Karakterek a Falkenstein Kastély világában 11. - Sárkányurak és Sárkányúrnők

A Falkenstein Kastély világában a Sárkányok egy ősi dinoszaurusz fajta leszármazottai, akik még az ősidőkben megtanulták használni a mághiát, így élve túl az őshüllőket kipusztító kataklizmát. Bár sokáig vadásztak az emberekre, egy idő után megtanultak velük együtt élni és alakváltó képességüknek köszönhetően olyan mértékben keveredtek, hogy ma már technikailag szinte mindegyik Sárkányban van embervér. A Tűzvetés mellett az összes ismert mághiaforma használatára is képesek, igaz, az emberi varázshasználókhoz képest csak sokkal korlátozottabb ideig tudnak erre koncentrálni, ami egy öt lapos limitet jelent a Hatalom Összegyűjtésében.
Az általános hasonlóságokat leszámítva viszont minden Sárkány más és más célokat követ, így most néhány, a saját történeteimhez tervezett Sárkányúr és Úrnő karaktert szeretnék bemutatni.

John Masters / Kalador
Egy fiatal, alig harminc esztendős Sárkány, aki ír anyjától örökölt heves vérmérséklete miatt sem tartozik annyira a kifinomult alakok közé. Apai oldalról francia nemesi ősökkel is bír, az egykor hírneves, majd Richelieu bíboros által vérbe fojtott Sang-de-Feau családon keresztül. Ember alakban is termetes, vöröses hajú férfi, akinek könnyen eljár az ökle, és hajlamos ajtóstól rontani be helyekre. A gyűjteménye még nem jelentős és a közelmúltban elszenvedett vesztesége miatt egyelőre még a bosszúra koncentrál - bár ebben eléggé megzavarta egy svéd varázslónő felbukkanása. Jelenleg Angliában, Londonban él, a háztetők magasságában járva a várost.


Képességek:
Atlétika [J], Bátorság [J], Előadás [GY], Észlelés [J], Fizikum [N], Varázslás [J], 

Életerő: 10
Tűzvetés: 40 yard, 7/8/9
Sárkányalak: 150 f, Vértezet 2, Támadás 4/5/6

Sándor Balázs / Veldarax
Magyarországon, a Mecsek-hegységben lakó Sárkányúr, aki már csaknem másfél évszázada boldogítja Orfű és Mecsekrákos lakóit. Egy időben kifejezetten vad bestiának tekintették, aki sokszor vadászott a birtoka közelébe merészkedőkre, ám miután egy viharban egy alázúduló szikla elzárta a barlangja egyetlen ismert bejáratát, már csak a feltörő Sárkány-forrás vad hangja emlékezteti a helyieket az ottlétére.
Természetesen minden legendának van igazság-magja, itt pedig nem is kevés. Veldarax egy ponton megelégelte a kincsei után kutakodókat, és ő maga kavarta varázslattal a vihart, gondoskodva a barlang elrejtéséről. A környéken onnantól kezdve csak ember alakban mutatkozott, gyakorta váltogatva a külsejét, és valódi formájában csak egy-két vármegyényi távolságban szárnyalt. Kifejezetten jó Varázsló, fajtájában az egyik legjobb. Ideje nagy részét Pestbudán tölti, de ha hazatér a barlangjába, örömmel fürdőzik a karsztvízben, ilyenkor pedig a Sárkány-forrás dübörögve tör elő a mélyből.
Veldaraxnak számos gyermeke volt már az évek során, és kifejezetten kedveli a varázstudó asszonyokat. Legifjabb, már általa nevelt fia, Jónás egy komoly varázshatalommal bíró cigány jósnőtől, Rózától született, aki Bécsben él a Sárkánytól kapott bőséges juttatásokból, bár emellett a Práterben is közismert látnok.


Képességek:
Atlétika [N], Bátorság [N], Előadás [J], Észlelés [J], Fizikum [J], Karizma [J], Műveltség [K], Összeköttetések ([N], Társasági Viselkedés [J], Varázslás [K], 

Életerő: 10
Tűzvetés: 30 yard, 6/7/8
Sárkányalak: 150 f, Vértezet 1, Támadás 4/5/6

Bernadette de la Croix / Navidia
A Sárkányok között a nemek aránya mindig is a férfiak felé tolódott, ezért is kezdtek el keveredni az emberekkel, viszont a saját fajuk hölgyeit mindig körülrajongják. De la Croix asszony már csaknem fél évszázada Párizs egyik ismert arca, akiért ember és Sárkány férfiak vívtak párbajokat, nem egyszer hercegek és királyok is.
A Félvilági Hölgy álcája mögött Navidia egy igen türelmes és tehetséges kereskedő, aki különféle ritka ásványokat, fél- és valódi drágaköveket gyűjt. Számos hajózási társaságban van részesedése: bár régebben a saját zászlaja alatt hajóztak a teherhajói, a Black Jack Drake-kel való viszálya miatt ezzel felhagyott. A fivére ugyanis minden hajót felprédált, ami Bernadette tulajdonában állt.
Számos pletyka kering Bernadette gyermekeiről, de senki sem tudja pontosan, ki lehet az apjuk, vagy hogy vannak-e egyáltalán. Egy időben állítólag jegyben járt egy orosz nagyherceggel, ám ennek egy halálos kimenetelű párbaj vetett véget. Annyi bizonyos, hogy Párizst és a Francia Birodalmat valóban a hazájának tekinti, így Bismarck csapatainak a Verne-ágyúk mellett vele is számolnia kell.


Képességek:
Atlétika [J], Báj [N], Bátorság [J], Előadás [J], Észlelés [J], Fizikum [J], Karizma [N], Összeköttetések [K], Társasági Viselkedés [N], Varázslás [J], 

Életerő: 9
Tűzvetés: 30 yard, 6/7/8
Sárkányalak: 150 f, Vértezet 1, Támadás 4/5/6

Jackson "Black Jack" Drake / Pellaris
Pellaris, vagy ahogy ő szereti jobban, Black Jack Drake egy vállalkozó, kalandor természetű hajós... Ne szépítsük: egy kalóz. Hajója, a Lady Miranda fedélzetén a Karib-tengertől Indiáig és Bajorországig garázdálkodik a nyolc tengeren, szemérmetlen módon fittyet hányva az emberek törvényeire. A kiszemelt célpontokat valódi alakjában cserkészi be, rákényszerítve őket az értékes áru átadására, az üldözők ellen pedig viharokkal és Tűzvetéssel védekezik. A kalózkodásra eredetileg a nővérével, Bernadette de la Croix-val való viszálya késztette, ám kétségtelenül rákapott az ízére. 
Drake abban is szokatlan, hogy az összes asszonya egy szigeten él, szolgáktól körülvéve. Mindegyikük egy-egy elfoglalt hajóról származik, és a Sárkány azzal a felkiáltással hozta ide őket, hogy akit egy hónap alatt nem tud meghódítani, azt gazdag ajándékokkal egy általa megszabott helyen kiteszi. Ez egyébként egyáltalán nem ritka, ahogy az sem, hogy az erélyes hölgy utólag megbánja.
A hajó legénységében több észak-amerikai és Tünde félvér is található, de Drake nem válogat. Akinek a hűségében csalódik, azt pedig egyszerűen felfalja.


Képességek:
Atlétika [N], Báj [J], Bátorság [N], Észlelés [J], Fizikum [N], Karizma [J], Kormányzás [J], Lövészet [J], Varázslás [J], Vívás [J], Viaskodás [J]

Életerő: 10
Tűzvetés: 40 yard, 7/8/9
Sárkányalak: 150 f, Vértezet 2, Támadás 4/5/6




A Castle Falkenstein pdf-ként már a DrivethruRPG oldalon is megvásárolható!
-Kyrg-

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések