UnderWorld RPG - Kaland - A nyúl ürege (Beharangozó)

Most vasárnap, az AVURoll eseményen lesz az az első, általunk szervezett UnderWorld - AlVilág kaland, melynek beharangozóját alább olvashatjátok.


"Marnie hullafáradt volt - a buli jóval hosszabb volt, mint várta, és sokkal többet ivott, mint szerette volna. Örült, hogy végre el tudott szabadulni a többiektől, bár tudta, holnap majd hallgathatja a lakótársaitól, hogy puhány és ünneprontó. Most inkább csak örült, hogy még elért egy metrót hazafelé.
Ilyenkor késő este általában már alig vannak az egész szerelvényen, ehhez képest eléggé meglepte, hogy rajta kívül még négyen is voltak a "fedélzeten". A közepe táján két szakadt csöves dekkolt, eléggé színes társaságként: az egyiknek neonszínekre volt fújva az ócska dzsekije, és tele volt minden zsebe festékszórókkal, a nyakában meg egy festőmaszk lógott. Igazi falfirkásznak tűnt, aki nem tiszteli más tulajdonát, és mindent összemaszatol.
A másik alak sem tűnt sokkal jobbnak, a hatalmas ballonkabátjával és katonai málhazsákjával. Biztos tele van tömve sörösdobozokkal, meg minden ócska kacattal, amit csak össze tudott szedni. Talán egy hálózsák is van benne, bár a mérete alapján akár még tábori ágy is lehet ott.
De nem csak ez a kettő volt az útitársa. A kocsi elejében egy izmos, komor arcú fickó ült, akiről csak úgy sütött a "ne baszakodj velem". Próbálta kitalálni, ki vagy mi lehet, de a férfi mintha megérezte volna, hogy őt nézi, és lassan rá pillantott. Igaza volt, nem akart baszakodni vele.
A kocsi másik végéből hirtelen női hangot hallott, ahogy valaki hangosan - és elég irritálóan - telefonálni kezdett. Elsőre nem is ismerte fel a nyelvet, csak az volt fix, hogy nem angol volt. Azután bevillantak a gimis nyelvórák, és leesett neki, hogy franciául ment a beszélgetés. A kiejtése szebb volt, mint bárkinek, akit ismert, úgyhogy kíváncsian nyújtogatni kezdte a nyakát. Nem hitte el, amit látott.
A telefonáló egy huszonéves nő volt, olyan ruhákban, amiket New York ezen részén, főképpen a metrón sohasem látni. Ösztönösen elkezdte számolgatni, mennyi lehet ez a kabát, a táska, a csizma, a kendő - ez még akkor is rohadt drága lett volna, ha mind hamis kínai. De ahogy azok a fülbevalók csillogtak, ezek tutira valódiak voltak.
Tutira megőrült. Más magyarázat nincs. Hiába javult "állítólag" a közbiztonság a metrón a 20. századhoz képest, ennyi drága cuccért bárki megbicskázza. És elnézve a nőt, ha szerencséje van, akkor csak kirabolják és megölik.
A szeme sarkából valami mozgást látott, a két hajléktalan felől. Ahogy odafordult, egy macska sárga szemeibe nézett, aki a nagykabátos-zsákos alak kabátja alól dugta ki a fejét. Éppen arra gondolt, hogy milyen szép nagy, amikor az egész állat kibújt, és meglátta, hogy MENNYIRE NAGY. Hirtelen abban sem volt biztos, hogy nem egy hiúz, azoknak vannak ekkora pamacsok a fülén. Ahogy a hobó ölébe mászva elkezdte nyalogatni a mancsait, ki-kieresztve azokat a méretes, éles karmokat, Marnie különös fényt látott a szemében. Mintha pontosan tudta volna, hogy milyen félelmetes látványt nyújt.
A szerelvény lassítani kezdett, azután egy kicsit csikorgósan megállt. Marnie azonnal felkapta a fejét, már közel voltak az ő megállójához, de ahogyan kinézett a peronra, csak tompán derengő-villogó fényeket látott, és rengeteg port. Ez az egyik régi megálló lehetett, amiket lezártak, mert nem voltak elég hosszúak az új szerelvényekhez. Biztos valami forgalmi ok lehet, azért sem nyíltak ki az ajtók.
A francia nő egy dühös kiáltással lerakta a telefont, felpattant az ülésről és egyenesen az ajtóhoz lépett. Marnie már éppen oda akart szólni neki, hogy nem fog kinyílni, amikor az az egy, ahol a nő állt, szisszenve kinyílt, ő pedig gondolkodás nélkül kilépett rajta…"


A kaland során az alábbi karakterek közül választhatnak a játékosok.

A Hajléktalan Falfirkáló
Egész életedet a város alatti alagutakban és járatokban töltötted, kiismerve minden titkos helyet és üreget. A Falfirkálók Céhének tagjaként kereskedő-karavánokat és kincskeresőket vezetsz, útjelzéseket festesz és javítgatsz. Felfedező vagy és kalandor, aki állandóan olyan helyeket keres, ahol még senki se járt előtte.

A Hajléktalan Kereskedő
A málhazsákod kincseket rejt, szó szerint - ki tudja, melyik földalatti kocsmában kell éppen egy új mixer, a söröshordók megcsapolásához, vagy egy ócska autórádió, hogy a vendégek élvezhessék a fenti zeneadókat? Néha még egy jó késpenge vagy egy eldobott "forró" pisztoly is utat talál a mélybe. Te pedig jó kereskedőként mindig megtalálód az üzletfeleidet.

A Vad Brávó
A Felvilágban születtél, drága fajmacskaként, akit a legjobb tápokkal etettek és állandóan kényeztettek, szerettek. De egy napon a gazdád megint elvitt arra a furcsa, különös szagú helyre, ahol állandóan szurkáltak és bökdöstek, és ott hagyott, némi cirógatás után. Érezted, hogy valami nagyon rossz fog történni, ezért amikor az egyik ember kinyitotta a ketreced, kiugrottál és futottál, ahogy csak a lábad bírta. Nem tudod, hogyan keveredtél le a csatornába, és arra se emlékszel, mikor találtad meg azt a ragyogó tavacskát, amiből boldogan lefetyeltél. De amikor másnap felébredtél, már minden ember és majdnem-ember értette a szavad. A Bravók Céhe pedig befogadott és megtanított harcolni, ahol végre kihasználhattad a természetes adottságaid. Amióta csak megkaptad a nyakörvként hordott céhjelvényed, ennek a Hajléktalan Kereskedőnek dolgozol, testőrként.

A Normális "Brávó"
Te igazából nem ide tartozol. Nem is tudsz semmiről, talán csak rossz helyen vagy rossz időben. Ez persze nem változtat azon, hogy a hadsereg egyik "elit" alakulatának tagjaként nagyjából hasonló kiképzést kaptál, mint egy Brávó. A szolgálat évei alatt olyan dolgokat láttál - és tettél - amik eléggé megviselték a lelkedet, így az alvás nem a barátod. Éjszaka szeretsz a metrón utazgatni, kiüríteni a fejed, és élvezni a duruzsolást. 


UnderWorld RPG - Kaland - A nyúl ürege (Beharangozó)






Megjegyzések

  1. Nem tudom a kislányod ill. az unokaöcsim melyik karaktert választja, de ha ők nem a falfirkálót szeretnék, akkor én avval játszanék...😁

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A falfirkálót direkt neked raktuk bele. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések