UnderWorld RPG - Alvilági relikviák

Az AlVilág mágiája, a Ragyogás különleges kapcsolatban áll a Felvilág lakóival - a metróhálózaton keresztül a fentiek életereje táplálja, és az álmaik, vágyaik és eszméik formálják. Ha sok ember szeret valami, vágyik valamire vagy vágyik valakire egyszerre, valahol a mélyben ennek archetípusa alakot ölt. Ha egy személyről van szó, akkor egy Legendás az illető, ha pedig tárgy, akkor egy Relikvia. Az alapkönyvben jónéhány ilyet találunk előre kidolgozva, mint a hírhedt sorozatgyilkosnak, "Sam fiának" a revolveréből született 44 Kaliberes Gyilkos, vagy a minden new yorki háztartásban megtalálható, összecsukható esernyő ihlette Fenyegető Végzet Esernyője. Mások gyerekműsorok kellemes emlékeit idézik fel, mint a Játszótükör, vagy egy régi mesét, mint a Szépség Gyűrűje.
Az egyik legjobb dolog a Kalauz feldarai között, hogy kedvére kitalálhat bármit, amit szeretne beilleszteni a történetbe, világba. Míg a RoncsTech holmik vagy a Bűbájok esetében vannak bizonyos megkötések vagy alkotási szabályok, a Relikviáknál gyakorlatilag bármit berakhatunk és bármilyen képességgel felruházhatjuk, amit csak jónak látunk. Természetesen minél erősebb a holmi, annál nagyobb lesz utána az érdeklődés, így tökéletes McGuffin lehet belőlük.
Nézzünk most meg néhány újabb Relikviát, a saját ötleteim közül.


Az Elpusztíthatatlan Nokia
Ez a régimódi, digitális kijelzős mobiltelefon a megbízhatóság és az elpusztíthatatlanság szimbóluma, még azok számára is, akik túl fiatalok hozzá, hogy személyesen ismerjék. Nem is csoda, hogy ennek archetípusa is megjelent a Ragyogáson keresztül.
Az Elpusztíthatatlan Nokia több mágikus képességgel is működik, melyek közül a legfontosabb, hogy mindig, minden körülmények között működik: akármilyen mélyre ereszkedünk az Alvilágba, mindig van térereje, és az akkumulátora sosem merül le. A hívott félre ez természetesen nem biztos, hogy igaz, bár különös módon a RoncsTech kommunikátorokat is fel lehet hívni ezen keresztül. Mivel elég régimódi, csak szöveges üzenetek küldésére és fogadására alkalmas, és természetesen az internet sem elérhető rajta.
Emellett az eszköz fizikailag is igen erős, ahogy a neve is mutatja, elpusztíthatatlan. Ez azt is jelenti, hogy ha valamihez hozzávágjuk, biztos lehetünk benne, hogy nem a telefon fog eltörni, így hajítófegyverként sem utolsó: a hatótáv Közeli, és 3 Érményi sérülést okoz. Ráadásul ha a támadás legalább 3 sikert ér el, a visszapattanó telefon egyenesen a használója kezében landol.


A Nokiásdoboz 
/Budapesti Relikvia/
A 2010-es választási kampány idején fogalommá vált "a nokiás doboz, amiben elfér 15 millió forint", mint a korrupció szimbóluma, és hamarosan fel is bukkant a város alatti Alvilágban. Nem tudni már, hogy ki találta meg elsőként, vagy honnan indult útjára, de akinek a kezébe kerül, azonnal tudja, hogy hatalmas érték van benne. Ugyanakkor nincs olyan Szerzet, aki eskü alatt merné vallani, hogy kibontotta és látta a tartalmát, mégis mindenki tudja, hogy egy hatalmas kincsről van szó.
A relikvia ugyanakkor sötét hatalommal is bír, mert korrupttá teszi a birtokosát: amíg nála van, automatikusan elfogad minden, nagyobb értékű megvesztegetést, viszont a kisebb összegeket elutasítja. Ha viszont ő maga kerül olyan helyzetbe, hogy meg kennie valakit, habozás nélkül a Nokiásdobozt kínálja fel, így a relikvia gyakran cserél gazdát - szinte az összes Birtok urának tulajdonában volt már, általában nem is egyszer.

UnderWorld RPG - Alvilági relikviák





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések