UnderWorld RPG - Birtok - A Piactér

Ha minden igaz, csupán napok kérdése, hogy az UnderWorld megérkezzen a nyomdából. Ennek örömére szeretném most közreadni a kalandunkban szereplő egyik Birtok, a Piactér részletes leírását - ez a hely egyben az alapkönyvben szereplő példakaland helyszíne is, így ha valaki szeretné azt kipróbálni, hasznos segítség lehet. Természetesen szabadon át is dolgozható, ezért direkt nem adtam meg, hogy a város alatt pontosan hol is helyezkedik el.


Birtok - A Piactér
Ragyogásszám: 1

A Piactér egy elég kicsi Szabadbirtok, alig 20-30 főnyi állandó lakossággal. A település a felszínhez közel található, a metróvonalak alatt (az elhaladó szerelvények moraja állandó háttérzaj). Egy nyílt esővíz-elvezető csatorna alagútjában található, a víz fölé fából és ócskavasból épített platformokon. A csatorna vize elég mély a kisebb hajóknak, melyek a platform alatti mólónál tudnak kikötni (innen lépcsősor vezet felfelé). A település a csatorna mellett futó keskeny járdán, és a két oldalon nyíló szervízalagutakon át is megközelíthető.

Amint a neve is mutatja, a fő funkciója a kereskedelmi állomás, a helyi lakosok szinte mind Kereskedők vagy különféle kézművesek, esetleg a helyi tavernában, a Rákpáncélban, vagy a mellette álló "motelben" dolgoznak.

A Birtok ura Org, egy Szörnyszülött Kereskedő: a nagy termetű és erejű küklopsz kifejezetten békés természetű, de elég félelmetes ahhoz, hogy senki se akarjon vele kötözködni. Remek kovács, a műhelyében bármilyen ócska fémdarabból képes kardokat, baltákat, csákányokat és ásókat készíteni. Néha még dísztárgyak is kikerülnek a kezéből, mint például a Rákpáncél gyertyatartói.
Három Brávó segít Orgnak tartani a rendet: a vezetőjük Nim Rod, (Legendás férfi), Jackie (Hajléktalan nő) és Penge (Vakondember férfi). Együtt elegendő erőt képviselnek ahhoz, hogy bármilyen kötözködő alakot kidobjanak.

A Piactér három nagy részre osztható:
  • A tényleges Piactér egy nyílt plató, amit kisebb-nagyobb sátrak és standok vesznek körül, oválisan elhelyezve. Ezek mindegyikének van állandó lakója, mint például maga Org, vagy Spikey, a Vad Kereskedő. Mindenki csereberél, a fenti pénzek közül csak az érméknek van bármi értéke, a fémtartalmuk miatt. Gyakori fizetőeszköz a söröskupak, hasonló okokból (főleg Orgnál, aki szeret belőlük hasznos dolgokat készíteni).
    A tér egyik végében egy régi, eredetileg a Times Square-ról leselejtezett tévé képernyő van felszerelve, ami még mindig rá van kötve a fenti kábeltévé hálózatra. A hangot a téren körben elhelyezett ősrégi hangszórók közvetítik. Általában a CNN vagy egy másik hírműsor megy rajta, a távirányító pedig Jackienél van (mert nála mindig működik). Sok átutazó kifejezetten a fenti hírek miatt érkezik a Piactérre.
  • A Rákpáncél a helyi taverna, ahol mindig lehet egy jót enni vagy inni. Az épület kívülről valóban úgy néz ki, mint egy nagy rák: a favázra ócska fémlemezeket és falapokat erősítettek fel, odabent pedig számtalan gyertyatartó és néhány régi lámpa fénye világít. A pultban Caspian, egy Szörnyszülött Céhnélküli áll, akit könnyű lenne embernek nézni, ha nem lennének az 50-60 centis rovarantennái a fején, amikkel mindig kiszúrják a beszélgetőpartnerük érzelmeit. Remek hallgatóság, a korsókat törölgetve bárkit meghallgat és szívesen ad neki tanácsot is. Az asztalok között Fürge, egy Vakondember Céhnélküli lány intézi a felszolgálást.
  • A helyi motelnek volt eredetileg egy hangzatos neve, de a tábla már megkopott, és a jelenlegi tulaj, Remo, egy Hajléktalan Céhnélküli sem emlékszik már rá. Az egész egy téglalap alaprajzú, nagy kunyhó, amit ócska, régi függönyökkel, takarókkal és lepedőkkel osztottak fel kicsi szobákra és zegzugos, S-alakú folyosókra. Az anyagok a padlóhoz vannak szögelve és össze vannak varrva, így azért megadja a privát szféra illúzióját. Általában néhány söröskupak már elegendő érték egy főnek egy éjszakáért cserében.

Karakterek a Piactéren

Org, a Piactér ura
Szörnyszülött Kereskedő
Tulajdonságok: Agyafúrt, Erős, Nagy
Szakértelmek: (1) Kapcsolatok (AlVilág), Portyázás, Tájékozottság, Tárgyalás, Túlélés; (2) Hivatás (Kovács), Küzdelem, Megfigyelés
Különleges Képességek: Félelmetes tekintet (akire rámered, ), Nagydarab (+1 Érme a sebzésekre), Árukészlet, Nyelvismeret
Fegyver: kovácspöröly (Hatótáv: Személyes, Sebzés: 3 Érme)
Mágia: Alvómaszk


Nim Rod
Legendás Brávó
Tulajdonságok: Ádáz, Elbűvölő, Veterán
Szakértelmek: (1) Akrobatika, Kapcsolatok (AlVilág), Küzdelem, Túlélés; (2) Bűnözés, Lopakodás, Mászás
Különleges Képességek: Halálpontos lövés (képes teljes sötétben is büntetés nélkül lőni), Mesterlövész (+1 Érme Távoli célpontok ellen), Csatafortély
Fegyver: íj (Hatótáv: Távoli, Sebzés: 2 Érme; Személyes Ereklye, képes pattanó lövéseket leadni, -1 Érme/irányváltás)
Mágia: Életkő

Jackie
Hajléktalan Brávó
Tulajdonságok: Ezermester, Ravasz, Szívós
Szakértelmek: (1) Akrobatika, Kapcsolatok (AlVilág), Kapcsolatok (Felvilági), Küzdelem, Portyázás, Túlélés; (2) Elsősegély, Hivatás (Villanyszerelő), Játékok
Különleges Képességek: Technológia, Csatafortély
Fegyver: íj (Hatótáv: Személyes, Sebzés: 1 Érme), .38-as revolver (Hatótáv: Távoli, Sebzés: 
Mágia: Rézbokszer

Penge
Vakondember Brávó
Tulajdonságok: Gyors, Féktelen, Könyörtelen
Szakértelmek: (1) Akrobatika, Kapcsolatok (AlVilág), Küzdelem, Túlélés; (2) Akrobatika, Mulatozás, Portyázás, 
Különleges Képességek: Karmok (+1 Küzdelem), Mágiaérzék, Csatafortély
Fegyver: íj (Hatótáv: Távoli, Sebzés: 2 Érme; Személyes Ereklye, képes pattanó lövéseket leadni, -1 Érme/irányváltás)
Mágia: Dermesztő címke. Szerencsezseton

Caspian
Szörnyszülött Céhnélküli
Tulajdonságok: Elbűvölő, Figyelmes,
Szakértelmek: (2) Kapcsolatok (AlVilág), Empátia, Tárgyalás, 
Különleges Képességek: Érzelmek észlelése (mindig pontosan ismeri, milyen érzelmeket él át a másik), feromonok (+1 Érme meggyőzésre)
Fegyver: feszítővas (Hatótáv: Személyes, Sebzés: 3 Érme)
Mágia: -



UnderWorld RPG - Birtok - A Piactér



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések