A Falkenstein Kastély - Veszedelmek - Vittorio Russo, a fegyvergyáros Lángelme

Új-Európa egyik legnépszerűbb magazinja a Népszerű Találmányok, melyből bárki megismerheti a legújabb találmányokat, az új divathullámokat kiváltó járműveket, a közlekedést vagy a háztartást forradalmasító eszközöket. Emellett rendszeresen mutatnak be Feltalálókat, Tudósokat és Lángelméket is a lapjain - kit a tehetsége, kit pedig a veszedelmessége miatt.


Vittorio Russo, egy szicíliai kereskedő fiaként látta meg a napvilágot, ám mérnöki tehetsége korán kiütközött. Apja nagy anyagi áldozatok árán a legjobb iskolákban taníttatta, abban bízva, hogy egyszer majd híressé teszi nevüket. Arra azonban aligha számíthatott, hogy mindez milyen áron fog megtörténni. Diákévei alatt Vittorio egy iskolába járt a már akkor is briliáns elmének számító Sherlock Holmesszal, és mindketten James Moriarty professzornál tanulták meg a magasabb szintű matematika tanait, még jóval azelőtt, hogy a professzor létrehozta volna a Világbűnözői Ligát. Holmesszal ellentétben Vittorio élénk levelezést ápolt Moriartyval az iskola elhagyása után is, és többször adtak egymásnak ötleteket, találmányokhoz.
Palermóba hazatérve Vittorio hamar rádöbbent, hogy semmi kedve nincs ahhoz, hogy vidéki mérnök legyen, aki "aprópénzre váltja a tehetségét", ahogy apjának kifakadt. A Népszerű Találmányok magazinban számos cikket olvasott példaképeiről, a korszak nagy Lángelméiről, akik "le merték rázni magukról a kisstílűség láncait." Különösen a japán Lord Tomino óriásrobotja ragadta meg a figyelmét, bár azonnal felfedezni vélte, milyen hibákat ejtett a nagyúr a tervezésnél - ő maga például nem gőzmeghajtást alkalmazott volna, hanem a legmodernebb eszközhöz, a rádiumhoz nyúlt volna, emellett szerinte a házak fölé magasodó óriási automaton feleslegesen magára vonja az ellenség figyelmét. Cagliostro gróf Óraműszerkezetű Harcosát is alaposan tanulmányozta, mielőtt elvetette volna, hogy valami hasonlót építsen. Az ő elképzelései valahol a kettő között álltak: egy nagyjából ember méretű automatont akart, amit öltözékként lehet viselni, ezzel megnövelve a testi erőt, és egyben védelemhez jutva a fegyverekkel szemben.
Hogy kísérleteihez pénzhez jusson, Vittorio színleg megbékélt helyzetével, ám titokban veszedelmes másodállást talált magának - Új-Európa legveszedelmesebb anarchistái számára kezdett különleges fegyverek, elsősorban bombák gyártásába. Hamarosan híre ment a tevékenységének, és ez a titkosszolgálatok figyelmét is magára vonta, különösen mikor egy csoport II. Viktor Emánuel itáliai király életére tört az egyik porbombájával (ez a szerkezet a csekélyke hatókörén belül mindent porrá omlasztott). A nyomozóknak sikerült eljutnia Vittoriohoz, ám régi mentora, Moriarty professzor nem hagyta őt cserben, és szó szerint a kopók orra elől sikerült szövetségesének, Roburnak az Albatrosz fedélzetén kimenekítenie a másik Lángelmét Palermoból. Ezzel egy időben Vittorio a Világbűnözői Liga soraiba is felvételt nyert.
A kimenekítés óta Vittorio Russo a Sicani-hegységben ütötte fel bázisát, és itt működteti titkos fegyvergyárát: mivel már semmiféle látszatra nem kell ügyelnie, a barlang mélyére épült gyárban a legkülönfélébb revolverek, reciprokátorok, puskák és gépfegyverek készülnek. A megrendelők zsoldosok, elnyomó hadurak, anarchisták, bűnözők és maga a Liga, természetesen. A magát Dottorének nevező Lángelmét egy válogatott zsoldosokból álló csapat őrzi, az üzletet pedig a nagyvárosokban magukat kereskedőknek álcázó pribékek intézik. Vittorio egyetlen gyenge pontja az őt gaztettei miatt megtagadó menyasszonya, Elena - szinte mániája, hogy visszaszerezze a nő szerelmét, aki viszont hallani sem akar róla.
A különböző kisebb-nagyobb fegyverek készítése azonban csak puszta pénzkereseti forrás, amivel Vittorio igyekszik előteremteni az anyagi javakat a fő művéhez: azt beszélik, a rádium-technológia miniatürizálásával már közel jár ahhoz, hogy elkészüljön régi álmával, a Vasharcos öltözékkel.

Vittorio Russo, "Dottore" /Becstelen Gonosztevő/
Lángelme
Képességek: Anyagi Helyzet [J], Barkácsolás [K], Bátorság [J], Karizma [J], Lopakodás [GY], Lövészet [J], Műveltség [N], Társasági Viselkedés [J], Viaskodás [J]
Egészség: 6

Enzo Cattani
Szerencselovag
A Dottore testőrségének vezetője, nagydarab, tagbaszakadt férfi. 
Képességek: Báj [GY], Bátorság [J], Fizikum [N], Lövészet [J], Viaskodás [J], Vívás [J]
Egészség: 8

Erőemberek
A Dottore testőrei.
Képességek: Fizikum [J], Lopakodás [J], Műveltség [GY], Viaskodás [J]
Egészség: 6

A Vasharcos öltözék
Ez a szerkezet lényegében egy rádium-meghajtású erővértezet: a viselője Fizikuma automatikusan Rendkívülire nő, az Atlétikája viszont Gyengére csökken. A páncél beépített fegyverekkel is bír, jobb karjában egy reciprokátorral, a balban pedig minirakétákkal. A sérülésekkel szemben szinte teljes védelmet nyújt, 10 pontot semlegesítve minden támadásból (vagyis kézifegyverekkel szinte sebezhetetlen). A páncélzat összesen 80 Sebbel rendelkezik, de 40 pontnyi sérülést elérve mozgásképtelen lesz.




A Falkenstein Kastély - Veszedelmek - Vittorio Russo, a fegyvergyáros Lángelme


Castle Falkenstein alapkönyv és A Gőz Kora kiegészítő pdf formátumban (külön-külön és kedvezményes csomagban) már a DrivethruRPG oldalon is megvásárolható!

-Kyrg

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések