UnderWorld RPG - A RoncsTech csodái - Lármás Bob Garázsa

Ha valaha a New York alatti AlVilágban járnál, és az állandó "pokoljárásra" ráunva saját járgányt akarnál szerezni, a legjobb hely erre Lármás Bob Garázsa, a Kisebb Sugárutak birtokon. Akármilyen járművet keresel, nála megkapod - bármit meg tud építeni a megrendelőnek, és lehet, hogy elég benézned a parkolójába és máris megleled, amit kerestél! Persze senki se mondta, hogy olcsó lesz - jobb, ha teli zsákkal mész hozzá, lehetőleg felvilági ereklyékkel!


Bob műhelye eredetileg a fenti város egyik régi mélygarázsa volt, amit évtizedekkel ezelőtt feltöltöttek építési törmelékkel, mikor a felette álló irodaházat lebontották. A lenti világ lakói persze nem sokkal később kiásták a helyet, és mivel igazán prémium ingatlannak számított, elég sokan próbálták megszerezni maguknak. Volt, hogy egyszerre nyolc-tíz részre volt osztva, és egész kis "bevásárlóközpontként" működött, ahol fél tucatnyi Kereskedő kínálta a portékáját. Néhány évvel ezelőtt azután felbukkant Lármás Bob, a Roncsember Bütykölő, és az egyik kis sarokból indulva fokozatosan addig terjeszkedett, mígnem az egykori garázs mindkét szintje immár az ő műhelyének és a kész járművek parkolójának adott otthon.
Maga Bob elég különös alak: titokzatos építője ugyanis nem ruházta fel az értelmes beszéd képességével, hanem csak régi, rajzfilmeket idéző hangeffektusokból álló hangsorozatokkal képes kommunikálni. A Tom & Jerry és a Bolondos Dallamok teljes arzenálja megtalálható benne, a lesújtó kalapácstól a zongorán át a radiátoron áthúzott macskáig és a rémült sikolyig. Láthatóan (és nagyon jól halhatóan) Bob ezeket a saját nyelvének szavaiként használja, és egyáltalán nem érzi magát zavarban, hogy a többség egy szót se ért belőle. A garázs közelében élő Kereskedők természetesen boldogan segédkeznek a vásárlóknak, cserében néhány apróságért - különleges nyelvérzékük ugyanis Bobra is kiterjed, és hibátlanul értik minden szavát. Tolmács nélkül egy Nehéz Szociális feladat a beszélgetés vele. Azt is észben kell tartani, hogy a mániákus depresszió miatt egyes napokon kifejezetten nehéz vele szót érteni. 

Név: Lármás Bob
Szerzet & Céh: Roncsember Bütykölő
Ragyogás Szintje: 2
Tulajdonságok: FigyelmesÖsztönös. Találékony
Elsődleges Szakértelmek: Feltalálás, Hivatás: Villanyszerelő, Kutatás, Legendák, Megfigyelés, PortyázásTudomány: Fizika, Túlélés
Másodlagos Szakértelmek: Kapcsolatok (AlVilág), Tájékozottság, Küzdelem
Különleges Képességek:
Roncsember (Önjavító páncél; Ragyogás-sugár) (Hatótáv: Közeli, Sebzés: 8 érme)
- Bütykölő: Mániákus Depresszió II.
Mágia: -
Fegyverek: Ragyogás-sugár (Hatótáv: Közeli, Sebzés: 8 érme)
Sérülések ellen: Önjavító páncél +3 érme

Lármás Bob járművei
Az alábbi két járgány tipikus példa arra, miket találhat a vásárló Bob garázsában.


Az Elefánt
Ez a gépezet egy kék kisteherautó és egy harci lépegető ötvözete: a vezetőfülkében ugyan csak két személynek akad hely, viszont a humanoid kialakítás miatt mászni is tud. (Szállítás: Földi/lábak, Méret: Kicsi/pilóta +1 utas). A két robotkar remekül használható akár törékeny tárgyak felemelésére vagy közelharcra is (Manipuláció, Fizikai, 5 érme; Szakértelem: Küzdelem). Az "ormány" egy ágyú, amiből bármilyen apró fémtárgy (csavarok, anyák, szegecsek) kilőhető (Hatótáv: Távoli, Sebzés: 6 érme). A raktér helyét sajnos a Ragyogást magába szívó motor tölti ki, így áru szállítására nem nagyon alkalmas.
Építés nehézsége: 22 (8/7/7)


Suhadzsunka
Ez a "hajó" lényegében egy nyitott fedélzetű repülő csónak, az alá erősített nagyméretű motorral. Egyszerű felépítésű jármű, ami remekül elboldogul a nagyobb járatokban, viszont a szűkebb helyeken be tud szorulni (Tulajdonság: Esetlen). A fedélzetén akár egy tucatnyian is elférnek, vagy az emberek helyén az áruk, viszont fedélközzel nem rendelkezik: a gép belsejét a motor tölti ki. (Szállítás: Légi, Méret: Nagy/12 fő)
Építés nehézsége: 4 (2/1/1)

UnderWorld RPG - A RoncsTech csodái - Lármás Bob Garázsa

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések