Cyberpunk RED - Faxlapok - A Red Dot Rajtaütés

PLETYKÁK - VÉLEMÉNY - IDŐJÁRÁS & VESZÉLYEK - TECH -

ÉLETSTÍLUS - SZÓRAKOZÁS - ÜZLET - NEMZETKÖZI HÍREK

NCT

Night City Today


Újabb céges szabotázs?

Írta: Dick Mosley


Ha valaki olvasta a reggeli híreket, láthatta, hogy múlt éjjel tűz ütött ki Watson egyik irodaházában, ahol főleg feltörekvő startup cégek irodái voltak. A balesetben csak egy ember vesztette életét haltak meg, az egyik cég, a LoCyTech tulajdonosa és egyben főkonstruktőre, egy Fred Lamas nevű fiatal mérnök. Csak a szerencsén múlott, hogy a tűz nem terjedt tovább, mert ha a kiberlaborban használt anyagok elszabadultak volna, sokkal nagyobb is lehetett volna a kár.
Szóval ennyi a hír, tizenkettő egy tucat, baleset egy laborban. De ha a sorok között olvasunk és összevetjük a többi infóval a LoCyTech-el kapcsolatban, már más a helyzet: ez a kis cég már korábban is többször szerepelt nálunk a TECH rovatban. Az alapítója, Fred Lamas korábban a Zigguratnál dolgozott, mielőtt egy jogvita miatt távozott volna a cégtől, hogy saját lábra álljon egy ex-Rocklin mérnökkel, Derek Shaw-val összefogva. Az elmúlt pár hétben pedig egyre többször pedzegették, hogy valami nagy dobásra készülnek, és a belsős pletykák egy újfajta, fejbe ültetett Ügynökről szóltak, ami sokkalta több funkcióval bírt, mint a ma is kapható darabok. Volt, aki egyenesen "robotpilótát" emlegetett, egy olyan korlátozott AI implantot, ami hazasétál helyettük és eldumál a taxissal, ha nincs hozzá kedvünk.
És most egyszer csak puff, az egész labor, prototípussal és Lamasszal együtt füstté vált. Kinek állt ez érdekében? A Zigguratnak, mert Lamas talán ellopott tőlük valamit? A Rocklinnak - vagy bármely más kibercégnek - mert nem akartak erős konkurrenciát? Volna pár ötletem még, de azokat már le se merem írni. Arról nem is beszélve, hogy Shaw is megsérült a tűzben, de az őt ellátó Trauma Team AV a biztosításában rögzítettek szerint egyenesen a Rocklin irodájánál tette ki. Gondolom, ők is el akartak beszélgetni vele.
Hát így állunk ma, Night City lakói. Újabb csoda, ami ígéret és hamu maradt ehelyett.


Küldetés: Kövesd a Piros Pöttyöt

Információ a játékosoknak:
A csapatot értesíti a Fixere, mondjuk Rex, hogy volna egy megbízása a számukra. A meló egyszerű, van egy táska, amit el kellene hozni a Red Dot bárból. A problémát azt jelentheti, hogy a táska a) a tulajnál, Toshiro Sakamotónál van, aki b) ezt nem biztos, hogy odaadja, ha szépen kérik, ráadásul C) a Tyger Claws bandához tartozik. Viszont a pénz sem kevés, fejenként 5000 eb-t ígér a táskáért (ha alkudoznak, legfeljebb 7500/főre megy fel). A meló elvégzésére három napjuk van, így belefér egy kis felderítés is akár.



Mesélői jegyzetek:
Ezt a melót több módon is meg lehet közelíteni, csinálhatják hangosan, halkan vagy akár elegánsan is, attól függően, hogy mi illik a stílusukba.
A Red Dot nem egy nagyon puccos hely, akármennyire is szeretné annak beállítani Sakamoto. Két szintes (földszint és -1.), a felszínen egy nagyobb bárral és bokszokkal, étel/italraktárral, odalent pedig tánctér és karaoke színpad, plusz privát szobák BD-hez. 7/24 a nyitva tartás, és a 2+2 pultoson kívül mindig van itt legalább 8 Tyger Claws bandatag (5 fent, 3 lent; használd a Booster adatait), valamint maga Sakamoto (használd a Fixer adatait), aki a bár feletti épületben lakik, az irodája viszont odalent van. A vendége száma a nap bármely órájában szintenként 2D10+10. A bárban nincs lift, csak egy nyilvános lépcső a vendégeknek, és egy hátsó csigalépcső, amin keresztül Sakamoto a bár mögötti sikátorba tud jutni, ahol a kocsija van. Ő maga mindig erre jön-megy, ha egy megfigyelik a helyet, felfedezhetik a hátsó bejáratot.



Ha a Hangos megközelítést választják, nagyon gyorsnak kell lenniük, mert a Tyger Claws erősítés nincs messze, maximum 10 perccel az első lövések eldördülése után már itt van D6+1 motoros, és utána 5 percenként még ennyi érkezik.
Ha Csendesen akarják csinálni, a hátsó ajtó a legjobb esélyük. Itt hozzák be az árut is a raktárba, és ha valaki elkezd arra nézelődni, a hűtőhelységben egy kampóra felakasztott fehér férfit is találhatnak, a zsebében Fred Lamas névre szóló igazolványokkal. A lépcsőn lejutva egyből Sakamoto irodájába tudnak jutni, ott viszont ha nem kapcsolják le egy kör alatt és eljut az asztalához, riadoztat.
Ha az Elegáns módszert választják, megpróbálkozhatnak vevőnek álcázni magukat - a saját Fixerük azt a tippet adja, hogy Sakamoto kedveli a szőkéket és szívesen üzletel drogokkal nagyobb tétellel az irodájában. Ekkor viszont számolhatnak motozással (csak rejtett fegyvert bírnak bevinni) és hogy lesz bent legalább két őr. 
Akárhogy is csinálják, a táska az iroda páncélszekrényében van, és helyből látszik rajta két furcsaság: először is kicsit égett, másodszor LoCyTech felirat van rajta, harmadrészt pedig egy kis műszaki kütyö van ráerősítve kívülről. Egy Közepes Tech. Ismeretek próba elárulja, hogy ez egy zavaróegység, ami feltehetően a táska belsejében levő nyomjelzőt hivatott blokkolni. Ha megpróbálják kinyitni a táskát, az már egy Nehéz feladat, viszont cserében megszerezhetik a belsejében található kibernetikus implantot. Ez azonban azonnal kiüti a zavarót és beindul a jeladó, ami sajnos magában az implantban van. D10 percen belül megtalálja őket egy csapat céges Szóló, a Rocklin megbízásából, akik "kérik szépen az implantot".
Ha nem szedik le a zavarót, semmi gond - sajnos hajlamos elromlani magától is. Ez jól látható fényjelzéssel jár (persze ha a táska nincs szem előtt, az probléma). Megjavítható egy-egy Közepes Tech Ismeretek  próbával, de mindig d3 percbe kerül. És minden elromláskor D10-X perc alatt találják meg őket, az X pedig az elromlások száma (ha a mesélő jó fej, az elsőt nem számolja). Az, hogy hányszor romlik el, mire eljutnak vele a Fixerhez, szintén a mesélőn múlik.
Ha a találkozóra érnek, a kütyü visszafordíthatatlanul elromlik, ami miatt sietőssé válik az átadás. A Fixer mindenesetre állja a szavát, és ha a csapat sem próbálja átverni, mindenki sietve távozik (az implant pedig egy ólommal bélelt táskába kerül).

A csavar:
Sajnos Night Cityben semmi sem feltétlenül igazak a tündérmesék: a LoCyTech csodálatos új implantja messze az elvárások alatt teljesített, és a megtévesztett befektetők (például a kockázatot minimalizálni próbáló Rocklin és Ziggurat) már nagyon várta az eredményeket. Így hát Lamas improvizált, felgyújtotta a saját laborját és lelépett az implanttal meg a maradék pénzzel. Sakamotonak kellett volna segítenie neki, hogy kijusson az országból, de a Fixer nem tudta, hogy az implant nem ér semmit, így inkább megölette az embereivel Lamast, és próbált vevőt találni a cuccra.
Ha valaki úgy döntene, hogy inkább megtartaná ezt a fantasztikus új implantot, akkor nem csak az átvert Fixerrel és a nyomában lihegő céges kommandósokkal kell számolnia, hanem egy potenciálisan kiberpszichózist okozó beültetéssel, ami a szokásos d6 helyett 3d6 veszteséget okoz és skizofrén állapotot okoz.



Cyberpunk RED - Faxlapok - Csillagpor













Cyberpunk RED - Faxlapok - A Red Dot Rajtaütés


-Kyrg-

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések