UnderWorld RPG - Sárkányok a város alatt

Az alagútsárkányok az AlVilág talán legveszedelmesebb szörnyetegei, leszámítva természetesen a Kései Vonatot - az biztos, hogy egyedül nekik volna esélyük szemtől szembe a mélység urával, viszont elég okosak hozzá, hogy messze elkerüljék. A legendák korában őseik még a felszínen éltek, és csak az emberek elterjedése, a Ragyogás visszahúzódása kényszerítette őket a föld alá. De kik is ők, és mit csinálnak a nagyvárosok alatt?


Életmód
Ahogy azt az alapkönyvben is olvashattuk, az alagútsárkányok magányos lények, akik csak nagyon ritkán keresik fajtájuk társaságát, sőt, vetélytársaknak tekintik egymást. Néhány évszázadonként ugyan rájuk tör a vágy, hogy utódokat nemzenek, ám ennek elmúltával sietve visszatérnek a saját területükre, és tovább áskálódnak egymás ellen.
A "magányos" csalóka, ugyanis a sárkányoknak gyakran vannak szolgáik, akiket az alantasaiknak tekintenek, és ha csalódást okoznak, habozás nélkül fel is falják őket. Annál viszont általában okosabbak, hogy ezt ok nélkül vagy túl gyakran megtegyék, mert tisztában vannak a félelem motiváló erejével. Az otthonaik lényegében Erősségek, vagyis olyan Birtokok, ahol nem látják szívesen a látogatókat. Elég változatos helyeket választanak szállásnak: van, amelyik a természetes barlangokat kedveli, hőforrásokkal, mások viszont az ember építette termeket, régi pincéket, elhagyott metróállomásokat választanak.
Azt se feledjük, hogy ragadozók, és ha feltámad az étvágyuk, elég komoly pusztítást tudnak végezni: bármit felfalnak, ami az útjukba kerül, legyen az sínnyúl, rácstörő vagy hajléktalan. Szerencsére aránylag ritkán éheznek meg, különben az AlVilág gyorsan elnéptelenedne.

Sárkánymágia
Az AlVilág kincsei között előkelő helyen állnak a Bűbájok: az alagútsárkányok a drágakövek, az éktárgyak és a Felvilágból származó holmik mellett ezekből is elég sokat halmoztak fel. Éppen ezért a játék során a Kalauz biztosra mehet, hogy az alapkönyvben szereplők mindegyikével rendelkeznek, akár több példánnyal is. Sőt, új Bűbájokat is behozhat a játékba, hiszen a sárkányok olyan ősi titkokat is ismernek, melyeket az AlVilág más részein már elfelejtettek. Ezeket akár jutalomként is felkínálják, hiszen tudják, mindegyik pótolható.
A Relikviák már ritka holmik, és nem egyszer a sárkányok játszmáinak tétjét is ezek jelentik: a Város Kulcsa például bármelyiket cselekvésre sarkallja. Éppen ezért ilyen tárgyat csak akkor kínálnak, ha valami még fontosabbat várnak cserében - és a Főszereplők még ilyenkor se lehetnek benne biztosak, hogy nem akarja majd visszaszerezni.
Ezeken felül számos olyan rítus létezik, amit csak az alagútsárkányok ismernek, így kiváló forrásai lehetnek az efféle tudásnak, mind a Főszereplők, mind a történetek mellékszereplői számára.


Alagútsárkányok, 
mint Mellékszereplők
A sárkányok elég sokféle szerepet betölthetnek az alvilági kampányokban. Az egyik legnyilvánvalóbb a népmesei Szörnyeteg, aki szüzeket rabol, pusztít, és a Főszereplőkre vár a feladat, hogy megfékezzék és visszaszerezzék az elrabolt hölgyeket. Tulajdonságaik, szakértelmeik és különleges képességeik igazán veszedelmes ellenfelekké teszik őket.
Alantasain és csatlósain keresztül egy sárkány remek Főellenség is lehet, aki az árnyak között mozogva manipulálja a többi Mellékszereplőt, a Birtokok urait és a Céhek vezetőit, sőt, akár magukat a Főszereplőket is. Az is lehet, hogy a játékosok soha nem döbbennek rá, ki is áll az események mögött, vagy legfeljebb akkor, amikor a sárkány megelégeli az állandó beavatkozásokat, és személyesen akar leszámolni velük.
Bár a legtöbbjük rosszindulatú, de legalábbis végtelenül önző, a sárkány akár Szövetséges is lehet: a Birtokuk uraként neki is megvannak a saját politikai és személyes céljai, és ehhez néha olyan segítőkre is szüksége lehet, akik többek a puszta alantasoknál. A Főszereplők talán nem is tudják, hogy ki a megbízójuk, sőt, talán még a Birtok lakói sincsenek tisztában, ki is a valódi vezetőjük.

UnderWorld RPG - Sárkányok a város alatt

UnderWorld RPG - Bűbájok - A ragasztószalag mindent megold

UnderWorld RPG - A RoncsTech csodái I.









Megjegyzések

Népszerű bejegyzések