UnderWorld RPG - Példajáték - A rajtaütés

Folytatódik Pete, a Legendás Brávó, Spikey, a Vad Kereskedő és Maria nővér, a Roncsember Mendikáns története. A példajáték első fejezetében a Piactér nevű Szabadbirtokon összetalálkoztam egy régi ismerősük, Pókláb egyik emberével, akitől megtudták - miután Maria magához térítette - hogy a barátjuknak sikerült egy aknán keresztül beszakadnia Myurrhváros, a Vadak, vagyis beszélő állatok településének kellős közepébe. A Vadak mindezt egyáltalán nem nézték jó szemmel, mivel sokan megsérültek a "támadásban", és az albínó alligátorok - szokás szerint - amellett kardoskodnak, hogy a bűnöst fel kell falni. Mivel Pókláb korábban már egyszer-kétszer segített Spikey-nak, a Kereskedő kutya meggyőzte társait, hogy indítsanak mentőakciót. Mulligan, aki a Falfirkálók céhének tagja, vállalkozott rá, hogy elvezeti őket ugyanazon az úton, amelyiket ő is használt, hogy segítséget hozzon. A csapat azonban nem várt nehézségekbe ütközött…


Kalauz:
"Mulligan biztos léptekkel vezet benneteket járatról járatra: az elágazásoknál csak pillanatokra áll meg, hogy ellenőrizze a graffitikat, olyan dolgokat olvasva ki belőlük, amelyeket ti nem tudtok. Viszont mikor egy hosszú lépcsősor alján egy mély szakadékhoz értek, láthatóan ő is meglepődött."
Spikey: "Idegesen nézek Mulliganra. Ez nem volt itt a múltkor?"
Kalauz: "Mulligan nyugtalanul fordul feléd. A Homálymély itt volt, az rendben van. De egy-két napja itt még volt egy kötélhíd is."
Pete: "Előhúzom a géppisztolyom és körülnézek, hátha találok nyomokat."
Kalauz: "Rendben, kérem a Fejszámlálást. Nehézséget most nem mondok."
Pete: "Ez még mindig csak egy érme, viszont beleviszek a tartalékomból két Hőstantuszt. <1 Fej, 2 Írás> Ez mire elég?"
Kalauz: "Megtalálod a követ, amihez az egyik kötél volt rögzítve, de semmi nyomát nem találod annak, hogy elvágták volna, vagy hogy magától szakadt-e le."
Maria: "Nem hiszek a véletlenekben. Talán üldözték Mulligant?"
Kalauz: "Mulligan hevesen rázza a fejét. Azt a-a-aligha hiszem! Nagyon figyeltem!"
Pete: "Nyugi, senki se vádol téged semmivel. Milyen messze van a szakadék túlsó oldala?"
Kalauz: "Szinte reménytelen, az ugrás nehézsége 3 siker lenne."
Spikey: "Kizárt, hogy nekem vagy Mariának összejöjjön. Ránézek Mulliganra. Alternatív útvonal?"
Kalauz: "Mulligan bámul még pár pillanatig a Homálymélybe, azután bólint. Tudok egy másik utat."
Maria: "Megsimítom Mulligan vállát, úgy érzem, elkél egy kis támogatás. Csak nyugalom, bízunk benned."
Kalauz: "Kapsz egy ideges, de mégis hálás mosolyt. Azután elindul visszafelé a lépcsőn felfelé, ti pedig a nyomában, egészen a legutolsó kereszteződésig, ahol azután egy másik járatba fordultok be. Ez az útvonal már az elejétől kevésbé tűnik barátságosnak - láthatóan egy nagy testű állat ásta ki, méretes karmokkal."
Pete: "Megnézem a karomnyomokat közelebbről. Láttam már ilyeneket?"
Kalauz: "Kérek egy fejszámlálást. Ez egy mentális próba lesz, beleszámít a Veterán tulajdonságod, illetve a Legendák és a Túlélés szakértelmeid."
Pete: "Na végre valami, ami az én szakterületem. Az összesen 5 érme, mert a Túlélés céhes jártasság. <1 Fej, 4 Írás> Basszus…"
Kalauz: "Ahhoz elég, hogy felismerd, egy vájármalac karmai hagyták a nyomokat - ez egy Átlagos információ. Ahhoz viszont kevés, hogy bármi többet meg tudj mondani a bestiáról."
Pete: "Mindenesetre azért jelzek a többieknek. Veszélyes helyen járunk."
Spikey: "Prüszkölök egyet. Ezt eddig is tudtuk."
Kalauz: "Mulligan mindenesetre aránylag magabiztosan vezet titeket előre a járatban."
Pete: "Nyitva tartom a szememet, nem szeretnék a nyakamba kapni valamit."
Kalauz: "Rendben, kérek egy észlelés próbát. A Túlélés és a Veterán most is számít.
Pete: "Rendben, akkor négy érme. <2 Fej, 2 Írás> Ezzel egy Közepes is megvan."
Spikey: "Én is szimatolok, hátha érzek valami ide nem illőt.
Kalauz: "Rendben, neked is számít a Figyelmes, a Túlélés és a szaglásod. Ez összesen 5 érme lesz.
Spikey: "Na lássuk! <2 Fej, 3 Írás> Ez nem a mi napunk."
Kalauz: <Már előre eldöntötte, hogy a járatban rejtőzködő két martalóc észleléséhez egy Közepes nehézségű próba kell.> "Ahogy haladtok előre, előbb Pete füleit üti meg valami furcsa, kőhöz ütődő fém hangja, majd Spikey, a te orrod is kiszúrja, hogy valahol a közelben legalább egy, de inkább kettő Hajléktalan lapul."
Pete: "Feszülten figyelek, hogy ha támadni akarnak, akkor ne lephessenek meg, és szólok a többieknek, hátha ők nem szúrták ki. Van itt valaki, készüljetek."
Maria: "Sóhajtok, és felkészülök a sérülések ellátására."
Kalauz: "Mulligan, is rámarkol a késére, ahogy idegesen megy előre a zseblámpával a kezében. Mindenesetre így már nem ér titeket annyira váratlanul, ahogy az egyik fordulónál egy fenti üregből két alak ugrik a nyakatokba. Az egyikük egy feszítővasat markol, a másik pedig egy méretes kalapácsot lóbál. Kérem a kezdeményezéseket - mivel kiszúrtátok ki őket, ők nem kapják meg a Rajtaütésből járó két érmét."


Pete:
"Fegyver a kézben, így ebből kapok plusz egy érmét. A Küzdelem már itt is számít, igaz?"
Kalauz: "Igen."
Pete: "Akkor ez négy érme. <4 Fej> Ez az!"
Spikey: "Nekem csak három érme, a fogaim mindig harcra készek, és a Küzdelem csak másodlagos szakértelem. <3 Fej> Oh!"
Maria: "Nekem csak egyetlen érmém van, fegyverem sincs. <1 Írás> Erre számítottam."
Kalauz: "Rendben, Mulligannak 3 érméje van <3 Írás>, a két támadónak pedig 4-4 <2 Fej, 2 Írás, és 3 Fej, 1 Írás> A sorrend tehát Pete, Spikey (a 3/0 több, mint a 3/1), kalapácsos támadó, feszítővasas fickó, Mulligan és Maria."
Pete: "Én azonnal beleeresztek egy sorozatot a kalapácsosba. Könyörtelen, Veterán, Küzdelem (2x), Csatafortély, plusz az alap érme - összesen hat, ha jól számoltam. <3 Fej, 3 Írás>. Nem rossz!"
Kalauz: "A kalapácsos igyekszik úgy közeledni, hogy ne tudd célba venni. 4 érmével dob védekezésre <1 Fej, 3 Írás>  Telibe találtad. Dobj sebzést, kapsz plusz két érmét bónuszba."
Pete: "A géppisztolynak alapból négy, plusz ez a kettő, az hat. <3 Fej, 3 Írás>"
Kalauz: "A fickónak csak egy bőrkabátja van, az plusz egy érmét ad neki. <2 Fej> Hihetetlen mázlista, hiába találta el több golyó is, mindegyik csak súrolja!"
Pete: "Basszus!"
Spikey: "Na majd én! Nekirontok ugyanannak, van rá plusz egy érmém a Küzdelemből, és beleviszek 2 Hőstantuszt! <2 Fej, 2 Írás>"
Kalauz: "A Karcolás még nem ad neki büntetést, így most is négy érmével dob védekezést. <3 Fej, 1 Írás> Félre tudott mozdulni előled."
Spikey: "Nyavalyás Brávók!"
Pete: "Hé!"
Kalauz: "Mindenesetre most így te vagy közelebb a kalapácsoshoz, a feszítővasat lóbáló pedig majd Mulliganra támad. A támadása is 4 érme <3 Fej, 1 Írás> Lássuk a védekezésed, Spikey."
Spikey: "Hát ez csak két érme, úgyhogy rádobok még kettő Hőstantuszt. <2 Fej, 2 Írás> A francba!"
Kalauz: "Nem éppen egy telitalálat, de elért a kalapács. A sebzése 3 érme, plusz egy a támadás sikeréből. <2 Fej, 2 Írás>"
Spikey: "Uhh. Egy érme az alap, plusz kettő a Zöld lovag bűbájból. <2 Siker, 1 Írás> Haha, ezt megúsztam!"
Kalauz: "Valóban, a bundádban tenyésző borostyán páncélként kivédte a csapást. A másik támadó közben a feszítővassal megcsapja Mulligant. <Kidobálja, Mulligan megússza egy Karcolással> Mulligan visszaszúr. <Ismét dob, 1. Támadó is kap egy Karcolást> Maria?"
Maria: "Nincs fegyverem, de rámutatok a kalapácsosra, és ráspriccelek egy liter citromlevet az ital-replikátoromból, a mutatóujjamon keresztül."
Kalauz: <Meglepetten néz, azután rábólint.> Erre kérek egy támadást."
Maria: "Beleviszek két Hőstantuszt, így van 3 érmém. <2 Fej, 1 Írás>. Egész jó."
Kalauz: "Rendben, próbál félrevetődni a sugár elől, amit a szaga alapján savnak vél. <1 Siker, 3 Írás> Nem telitalálat, de elég rámegy ahhoz, hogy a küzdelem végéig kap egy érme büntetést az erős szag miatt."
Spikey: "Szép volt, de miért ennyire büdös??!"
Kalauz: "Rendben, itt a kör vége, most jönnének a Sérülés Mentők, de mivel senkinek nincs komolyabb Karcolásnál, ezt most kihagyjuk. Lássuk a kezdeményezéseket."
<Pete és Spikey 3-3 sikert érnek el, Maria 2-t, Mulligan és a két támadó 1-1 Sikert.>
Kalauz: A Sorrend Pete, Spikey, Maria, Mulligan és a két támadó."
Pete: "Nem adtam fel, hogy szitává lőjjem a kalapácsost. <6 Fej> Ezt védd ki!"
Kalauz: Aligha fogja. <2 Fej, 1 Írás> Mondtam."
Pete: "A sebzés 8 érme <4 Fej, 4 Írás> Ha ez is csak karcolás lesz…"
Kalauz: "Hát, erre egy bőrkabát kevés lesz. <1 Írás> Halálos Seb, a kör végén a Sérülés mentőnél ez fájni fog."


Spikey:
"Akkor inkább nekirontok a feszítővasat lóbálónak. Két érmém van rá. <1 Fej, 1 Írás> Csak nem védi ki…"
Kalauz: "Pedig jók az esélyek. <1 Fej, 3 Írás> Ez pont elég ahhoz, hogy mellé harapj."
Maria: "Bevetem ugyanazt a trükköt a másiknál is, de most Hőstantusz nélkül. <1 Fej>"
Kalauz: "A fickó félrevetődik. <1 Fej, 3 Írás>. Elkerülte, de csak éppen hogy. Lássuk Mulligant <sikerül még egy Karcolást vágni a feszítővasas támadón> A kalapácsos visszaüt Pete-re, a citromlé miatt erre is csak 3 érméje van <1 Fej, 2 Írás>. Védekezel?"
Pete: "Igen, megpróbálok félreugrani előle.  Szívós, Veterán és a Küzdelemből kettő, az alappal összesen 5 érme <2 Fej, 3 Írás> Ez megvan!"
Kalauz: "Igen, kétségtelenül. A feszítővasas Mulligan felé csap <Mulligan kap egy Könnyű Sebet>. Itt a kör vége, Sérülés mentők! <Mulligan megdobja, nem érzi a Könnyű Seb hatását, a kalapácsos viszont nem tud 4 sikert dobni, így belehal a sérülésébe>"
Pete: "Új kör?"
Kalauz: "Igen, viszont a feszítővasas látta, hogy a kalapácsos cimborája elterült, úgyhogy futni próbál. <dob Kezdeményezést> Mulligannak 1 Siker, az utolsó támadónak 2 Siker.
<Pete ismét 3 Sikert dob, Spikey és Maria egyet sem>.
Pete: "Sajnálom, Könyörtelen vagyok. Nem tud elfutni a géppisztolyom elől. <4 Fej, 2 Írás>."
Kalauz: "Próbál cikkcakkban futni, de a járat elég keskeny. <1 Fej, 3 Írás>. Hát ez nem sok."
Pete: "De nem ám. <3 Fej, 4 Írás> Mázlista!"
Kalauz: "Hát, én nem így nevezném. Rajta is csak egy szakadt bőrkabát van. <2 Írás> Ez mind bement, kör végén Súlyos Sérülés ellen dob mentőt."
Spikey: "Loholok utána, nem akarom megtámadni, de ha belassul, elébe kerülnék."
Kalauz: "Másnak nincs távolsági támadása, szóval dobom neki a Sérülés mentőt. <1 Fej, 1 Írás> Máris érzi a Súlyos Sérülést, 2 érme büntetése van mindenre. Neki is esik a falnak. Kegyelem! - kiált fel."
Maria: "Ráteszem a kezem Pete vállára. Megadta magát, hagyd életben."
Pete: "Bólintok. Egyelőre."

Az összecsapás lezárultával Maria megnézi, meg tudja-e menteni a sérült támadó életét - Mendikánsi esküje mindennél előbbre való - de a férfi már halott. A másik viszont kilyuggatva, de még életben van, és Pete-nek nem is kell nagyon megszorongatnia, máris kiböki, hogy egy Mahut nevű Navigátor bérelte fel őket, pont azért, hogy ne érjenek időben Myurrhvárosba. Ők vágták el a kötélhidat is, de amikor ez nem rettentette el őket, úgy érezték, kénytelenek keményebben fellépni. Mindenesetre a csapat útja ezzel már tiszta a Vadak városa felé…








UnderWorld RPG - Példajáték - A rajtaütés

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések