UnderWorld RPG - AlVilág - Célegyenesben

A héten egy újabb fontos mérföldkövet értünk el az UnderWorld szerepjáték magyar kiadása során: a fordítás és a tördelés után lezárult a harmadik munkafázis, a lektorálás is. Már csak az utolsó simítások vannak hátra, és azután az egész anyag megy a nyomdába, úgyhogy hacsak valami előre nem várt esemény be nem következik, karácsonyra el is készül a könyv. Bár az eredeti változat puhaborítós volt, végül úgy döntöttünk, hogy a magyar változat kemény kötésben fog megjelenni.


Az első bejelentés óta számos cikk készült az UnderWorldről, így például elolvashattátok a könyv egyik társszerzőjének, T.S. Luikartnak a novelláját, az Idelentet. Ez követően az alapoktól indulva alaposan körül jártuk, milyen Szerzetek lehetnek, vagyis milyen népekbe vagy társadalmi csoportokba tartozhatnak a karakterek; megnéztük, miféle Céhek tagjai lehetnek kasztok és osztályok helyett; bemutattuk a Tulajdonságokat, a Szakértelmeket és a rendszer alapvető működését; végül külön cikkben vettük végig a karakteralkotás lépéseit, három példa karakteren keresztül.


A földalatti világ is több cikket kapott: az elsőben a New York alatti helyekről, a Szabadbirtokokról és Erősségekről volt szó, de külön beszéltünk a mágikus Ragyogásról is. Körül jártuk, milyen kalandokat és kampányokat javasol az alapkönyv, és megnéztük, hogy a különféle földalatti könyvek, sorozatok és filmek közül mit lehetne átültetni az UnderWorld világába. Született egy cikk az AlVilág hangulatáról és mindennapjairól is.
 

A könyvben található Kalandötlet-generátort bemutató cikket folytatva elkezdődött egy példajáték is: az első részben hőseink egy Szabadbirtokon gyanútlanul iszogatva belekeveredtek egy mentőakcióba, a második fejezetben pedig egy komolyabb összecsapásra is sor került, ami előre vetítette, hogy a barátjuk, kinek megmentésére indultak, talán nem véletlenül keveredett bajba.


Természetesen ezzel nincs még vége az UnderWorld cikkeknek: a példajátékból még vissza van néhány fejezet, ráadásul már érnek a saját kalandok is. Ráadásul felmerült a gondolat, hogy a new yorki mellett az Budapest alatt húzódó AlVilágba is ellátogassunk, így már gyűlnek az ötletek, hogy is húzódnak a Birtokok, kik az uraik, és milyen egyedi Szerzetek és Céhek lehetnek hazánk alatt. 






UnderWorld RPG - AlVilág - Célegyenesben

Megjegyzések

  1. Már alig várom...fix karácsonyi ajándék saját magamnak :D Hálás Köszönet a Keményfedeles változatért...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát nagyon kiváncsi leszek, milyen lesz a végeredmény. Nagyon ment a vita nálunk, hogy illik-e hozzá a keménykötés, hiszen az egész AlVilág olyan "szakadt", de végül úgy döntöttünk, hogy megérdemli. :)

      Törlés
    2. ÓÓÓ...pedig már azt hittem, hogy az én "nyavalygásom" is hozzájárult a döntéshez....hihi

      Törlés
    3. Persze, hogy hozzájárult: addig fel se merült bennünk a keménykötés, mert az eredeti is puha volt. :D

      Törlés
    4. Most már csak az árára leszek kíváncsi...és hogy lesz e pdf változat is?

      Törlés
    5. Az árról még nem tudok nyilatkozni, pdf viszont lesz majd, szokás szerint pár hónappal később.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések