CyberMagyarország - Budapesti útikalauz V - A Vállakozók bandája

Ezúttal Budapest VIII. kerületének egyik bandáját, a Vállalkozókat szeretném bemutatni, a Night City kiegészítőben is alkalmazott formátumban.


DATATERM ADATKIJELZŐ RENDSZER - TÉMA: A VÁLLAKOZÓK

Ez az erőszakos és agresszív banda Budapest VIII. kerületében, a Köztársaság (II. János Pál pápa)- és a Rákóczi-terek közötti területen ásta be magát, bár a pesti oldalon belül elég szabadon mozognak, ha "munkáról" van szó. Az eredetük bizonytalan, viszont bizonyos külsőségek miatt arra lehet következtetni, hogy pozőröknek indultak: megjelenésükben (ballisztikus nejlon póló, suhogós tréningnadrág, kopaszra nyírt fej és a bandán belüli rangot jelképező aranyláncok tömkelege) a 90-es évek nyerészkedő, mindenből pénzt csináló "üzletembereit", a nevüket is adó vállalkozókat utánozza. Viszont ha voltak is olyanok, akik viselkedés-chipet használtak és megelégedtek a korszak alakjait való utánzással, azok mára kivesztek közülük. Ezt jól mutatja a banda szinte kötelező jelképe, az aranyszínűre krómozott jobb kiberkar, amiben mindegyiküknek egy Husqvarna márkájú láncfűrész van beépítve. A Milícia adatbankjában mindenesetre nem szerepelnek sehol ezek sorozatszámai, tehát vagy nem lopottak, vagy a cég nem jelentette be soha, hogy valahol elvesztettek volna 50+ egyforma kiberkart.


A kevés rendelkezésre álló információ alapján a Vállalkozók valamikor a 2010-es évek első felében alakultak át nagyhangú, arrogáns, de alapvetően ártalmatlan huligánokból erőszakos kiberver-dílerekké és emberkereskedő szervezetté. Az előbbi tevékenységük elsősorban az országba érkező céges szállítmányok és raktárak fosztogatásából áll, amikor is előszeretettel használják a fűrészüket az ajtók, zárak és őrök ellen. A lopott holmikat a budapesti kiberver-nagykereknek értékesítik, akik emellett védelmi pénzt is fizetnek nekik - az egyik ilyen hely a Rákóczi-téren található vietnámi Arany Sárkány Nagyker (Cửa hàng Rồng Vàng).

A banda másik tevékenysége már sokkalta aggasztóbb az átlag polgárok számára: nagyjából egy éve ugyanis rákaptak arra, hogy megbízásra férfiakat és nőket raboljanak el. Bár Budapest híres a húsbárokról és fürdőkről, ahol a külföldi vendégek, céges menedzserek és állami vezetők mindent és mindenkit megkaphatnak, mindig vannak olyanok, akiket ez már "nem dob fel": ők általában a Vállalkozókhoz és a hozzájuk hasonló bandákhoz fordulnak, hogy a kinézett kollégát, ismerőst, kisebb celebet vagy akár valakinek a férjét-feleségét megszerezzék. Az illetők általában soha többé nem kerülnek elő, testrészeik a város szervbankjaiban végzik, hacsak nem lettek olyan mértékben tele nyomva drogokkal, hogy még ezek a helyek se veszik át őket. Ez a tevékenységük egyébként már elérte a Milícia ingerküszöbét is (a kiberverekkel való üzletelést még elnézik nekik), de egyelőre még nem született döntés a probléma "megoldására".

Az egyik akciójukat követően a Vállakozók létszáma egy kicsit megcsappant, miután elrabolták Rita Flash rockénekesnőt, ugyanis ez kivívta a hölgy baráti körének nemtetszését - kérdés, hogy mennyien maradnak, miután a Nigh Cityből Budapestre költözött nehézfiúk végeztek velük. A banda tagsága bőven 50 fő felett van, ám az egyes kisfőnökök alá ritkán tartozik 10-15 főnél több.

Bandajelzés: Arany festékkel felfújt láncfűrész, aranylánccal körülvéve.

Színek: szürke, zöld vagy kék ballisztikus nejlon atlétapóló (Torzó SFÉ 10), suhogós tréningruha, aranyláncok és arany kiberkar.

ÁTLAGOS VÁLLALKOZÓ BANDATAG ÉRTÉKEI
INT 5, REF 7, TECH 6, HDGV 6, VONZ 5, SZER 3, MOZG 6, FIZ 8, EMP 3

SZAKÉRTELMEK: Közelharc 4, Verekedés 4, Megfélemlítés 3, Lopakodás 2, Atlétika 2

KIBERVER: Izom- és Csontátszövés, Idegi alapprocesszor, Aranyszín krómozott jobb kiberkar, beépített Husqvarna láncfűrésszel (3D6 AP)


CyberMagyarország - Budapesti útikalauz V - A Vállakozók bandája

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések