UnderWorld RPG - Alvilági helyszínek - Sárkánykő

Az AlVilág nem csak Birtokokból és az azokat összekötő csatornákból, metróalagutakból és szerelőjáratokból áll: számos más, különös hely is létezik a mélyben. Ilyen a Csődzsungel, a Szt. Ivó katedrális vagy a Vén Csontok-kereszteződés. A főszereplők néha véletlenül bukkannak rájuk, máskor az ide eljutás a kaland (egyik) célja. Közös bennük, hogy a helyük nincsen kőbe vésve, a Kalauz maga döntheti el, hogy a saját történetében hová helyezi el őket.


Sárkánykő
A mélységnek számos veszedelmes lakója van, az Alagútsárkányok pedig még ezek között is a halálosak közé tartoznak. A Fehér Férgekkel és a Kései Vonattal ellentétben ezeket a bestiák annyiban szociális (és hiú) lények, hogy ha valaki alázatosan, ajándékokkal közelít, hajlamosak megosztani a tudásukat velük. Persze ha az ajándék nem kielégítő, vagy beszélgetés közben a kérdező megsérti, a sárkány fenntartja magának a jogot, hogy megsüsse és felfalja az illetőt. De ha nincs más lehetőség, sokan így is vállalják a kockázatot.
Az első lépés természetesen a megfelelő ajándék beszerzése, ami persze lutri, hiszen nehéz kitalálni, mire is vágyik egy alagútsárkány. És még ha úgy is gondoljuk, hogy megvan a megfelelő kincs, ott van a következő probléma: találni egy sárkányt, aki szóba áll velünk. Ezek a bestiák kínosan őrzik a barlangjuk hollétének titkát, hiszen még fajtársaikkal se közösködnek, legfeljebb a fajfenntartás céljából osszák meg egy rövid időre a területüket.
A szóbeszéd szerint van az AlVilágban egy barlang, egy sárkányfej formájú sziklával, melyen keresztül a tudásra vágyók feltehetik a kérdéseiket, és ha szerencséjük van, még választ is kaphatnak azokra. Több Falfirkáló is állítja, hogy ismeri az ide vezető utat, és a megfelelő fizetségért elvezeti ide az utazókat, de nem árt, ha felfogad maga mellé néhány Brávót is, hogy épségben oda is érjenek.
Maga a barlang egy magas Ragyogásszámú helyen található, aminek számos jele is van: belépve a hőmérséklet szinte fojtogatóan magas, mindenhol gőz szivárog a repedésekből és kénkő bűze terjeng. A sárkányfejről nem lehet megmondani, hogy csak a természet játéka, valaki szándékosan ilyenre faragta, vagy ez valóban egy kővé vált alagútsárkány feje. Közvetlenül előtte egy lapos kő hever, amire a kérdező elhelyezheti ajándékait, mielőtt megszólítaná a szörnyeteget. Körülötte pedig számos régi vérfolt sejteti, hogy egyáltalán nem biztos, hogy ez a módszer sokkal veszélytelenebb.


Az ajándékok ugyanis még egyáltalán nem biztosítják, hogy a fej válaszoljon is. A karakternek Fejszámlálást kell dobnia, az érmék száma viszont a felajánlás értékétől (és a Kalauz döntésétől) függ. Ha egyetlen Sikert se ér el, a sárkány ignorálja őt: ahhoz, hogy újra dobhasson, meg kell dupláznia az ajándék értékét. Ha legalább egy Sikert dob, a falakból szivárgó ködből egy alagútsárkány feje formálódik ki, és azonnal nemtetszését fejezi ki a felajánlás mértéke miatt. Ha a kérdező azonnal újabb ajándékot kínál, a sárkány megkíméli az életét, és hajlandó meghallgatni, ha viszont nem, felé harap, mintha egy valódi bestia lenne. Akár sikeres a támadás, akár nem, ezután a gőzből formált fej eloszlik, és a kérdezőnek ugyanúgy meg kell dupláznia az ajándékot, mintha egyetlen Sikert se dobott volna. Két Sikert elérve a sárkány elfogadja az ajándékot, és hajlandó felelni egyetlen, neki feltett kérdésre: minden további Sikert plusz egy kérdésre jogosítja fel a tudást keresőt.
Ha a sárkány szóba állt a kérdezővel és megosztotta vele a tudást, szétoszlik. Az ismételt megidézéshez meg kell duplázni a korábbi ajándékot, ezért a legtöbben általában egyetlen alkalomra koncentrálnak, minél nagyobb értékű ajándékkal készülve.

Kalandötlet
Az egyik Birtok ura megszerzett egy Relikviát, ám ezzel egy ősi átkot is magára idézett. Az őt elsorvasztó különös betegségre nem talál semmilyen gyógymódot: sem a Mendikánsok, sem a Könyvtárosok nem tudnak rajta segíteni. Végső kétségbeesésében ez expedíciót szervez a Sárkánykőhöz, hogy személyesen tudja meg, van-e még számára remény. A főszereplőkre hárul a feladat, hogy elkísérjék az útra…

UnderWorld RPG - Alvilági helyszínek - Sárkánykő

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések