Karakterek a Falkenstein Kastély világában 9. - A Pribékek

Minden jó történethez, egy alkalmas Elbeszéléshez vagy hosszú, sok fejezetből álló Kalandregényhez kell egy Gonosztevő, aki vagy a háttérből mozgatja a szálakat vagy maga is aktív részese a cselekménynek. Leggyakrabban azonban a jobb kezük az, aki a Gengszterek és Csőcselék élén megkeseríti a hősök és hősnők életét, vagy akinek pont, hogy a karakterek húzzák keresztül minden tervét. A Pribék lehet egy hűséges, az urához elkötelezett hadnagy vagy egy lázadó, a vezérét habozás nélkül hátba szúró, alattomos alak is. Sőt, egy hosszabb Regény során akár még elő is léphet Gonosztevővé, ha az eredeti ellenséggel történne valami.  Íme néhány példa, melyeket bármely Házigazda beilleszthet a saját történetébe.




Ron Valentine

Jó kiállású és kimondottan szemrevaló kalandor, egykori konföderációs lovassági tiszt, egy vagyonát vesztett ültetvényes fia. Bár a merényletből felépült Lincoln mindent megtett, hogy begyógyítsa a polgárháború sebeit, Valentine olyan bűnöket követett el, amelyekért sosem nyerhet kegyelmet. A megnyerő mosoly mögött ugyanis egy igazi hideg, szívtelen és becstelen alakot találunk, aki már számtalan gazdát szolgált azóta, ám csalhatatlan érzékkel mindig tudja, mikor kell köddé válni. Ennek ellenére mindig kap munkát, mivel remekül érti a dolgát.

 

Képességek: Atlétika (N), Báj (N), Bátorság (J), Fizikum (J), Karizma (J), Lövészet (J), Varázslás (Gy), Viaskodás (J), Vívás (N)



Vaclav Hrbek

Alacsony, tagbaszakadt, kissé pocakos fickó, durva vonásokkal. Mogorva természetű alak, aki leginkább a prágai sörházba betévedő utazókkal szeret csipkelődni. Ez azonban csak az álcája, hiszen Vaclav a Félszemű Farkas egyik Pribéke, az anarchista lázadók prágai csoportjának vezetője. Nem finomkodó fajta, kedvenc módszere a részeg osztrák hivatalnok megverése és kifosztása. Többek szerint nem is annyira az anarchia, mint a saját erszénye iránti elkötelezettségből csatlakozott az Ügyhöz.

 

Képességek: Atlétika (J), Báj (Gy), Fizikum (N), Lopakodás (J), Lövészet (Gy), Viaskodás (N)


 

Dr. Hans Teufel

Német származású orvos, aki előszeretettel kísérletezik mindenféle drogokkal, a tökéletes igazságszérum nyomában. A porosz titkosszolgálat gyakran kéri fel, mint “külsős munkatársat”, bár ő nagyon szeretne rendes tag lenni és keresi az alkalmat, hogy bizonyíthassa a Vaskancellár iránti hűségét. Bismarck azonban egy megbízhatatlan alaknak tartja, aki szerinte túl sokszor él a kísérletei melléktermékeiként felfedezett drogokkal. Bár fizikailag nem tűnik veszedelmesnek, a lőfegyverekhez remekül ért, és mindig van vele számos verőlegény.

 

Képességek: Atlétika (Gy), Bátorság (Gy), Barkácsolás (J), Lopakodás (Gy), Lövészet (J), Műveltség (N), Orvoslás (N), Viaskodás (Gy)


Karakterek a Falkenstein Kastély világában 13. - Automaton karakterek Új-Európában


Karakterek a Falkenstein Kastély világában 12. - Félvér karakterek Új-Európában


Karakterek a Falkenstein Kastély világában 11. - Sárkányurak és Sárkányúrnők


Karakterek a Falkenstein Kastély világában 10. - A Mellékszereplők


Karakterek a Falkenstein Kastély világában 9. - A Pribékek

Karakterek a Falkenstein Kastély világában 8. - Félkész Karakterek

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések