern dungeon, egy 20+ emeletes lakóházban, ahol rengeteg az “ártatlan civil”, aki persze maga is hátba lőhet a polimer egylövetűvel, ha úgy látja, hogy besöpörheti a nagy zsét. Minden NJK potenciális ellenség, vagy akár alkalmi szövetséges is lehet, de az alkuk csak addig tartanak, amíg osztozkodni nem kell. A fejvadász csapatok és helyi bandák mellett akár még az NCPD egyik csapata is befuthat, vagy a felbőszített MaxTac, attól függően, mennyire keményen tolják a játékosok. 
Ráadásul Dr. Calgary maga is egy bőröndnyi pénzen és drogon ül, ami akár még annál is több lehet, amennyit vérdíjként kitűztek rá. Ez a “szabadulójegye”, és nem habozik felajánlani, ha ezzel megvásárolhatja az életét. Abszurd módon ő valószínűleg állja is a szavát.
A faxlap igényel némi térképrajzolgatást, a folyosók és lakások feskiccelését. Az eredeti elképzelésben Night City egyik Megabuilding épülete volt a szemeim előtt, vagy akár a Dredd mozifilm Peach Trees tornya. 

-Kyrg-



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések