Falkensteini Gőztechnológia - Szerkentyűk a ruhatárban

Ahogy már korábbi cikkeimben írtam, Új-Európában mind a hölgyek, mind pedig a férfiak igen kedvelik a különféle óraműszerkezetes Szerkentyűket. Ezúttal olyan darabokat nézünk most meg, melyek feltűnésmentesen vagy éppen látványosan illeszkednek mindkét nem ruhatárába.


Cipő/Csizma

Sikátorjáró

Ezek a cipők főleg a nagyvárosokban igen népszerűek, mind az árnyak lakói, mind pedig az ott kutakodó Titkosügynökök és Magándetektívek között. A cipő orrába ugyanis egy rugós pengét rejtettek el, amit a megfelelő mozdulattal elő lehet csattintani, ha netán fegyvertelenül érkeznék egy késharcba. A pengét egyesek - saját felelősségükre! - méreggel is ellátják.


Cipő: ára 4 valuta, belső tárhely 2

Rejtett penge: ára 3 valuta, méret 2


Boszorkánycipő

Ezek a magas szárú női cipők nagy segítséget jelenthetnek, ha a viselőjüknek gyorsan el kellene tűnniük szem elől. A sarkokba rejtett magnéziumtöltet a megfelelő erővel toppantva pár másodpercre mindenkit elvakít, az orrából pedig 4 apró, mérgezett tűt tud kipattintani, amivel bárkit bokán lehet rúgni. Tökéletes tolakodó gazfickók ellen!


Cipő: ára 4 valuta, belső tárhely 2

Mérgezett tűk: ára 2 valuta, méret 1

Villanógránát: ára 5 valuta, méret 1


Kabátok

Bajor égitengerész kabát

Ezek a ruhadarabok nem pusztán az előkelő megjelenést biztosítják - bár a királyi égiflotta egyenruhájaként remekül szabottak - hanem egyenesen életmentők is. Ugyanis a több rétegű anyag a két, gomban álcázott zsineg meghúzására kibomlik, felfedve, hogy valójában ez egy nagy ügyességgel összehajtott és megtűzött ejtőernyő. A könnyű selyem anyag a szelvényekre osztott külső borítás alatt rejtőzik, így nagy magasságban repülve remekül vég a hideg szelektől is. A jobb kéz egyik mandzsettagombja egyben beépített iránytűként is szolgál.

A mintát egyébként több másik, égi járművekkel bíró ország is igyekszik utánozni, így az Unió, Poroszország és a Turul-gépeket építő Osztrák Császárság is.


Kabát: ára 8 valuta, belső tárhely 6

Ejtőernyő: ára 25 valuta, méret 5

Iránytű: ára 1 valuta, méret 1


Laborkabát

Ez a különleges kialakítású, fehér és sokgombos öltözet számos rejtett zsebbel rendelkezik, melyekben a Feltalálók, Lángelmék és Őrült Tudósok mindennapjaihoz szükséges kellékek rejtőznek. A megfelelő gombok meghúzásával kinyíló kis rekeszekből kémiai fiolák, keverők és csövek kerülnek elő, mintavételre és elemzésre készen; megint más gombok viszont csavarhúzókat, kalapácsot és fogót csúsztatnak a megfelelő kézbe. Tökéletes viselet laboratóriumba és terepmunkára egyaránt!


Kabát: ára 8 valuta, belső tárhely 6

Kémiai labor: ára 10 valuta, méret 4

Szerszámok: ára 6 valuta, méret 2


Kesztyűk

Tolvajkesztyű

Ebbe a ruhadarabba rugós kis tolvajkulcsok vannak belevarrva, melyek a megfelelő kézmozdulatra előre pattannak, így azonnal kéznél vannak. Emellett a balkezesbe egy kis fiolányi savat is elhelyeztek, azon zárakhoz, amit nem lehet más módon feltörni.


Kesztyű: ára 2 valuta, belső tárhely 2

Tolvajkészlet: ára 2 valuta, méret 1

Savfiola: ára 2 valuta, méret 1


Anarchista kesztyű

Ez az ujjatlan bőrkesztyű egy beépített garrottot rejt: az egyik vége fixen a mutatóujj anyagába van rejtve, a másikat pedig a párjába vart mágnessel lehet kihúzni, elengedve pedig az órarugó azonnal visszahúzza. Szinte észrevehetetlen, politikai merényletekhez (sajnos) ideális!


Kesztyű: ára 2 valuta, belső tárhely 2

Garrott: ára 1 valuta, méret 1


Kalapok

Szafarikalap

Az Afrika ismeretlen régióiba induló Felfedezők számára nagy segítséget jelenthet ez a különlegesen felszerelt kalap: a tetejébe egy apró távcső van építve, ami kihúzva 20x nagyítást biztosít, míg a szem elé lehajtható nagyítóval könnyebben lehet szemügyre venni az apró részleteket.


Kalap: ára 2 valuta, belső tárhely 3

Távcső: ára 6 valuta, méret 2

Nagyító: ára 1 valuta, méret 1

Falkensteini Gőztechnológia - Gép a gép ellen

Falkensteini Gőztechnológia - Az orosz "Vasóriások"

Falkensteini Gőztechnológia - A Ganz “Paripa” Gőztricikli

Falkensteini Gőztechnológia - Új Szerkentyűk

Falkensteini Gőztechnológia - Az Osztrák Birodalom Vándorsólyma

Falkensteini Gőztechnológia - Különleges Formulák

Falkensteini Gőztechnológia - Szerkentyűk a ruhatárban

Falkensteini Gőztechnológia - Szerkentyűk Uraknak

Falkensteini Gőztechnológia - Szerkentyűk Hölgyeknek

Falkensteini Gőztechnológia - Csodálatos Járművek - A Rinocérosz


A Castle Falkenstein pdf-ként már a DrivethruRPG oldalon is megvásárolható!

-Kyrg-


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések