Karakterek a Falkenstein Kastély világában 6. - A Nem Emberi Karakterek

Ha kalandra indulunk Új-Európa nyüzsgő városaiba, árnyas erdeibe vagy ódon romjai közé, nem csak emberek bőrébe bújhatunk. A Tünde vérvonalak, a Törpék, sőt, még a Sárkányok is játszhatók, a legtöbb esetben egy-egy saját Szereppel, bár ezek természetesen kombinálhatók - közel sem minden Törpe Kézműves például, lehetnek Gőzmérnökök vagy akár Írók is, ahogy a nemes Tündék közül is sokak állnak Daliás Huszárnak.



A Tündék esetében igen nagy a választék, hiszen rengeteg féle és fajta vérvonaluk van, a Házimanóktól a Trollokon át a Sidhe nemesekig. Bár elméletben mind a Fényes, mind pedig a Sötét Udvarba tartozókkal lehet játszani, a játék alap jellege miatt inkább az előbbit javasolja a könyv, hacsak nem egy Tökéletlen Hős jellegű, megváltást kereső Óriást vagy rokonait keresztes lovagként üldöző Vámpírt (ebben a világban ember-Tünde félvérrel) szeretnénk megszemélyesíteni. És azon is sok múlik, mit tud beilleszteni a történetébe a Házigazda, hiszen egy hatalmas erejű Óriás vagy bárkit elbájoló Sidhe könnyen a feje tetejére állíthatja az egész kalandot.
A legtöbb esetben a játékosok Drámai Karakterei a láthatatlanná váló, emberek körül sertepertélő Házimanók, az apró, Csingiling-szerű, ám nagy erőket birtokló Pixik és a nemes tartású Sidhe előkelőségek közül kerülnek ki. Mindnek más és más oka lehet, hogy a csapat tagjai legyenek, és érdekes színfoltok lehetnek.

A Törpék egykoron maguk is Tündék voltak, ám réges-régen lemondtak hatalmukról, hogy cserében elviseljék a vas érintését, ami minden más rokonukra halálos lehet. Ők a legkiválóbb mesterek és az emberiség legnagyobb szövetségesei, azóta, hogy az ókorban megismerkedtek a legnagyszerűbb találmánnyal, a sörrel. Nem mintha részeges alakok lennének, de nagy rajongói ennek az italnak. A tűzzel és a fémekkel egészen különleges viszonyt ápolnak, ezek közelében érzik magukat a legjobban. A legtöbben még mindig ősi Törperőd városaikban élnek, de sokan költöztek az emberek közé, és gyakran megesik, hogy a gőzgépek és turbinák körül Törpe mérnökök, szerelők sürgölődnek még a legnagyobb hadihajókon is.


A Sárkányok a dinoszauruszok egy ősi, mághiahasználó fajának mindmáig túlélő ága, ami sokáig csupán vadászott az emberekre, ám egy napon rájött, hogy túlélésük zálogát jelentik, és azóta egyfajta szimbiózisban élnek velük: alakváltó képességüknek köszönhetően könnyedén be tudtak illeszkedni az emberek közé, még úgy is, hogy jellegzetességeik okán a gyakorlott szemlélő azonnal felismeri őket a nagyvárosi utcákon. Ha viszont megharagítják őket, valódi alakjukban agyarral, karommal és sárkánylánggal pusztítják el az ellenfeleiket. Ritka, hogy egy társaságban többen is tartózkodnának, nem csupán méreteik és képességeik miatt, ugyanis azonnal vetélkedni kezdenének a gyűjteményükbe illő tárgyakért - vagy éppen a szemrevaló hölgyekért.






Karakterek a Falkenstein Kastély világában 10. - A Mellékszereplők


-Kyrg-

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések