CyberMagyarország - Budapesti útikalauz I - A Kardos-szálló & a Neon Ciklon

Ahogy Night Cityben, úgy Budapesten is megvannak azok a helyek, ahová a szabadúszók betérhetnek munkát szerezni, felszerelést és információkat vásárolni, vagy egyszerűen csak lazítani egyet. Első lépésben nézzünk egy helyet, ahol a városba érkezők meglapulhatnak egy időre.


A Kardos-szálló & a Neon Ciklon
Budapest egyik fontos közlekedési csomópontja a Keleti pályaudvar, így ennek közelében és a Rákóczi úton még mindig egymást érik az olcsóbb/drágább szállók. Ezek egyike a Kardos, ami egykor szebb napokat is látott, mostanra viszont nagyon lecsúszott. A négyemeletes épületben éjszakánként 200 eb az egy- és 300 a kétszemélyes szoba, amiért igazából csak az alapszolgáltatásokat kapjuk: fürdőszoba melegvízzel, ágy és az állami tévéadók. Ha kábeltévére vagy hálózati csatlakozásra vágyunk, azért külön kell fizetnünk napi 20 eb-t. 
A szálló recepcióját a földszinten találjuk, itt szerezhetjük be a nyomtatott sajtót is (DataTerm egység legközelebb a Keleti felé, a Danubius szálló halljában, vagy a Blahán található. A recepcióban mindig van valaki, leggyakrabban Kardos Katalin, Kati, a tulajdonos egyik lánya, vagy a két váltótársa egyike. Fegyveres biztonsági őr nincs, viszont van egy pánikkgomb, melynek megnyomására pillanatokon belül megérkezik a segítség (erről mindjárt).
A Kardos legnagyobb hiányosságának az étterem hiányát szokták felhozni: Kardos tamás, a tulajdonos ugyanis néhány éve úgy döntött, hogy a földszinti konyhát és étkezőt megszünteti, és a helyén létrehozott egy non-stop nyitva tartó, de igazából éjszakai bárt, a Neon Ciklont. Ez napközben egy aránylag szimpla kávézó/bár, ahol enni legfeljebb egy szendvicset lehet, italokból viszont kifejezetten jó a választék. Este viszont felgyulladnak a neonfények, a színpadon egymást váltják a sztriptíztáncosok, a pultnál kuncsaftra leső lányok kelletik magukat, és az asztaloknál gy üzleteket lehet megkötni.
A bár törzsvendégei és személyzete:

Tutajos Jimmy (Fixer)
Ez a törzshelye a környék legbefolyásosabb “üzletemberének”, aki szinte mindent be tud szerezni, és még munkát is tud adni, ha megbízik a képességeidben. Bár ritkán szokott villogni a nyugati kapcsolataival (élt pár évet Night City-ben), viszont egész jól beszél angolul, és szeret bedobni amerikanizmusokat (“Ami az őröket illeti, hogy is mondjátok ti odaát? Stealth optional.”). Roma származása miatt jó kapcsolatokat ápol a kelet-európai nomádokkal, különösen a dunaiakkal. Ősrégi, CHOOH-meghajtásúra átépített kereklámpás Mercedese állandóan tele van szotyival, amiből a zsebeiben is mindig van pár zacskóval.

Aranyos Szonja, “Szoni” (Fixer)
Nem Jimmy az egyetlen, akivel a Ciklonban üzletelni lehet: Szoni általában a színpad másik oldalan szokott helyet foglalni, ahonnan mind a bejáratot, mind pedig a “konkurenciát” szemmel tarthatja. Ez azonban csak duma: a vékony, rövid szőke hajú nő igazából ugyanúgy Jimmynek dolgozik. Ő foglalkozik a drogokkal, amikkel a “nagymenő” nem szívesen piszkolja be a kezét. Sosincs nála több egy-két tablettánál, hogy ha a Milícia razziázna, legfeljebb egy helyszíni bírságot kapjon - ha valaki vásárol nála, azt a mosdóban veszi magához, elhelyezi egy átadóponton, majd szól a vevőnek, hogy hol keresse. Óvatos, a korábban lehúzott három év börtön miatt is.

Egressy József, “Pufi” (Szóló)
Nagydarab, amerikai cuccokba öltözött exkatona, a Neon Ciklon kidobója. Leszerelése óta igyekszik minél profibbnak kinézni, a lakásában halomban állnak a Solo of Fortune számok, a Militech, Colt és Remington katalógusok. Nem kedveli a távol-keleti technológiát, talán akkor se nyúlna egy Arasaka fegyverhez, ha az élete múlna rajta. A fekete közepes páncéldzseki alatt a kerület talán egyetlen legálisan tartott Colt AMT 2000 pisztolya lapul, és a recepció pánikgombja direktben az agyában csipog. Többen is arra tippelnek, hogy halálosan szerelmes Katiba, ami az ő felfogása szerint annyit tesz, hogy bárkit megöl, aki bántja a lányt. Kibervégtagjai ugyan nincsenek, de így is vészesen alacsony az empátiája, az egyéb implantok miatt.

Takács Lajla, “Szikra” (Netrunner”)
Szikra korábban az állami kábel- és hálózati szolgáltató, a MATÁV rendszergazdája volt, amíg bele nem keveredett egy csúnya ügybe, ami három kollégájának a halálához vezetett. Eredetileg az üldözői elől elbújva lett a bár egyik topless pincérnője, azután a hullámok elcsitulta után már megmaradt az álcája. Szerepe szerint ő csak az összekötő az általa kitalált nagymenő Netrunnerhez, a Banyához, és mivel eléggé rá tud játszani a buta, ám igen dekoratív szőkére, senki sem gyanakodik rá, hogy ő maga az.

Kovács István, “Zsiráf” (Nomád)
A Neon Ciklon két méternél is magasabb pultosa korábban az ország déli részén vándorló Mecseki-klánba tartozott, és csak alkalmi fuvarok miatt érkezett a fővárosba. Néhány éve egy lány miatt otthagyta a klánt és csatlakozott egy csepeli bandához, mint sofőr. Sajnos egy leszámolás után a kedvese is holtan maradt a színen, így tovább sodródott, míg Jimmy fel nem vette, ismét csak sofőrként. Ő protezsálta be Kardoshoz a Neon Ciklonba, főleg azért, hogy a közelében legyen, ha kell. Mindent szeret vezetni, aminek kerekei vagy lánctalpai vannak, és a Fixer jóváhagyásával (és főleg tudtával) szívesen elvállal kisebb melókat.

Szilágyi Bettina, "Betti" (Rocker)
A bár másik pincérnője Betti, egy aranyos, teltkarcsú, fekete hajú lány, aki mikor nincs éppen szolgálatban, egy gótikus metálzenekar, az Alumínium Angyalok gitárosa. Jellemzően ők is a zuglói Spartacus klubban lépnek fel, bár még nagyon messze vannak attól, hogy komoly hírnevük legyen. A lány sajnos hajlamos azonnal vonzódni minden férfihoz, aki kedves vele, és emiatt már többször megjárta. Zsiráf nagy pechjére őt azonnal a barátzónába rakta...

Ez a hely jelenleg a saját, Night Cityből indult és Budapestre átköltözött csapatunk törzshelye, akik maguk is Jimmynek dolgoznak, mint a Fixer "nemzetközi profikból álló csapata". 






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések