UnderWorld RPG - A RoncsTech csodái I.

Bár a modern technológia eszközei nem, vagy csak igen korlátozottan működnek az AlVilág mélyén - ami egy, a FelVilágból induló kampány során igen gyorsan kiderülhet a csapat számára - az őrült Bütykölők szorgos ténykedésének köszönhetően a mélység lakói is számos különleges szerkezet áll a rendelkezésére. Ezek a Ragyogással működő fegyverek, járművek, háztartási eszközök, kütyük, izék és bigyók legalább olyan sokfélék, mint a felszínlakók személyi elektronikai tárgyai, és csak a Kalauztól függ, mennyire elterjedtek a saját kampányában. Ide tartoznak az olyan nagyobb gépezetek is, mint például a korábban már emlegetett Acélszörnyeteg is.


Az alábbi eszközök részben már felbukkantak a saját történeteimben, részben pedig még a sorukra várnak - a Titkos Szuperfegyverek leleplezése még várat magára.

A Gőzpuska
Ez egy kissé ormótlan lőfegyver, amit feltalálója, Doktor Pikkely egy régi sörétes puska vázára épített fel. A Ragyogás segítségével felhevített vízgőz bármilyen nagyobb fémdarabot képes kilőni, így szinte mindenféle használható lőszerként: csavarok, szegek, szegecsek vagy akár evőeszközök is. Betöltés után egy belső prés nagyjából egyformára nyomja össze őket, kilövés közben pedig a forróság meg is olvasztja, így egy puha, nagyon meleg fémkupac csapódik be.
A fegyvert használva a forgatónak jár a Könyörtelen Tulajdonság, mivel az olvadt fémmel nem nagyon lehet finomkodni, akit eltalál, annak nagyon fog fájni. A fegyver egy töltéssel 6 alkalommal lehet elsütni, azután kifogy a gőzből, és egy órát várni kell, mielőtt automatikusan újra töltődne.


Pusztítás:
• Hatótáv: Távoli (+2)
• Sebzés: 5 (+5)

Extrák:
• Könyörtelen (+1)
• Korlátozott: 6 lövés után töltődnie kell egy órát (-3)

Megépítés Nehézsége: 5 (2/2/1)

Gravkarom
Ez a pisztolyra emlékeztető, különös "fegyver" nemrég bukkant fel az AlVilágban, és egyelőre még senki sem vállalta magára a feltaláló szerepét. Az eszköz elég rövid hatótávolsággal bír, viszont a kilőtt energia beborítja a célpontot, semlegesítve annak tömegét, így az lebegni kezd. A pisztollyal ezek után mozgatni is lehet az eltalált személyt vagy tárgyat, egészen addig, amíg lenyomva tartják az elsütőbillentyűt. Sérülést közvetlenül nem okoz, de ha a célpontot egy szakadék fölé irányítja, majd ledobja, az fájdalmas lehet.


Manipuláció: 
• Fizikai manipuláció: 5 érme (+10)

Tárgyak esetében 1 siker kell minden megkezdett 100 kilogramm tömeghez, élőlények ellenpróbát dobhatnak, hogy meg tudnak-e kapaszkodni.

Megépítés Nehézsége: 10 (3/4/3)

A Regenerátor
Doktor Pikkely egy másik találmánya, amit saját gyíklény testének öngyógyuló képessége ihletett. Ez a különös, bőrszíjakból, hevederekből és elektródákból összerótt szerkezetet a felsőtesten kell viselni, és bekapcsolás után azonnal neki is lát a test gyógyításának. A beépített Ragyogás-kondenzátor csak korlátozott ideig tud folyamatosan működni, azután pihentetni kell: a körönként dobott, 5 érmés Fejszámlálás minden Sikere egy sérülés szintet gyógyít, de a 6. körtől kezdve fennáll a veszély, hogy ha egyetlen Sikert se dob a viselő, a szerkezet felrobban és 5 Érme sebzést okoz neki.

Javítás:
• Gyógyítás: 5 érme (+10)

Extrák: 
• Korlátozott: naponta 5 körig lehet folyamatosan és biztonságosan használni. (-3)

Megépítés Nehézsége: 7 (2/3/2)



UnderWorld RPG - A RoncsTech csodái I.









Megjegyzések

Népszerű bejegyzések