UnderWorld RPG - Példajáték - Csapdában!

A korábbi történet folytatásában Pete, a Legendás Brávó, Spikey, a Vad Kereskedő és Maria nővér, a Roncsember Mendikáns végre elérte Myurrhvárost, hogy kiszabadítsák barátjukat, Póklábat az állatok fogságából. Az események azonban nem várt fordulatot vettek, ugyanis valaki elárulta közeledésüket, így szinte azonnal ők maguk is fogságba estek.


Kalauz: "A két hatalmas, albínó aligátor jobbról-balról körbevesz benneteket - érzitek, hogy csak az alkalmat keresik, hogy félbeharapjanak benneteket."
Pete: "Ráfogom a géppisztolyom a jobboldalira, de egyelőre még nem tüzelek. Nem akarok én elsőként vért ontani."
Spike: "Pedig jobban örülnék neki, ha nem ők harapnának először. Mindenesetre vicsorgok a baloldalira."
Maria: "Én acsarkodás helyett inkább felemelem a kezemet, és próbálom valahogy kihúzni a dolog méregFOGÁT." Hatalmas hüllők, kérlek, fogjátok vissza magatokat! Nem vagyunk az ellenségeitek, csak a barátunknak akartunk segíteni!
Kalauz: "Erre kérek egy szociális próbát. A nehézség Nehéz, 3 siker kellene."
Maria: "Rendben, mit adhatok hozzá? Empátia, Tárgyalás, Barátságos, Csinos, melyik számít?"
Kalauz: "A kinézeted nem hatja meg őket, de a Csinos kivételével mindent."
Maria: "Oh, akkor az alappal együtt ez 6 érme. A Ragyogás szintje ugye nem zavar?"
Kalauz: "Nem, az egész városé 3, neked pedig minimum 2 kell."
Maria: "Rendben, akkor lássuk! <4 Fej, 2 Írás> Azt hiszem, ez megvan!"
Kalauz: "Alig hisznek a szemeteknek: a két aligátor láthatóan visszavesz az agresszivitásból. A jobboldali szinte félszegen morog feléd." Jól van na, hölgyem. Mi csak a munkánkat végezzük.
Pete: "Jó, akkor én is leengedem a fegyverem."
Kalauz: "Ahogy a kedélyek lassan lecsillapodnak, az egyik közeli csatornanyílásból egy termetes árnyék válik ki, kopogó léptekkel közelítve felétek. Ahogy a lámpátok fényébe ér, mind látjátok, hogy egy itt-ott már őszülő szőrű ló az."
Spikey: O-ó. "Lehajtom a fejemet, igyekszem kerülni a tekintetét." Eoh.
Kalauz: "A ló csalódottan sóhajt, ahogy észrevesz téged a társaságban." Spikey, ezt azért nem vártam volna tőled.
Pete: "Igyekszem magamra vonni a ló figyelmét." Hé, a haveromat csak hagyd békén! Nem az ő hibája, hogy itt vagyunk, hanem a tiétek! Ti ejtettétek fogságba a barátunkat, Póklábat!
Maria: "A kezembe temetem az arcomat, ennyit a kedélyek lecsillapításáról."
Pete: "Most miért, igazam van, nem?"
Spikey: "Igen, de ez most nem segít."
Kalauz: "Az aligátorok valóban kezdenek nyugtalanok lenni, de a ló csak megrázza a fejét." A helyzet közel sem ennyire egyszerű. Kövessetek. "És ezzel elindul befelé, a város felé."
Pete: "Elteszem a fegyverem, ha már nem vették el, azután kövem."
Maria: "Szintén, de igyekszem Pete-et nyugtatgatni, ha kell."
Spikey: "Én csak kullogok a sor végén. Remélem, Mulligan nem jön be utánunk, ő jó helyen van ott, ahol hagytuk."
Kalauz: "A két aligátor a nyomotokban jön, ahogy Eoh, Myurrhváros biztonsági főnöke beljebb vezet titeket a kunyhók és sátrak labirintusába. Mindenhonnan kutyák, macskák és patkányok dugják ki a fejüket, hogy megnézzenek titeket maguknak, egymás közt izgatottan sugdosva. Az egyik sátorból egy kisebb medve is kinéz, de ijedten vissza is húzódik."
Pete: "Megállom, nem sütök el állatkertes poénokat."
Maria: "És ezért mind hálásak vagyunk."
Kalauz: "A ló egy nagyobbacska sátorhoz vezet benneteket, és be is vonul. Odabent az olajlámpások fényénél egy méretes takaróhalmot láttok, mintegy trón gyanánt, amin egy hatalmas, szürke masztiff fekszik. A bal mellső lába csak egy csonk, ám ettől egyáltalán nem tűnik gyengének vagy szánalmasnak."
Spikey: "Halkan mondom a többieknek." Ő itt Barkhabar, a birtok ura.
Pete: "Most inkább hagyom, hogy Maria beszéljen."
Maria: "Köszönöm." Üdvözöllek, nagy Barkhabar. A nevem Maria, ők pedig a társaim, Pete és Spikey. Egy barátunkért…
Kalauz: "Mielőtt befejezhetnéd, a fejetek felett nevetés hallatszik, majd recsegő hangot hallotok." Ők azok. Póklábért jöttek.
Maria: "Felnézek, keresem, hogy ki szólt."
Kalauz: "Egy fekete hollót látsz a félhomályban, amint kitárja a szárnyát és leszáll Barkhabar mellé."
Maria: "Folytatom, mint ha mi sem történt volna." Egy barátunkért jöttünk, aki véletlenül és szándékolatlanul behatolt a területetekre. A neve Pókláb, egy Navigátor.
Kalauz: "A kutya morran egy nagyot." Tudom, ki ő. És nem behatolt, hanem bezuhant, egyenesen rá az egyik sátorra. Majdnem agyontaposta Natashát.
Pete: Natashát?
Kalauz: "A kutya rád néz." Egy fiatal medvét. Egy orosz hajóról szökött meg, alig talált ide. Senki se érti a szavát, mert eddig csak oroszokat hallott maga körül. De mi befogadtuk, és most Póklába majdnem megölte.
Maria: "Felemelem a kezeimet, a tenyeremet mutatva feléjük." Biztos vagyok benne, hogy nem volt szándékos.


Kalauz: "Az egyik hasadékon egy macska surran be, és odasántikál Barkhabarhoz. Megmaradt szemével érdeklődve és gyanakodva méregeti a csapatot." Szándékos volt. Csak nem az ő szándéka volt.
Pete: Tessék?
Kalauz: "Barkhabar megnyalja a macska fejét, aki ezt megadóan tűri." Ahogy azt Villám mondja. Valaki megváltoztatta a jeleket a járatokban, így Pókláb egyenesen egy rosszul befedett aknára sétált rá azzal a pokoli szerkezettel. Azután visszaváltoztatta, de az én szememet nem tudta megcsalni.
Spikey: Úgy érted, valaki belebabrált az útjelzésekbe?
Pete: "Felhorkantok." Ez baromság, miért akarna valaki így kitolni Póklábbal? Vannak ellenségei, de egyik se lenne ennyire aljas!
Maria: "Felemelem a kezem." Ez nem Póklábról szólt. Valaki Myurrhvárost akarta megsebezni, a ti biztonságotokat akarta tönkre tenni. A Navigátor csak fegyver volt a kezében.
Kalauz: "Erre kérnék ismét egy szociális próbát. Ugyanaz, mint az előbb, vagy tudod mit, most a Csinos is játszik. Barkhabar jobban kedveli az embereket, mint az aligátorok. De a nehézség most is Nehéz."
Maria: "Rendben, lássuk. <5 Fej, 2 Írás> Az érmék ma szeretnek engem!"
Kalauz: "Barkhabar, Eoh, a holló és a félszemű macska összenéznek, mintha szavak nélkül kommunikálnának. Pár pillanat múlva a kutya ismét rátok emeli a tekintetét." Mi is erre jutottunk. És bár az aligátorok nagyon szeretnék széttépni Póklábat, hajlandó vagyok ettől eltekinteni, ha rájöttök, ki akart minket ilyen aljas módon megtámadni.
Maria: "Ránézek a társaimra." Személy szerint én örülnék, ha el tudnánk békés úton simítani.
Spikey: Én boldogan segítek Myurrhvárosnak!
Pete: "Megrázom a fejem." Ha valaki tényleg szándékosan csalta csapdába Póklábat, és azt akarta, hogy a városotokban kárt tegyen, akkor ő pontosan az a fajta, akit boldogan elintézek.
Kalauz: "Eoh felnyerít." Gondoskodok vezetőről a számotokra.





UnderWorld RPG - Példajáték - Csapdában!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések