UnderWorld RPG - Kalandötletek I - Az Acélszörnyeteg & A Szépség Szobra

Az UnderWord - AlVilág megjelenése óta már túl vagyunk egy nyílt mesén (A nyúl ürege), amit Nerva mesélt az I. AVURoll napon, és fut egy saját kalandunk is, melyet én mesélek Nervának és Thorunnak. Ezek mellett viszont jónéhány hosszabb-rövidebb kalandötlet is összegyűlt már, és most ezekből szeretnek megosztani kettőt. Ahogy a poszt címe is mutatja, ezek nem teljesen kidolgozott kalandok, inkább csak vázlatok, melyeket a Kalauznak kell még kitöltenie a hiányzó részletekkel. Arra viszont tökéletesen alkalmasak, hogy megmutassák, miféle történeteket játszhatunk az AlVilágban.


Az Acélszörnyeteg
A Főszereplők Leont, egy Hajléktalan Kereskedőt kísérik a Pumpa nevű kicsi Szabadbirtok felé, egy értékes szállítmánnyal: a Rácstörője mögé kötött kocsin egy nagy teljesítményű villanymotor pihen, amit egy kiszuperált metrókocsiból szereltek ki. A megrendelő Pumpa vezetője, Martin, egy Hajléktalan Bütykölő, aki a település nevét is adó méretes szivattyút építette és felügyeli - enélkül a környékbeli alagutakat már rég elárasztotta volna a talajvíz. Bár a csapat tagjai még sosem jártak ezen a Birtokon, azt azért hallották, bár nagyon kicsi, ám a Kisebb Sugárutak védelme alatt áll.
Mikor a karaván eléri Pumpa határát, egy régi, masszív tűzzáró ajtót, azt beszakítva találják: láthatóan valami nagy és erős tört át rajta. Odabent csak halottakat találnak, a testükön rettenetes sérülésekkel. Bár a nyomok egy Alagútsárkányra vagy valami ahhoz hasonló méretű szörnyetegre utalnak, a sebek inkább mechanikus eszközök (fűrészlap, késpenge stb.) által okozottnak tűnnek. Az őrök fegyverein talált olaj és fémszilánkok alapján úgy tűnik, valamiféle gépezet támadt rájuk - vagy egy hatalmas Roncsember?
Mielőtt még a Főszereplők eldönthetnék, mit is kezdjenek a romba dőlt Birtokkal és a halottakkal, befut egy csapat Brávó, a Kisebb Sugárutakról, az egyik Lovag vezetésével. Ők lettek volna a holtan heverő őrök váltása, így ahogy várható, igen gyorsan felforrósodik a helyzet, hiszen a frissen érkezetteknek fogalmuk sincs, mi történt, és az első gondolatuk logikusan az, hogy a Főszereplőknek köze van mindehhez. Mielőtt azonban kenyértörésre kerülhetne a sor, felbukkan a Pumpát elpusztító Acélszörnyeteg: egy hatalmas, fémből épült Roncslény, ami lesből lecsapva végez az egyik Mellékszereplővel, majd eltűnik az egyik alagútban…
A Főszereplőknek és a Mellékszereplőknek együtt kell dolgozniuk, akár kitörni próbálnak a közeli Kisebb Sugárutak felé, akár maguk akarják levadászni az Acélszörnyeteget - bár ez elég merész ötletnek hangzik, a Brávók közül többen is ennek a pártján vannak. Ha mégis a kitörés mellett döntenek, és sikerül élve eljutniuk Rector színe elé, a Kisebb Sugárutak ura bizonyosan összeállít egy nagyobb csapatot, hogy elfogják vagy elpusztítsák az Acélszörnyeteget. Ugyanakkor azt a kérdést is tisztázni kell, hogy ki építette a gépezetet, és miért? És miért pont Pumpa volt a célpont?


A Szépség Szobra
A Kisebb Sugárutakon tartózkodó Főszereplőknek egy ismerősük munkát ajánl: Gregor, egy idős Könyvtáros  éppen expedíciót szervez. Mikor felkeresik, az öregember elmeséli nekik, hogy évek óta egy rég halott szobrász műveit keresi, amelyek valamikor a 20. század derekán idelent kötöttek ki. Mutat nekik néhány ősrégi újságkivágást az '50-es évekből, melyek egy kiállítással megnyitójával, illetve a későbbi kirablásával foglalkoznak, azután egy régi, ceruzával készült rajzot, amin az egyik ellopott szobor, egy gyönyörű nőalak látható, egy furcsa, földalatti teremben, körülötte mindenféle gépezetekkel. A képet állítólag egy Falfirkász készítette, akit megihletett a szobor, majd odaadta ajándékba valakinek, mielőtt eltűnt volna egy expedíción. Gregor pedig már évek óta azon dolgozik, hogy megtalálja a helyet és benne a szobrot.
Ha firtatják, hogy miért ennyire a szobor megszállottja, bevallja, hogy mostanra az összes ellopott tárgyat megtalálta már, ezt az egyet kivéve. Bár nem hajlandó elárulni, hogy hová lett a gyűjtemény többi darabja, elejt pár megjegyzést róla, hogy visszakerültek a FelVilágba. Ő maga nem tartana velük az úton, mert túl öreg hozzá, de átadja nekik a térképet, amit a nyomok alapján összeállított.
Gregor pontosan tudja, hogy a jó munkát meg kell fizetni, és elég tekintélyes választéka van min felvilági "ereklyékből" (mobilok, laptopok, ruhák, sőt, néhány lőfegyver is), mind pedig alvilági Bűbájokból. Ezekből kínál fejenként kettőt, egyet előre, egyet utána, de ha alkudoznak, hajlandó hármat is adni, de a harmadikat csak a munka lezárulta után.
Az expedíció úti célja egy régi, még a hidegháború alatt épített, majd elhagyott földalatti raktár Bronx alatt. Maga az út inkább csak időigényes, hiszen jódarabig jól kiépített szervízalagutakon tudnak haladni, ám a célterületet elérve beomlott aknákon és félig elárasztott járatokon kell átverekedniük magukat. Itt már komolyabb ellenállásba is ütköznek, mivel az errefelé élő albínó aligátorok nem igazán kedvelik a betolakodókat.
A raktár egy igazi bunker, mint egy földmélyi labirintus, ráadásul nem is lakatlan: a felsőbb részeken jónéhány agresszív sínnyúl él, akik azonnal nekirontanak a betolakodóknak. A szobákban viszont rengeteg, még használható régi műszert, szerszámot és fegyvert tudnak zsákmányolni. 
Mikor végre elérik a bunker legalsó szintjét, sínnyúl koponyákat és egy egész seregnyi fizzert találnak idelent: a mini Roncsemberek egyelőre nem támadnak rájuk, de apró bennszülött harcosokként kísérik őket a vezérük elé. A magát csak Mágus néven emlegető, a külsejét csuklyás köpeny alá rejtő Szörnyszülött éppen egy rituálét  akar végrehajtani, melynek középpontjában pont az általuk keresett műtárgy áll. Ha kérdőre vonják, elmondja, hogy vissza akarja változtatni a szobrot "élővé", mivel meg van győződve róla, hogy ő valójában egy igazi nő, akit sötét mágiával változtattak át. A rituálé már az utolsó fázisában van, percek kérdése csupán az eredmény. A fizzerek elég fenyegetően veszik körül a társaságot, ha úgy látják, hogy meg akarják gátolni a Mágus tervét. 
Ekkor azonban váratlanul befut egy újabb csapat: egy ismert washmélyi Brávó, Serro vezetésével válogatott rosszarcúak rontanak be, akik magát Gregort is túszul ejtették és magukkal hozták, hogy ide vezesse őket. A csapaton múlik, ki mellé áll: elfogadják Serro ajánlatát a zsákmány megosztásáról (és megbíznak benne), vagy szembe szállnak vele? És ha utóbbi mellett döntenek, megpróbálják megakadályozni a Mágus rituáléját, mielőtt kiderülne, hogy igaza van, és a felbecsülhetetlen értékű műtárgyat egy élő, az egészről mit sem sejtő nővé változtatja?

UnderWorld RPG - Kalandötletek I - Az Acélszörnyeteg & A Szépség Szobra








Megjegyzések

Népszerű bejegyzések