Falkensteini Gőztechnológia - Szerkentyűk Hölgyeknek

A modern technológia leggyakoribb megjelenési formáját a Szerkentyűk jelentik: ezek az új-európai 19. század legdivatosabb cikkei, a különféle hétköznapi tárgyakba épített hasznos, haszontalan, áldásos vagy éppen veszedelmes holmik. A Szerkentyűboltok manapság már minden városban megtalálhatók (gondoljunk csak Pozsonyban Jurasik Mátyás üzletére, az "A Turul Röpte" című kalandból), ahol a vásárló a mesterek által készen árult holmikat vásárolhat, vagy ami még népszerűbb, saját magának állíttathatja össze azokat. Minden tárgynak megvan a belső "kapacitása" és minden beépíthető szerkezetnek a mérete, hogy ebből mennyit foglal el. Az alábbi kis csokor csupán néhány azok közül, amikkel a saját történeteimben találkozhatnak a Játékosok - első körben most kimondottan a hölgyek.


Kámea gyűrű kihajtható nagyítóval

Ékes női gyűrű, egy nagyobb méretű kámeával. A díszítmény alatt pont elég hely van egy kicsi, kihajtható nagyító számára, amivel könnyedén meg lehet vizsgálni egy nyomot, mint egy gyanús levelet, leszakadt gombot, vagy - ha tudományos érdeklődésű a hölgy - akár egy ujjlenyomatot is.


Gyűrű: ára 4 valuta, belső tárhely 1

Nagyító: ára 1 valuta, méret 1


Legyező jégcsákánnyal

A legyező a viktoriánus kör hölgyeinek elengedhetetlen kiegészítője volt, így senkinek sem szúrt szemet a jelenléte. Az vékony lapocskákban kevés volt a hely, de egy ügyes kezű Szerkentyűkészítő így is be tud helyezni egy jégcsákány méretű hegyes kalaptűt a szélső darabokba, ami egyaránt alkalmas önvédelemre és álnok merényletekre.


Legyező: ára 1 valuta belső tárhely 2 

Jégcsákány: ára 2 valuta, méret 2 (sebzés 1/2/3)


Napernyő gázporlasztóval

Kecses női darab, sötétvörös selyem és világos csipke ötvözete: előkelő kiegészítő minden alkalomra. A nyélben viszont apró gáztartály van, két adagra elegendő kloroformmal, amit nagyjából 1 yard távolságra tud a rúd végéből kifújni. A balesetek elkerülése végett csak kinyitva és egy külön gomb megnyomásával működik, az ernyő egyben megóvja a használót a váratlan szélrohamoktól is.


Ernyő: ára 4 valuta, belső tárhely 2

Gázporlasztó: 3 valuta, méret 2


Színházi látcső villogó jelzőfénnyel

Egy féltenyérnyi színházi látcső, fényes sárgarézből. A két cső közti illesztékben apró "villogó", egy elemlámpa található, melynek fényét egy rejtett gombbal lehet eltakarni vagy ismét láthatóvá tenni. Kiválóan alkalmas nyilvános helyen, kézenfekvő módon színházakban vagy operában megejtett titkos konspiratív találkozókhoz, ahol a nézőtér két pontja között lehet kommunikálni a segítségével.


Látcső: ára 2 valuta, belső tárhely 1

Villogó: ára 2 valuta, méret 1


Zsebóra altató nyilacskákkal és tolvajkulcsokkal

A zsebórák igen sokfélék lehetnek, az ékköves női daraboktól a súlyosabb, férfiasabb darabokig. Akárhogy is nézzenek ki, a belsejükben számos apróságot el lehet helyezni, a leggyakrabban a mérgezett tűket, amiket altatóval kezeltek. Ha ezek ki is lövik (maximum 4 yard távolságig), akkor 2 tű fér el, ha csak kipattintható kézifegyverek, akkor 4. Ezen felül gyakorta apró tolvajszerszámok is kerülnek bele, a 4 zárnyitó és az apró tolvajkulcs könnyedén megbirkózik az egyszerűbb zárakkal.


Zsebóra: 3 valuta, belső tárhely 2

Mérgezett tűk: 2 valuta, méret 1

Tolvajkészlet: 2 valuta, méret 1

Falkensteini Gőztechnológia - Gép a gép ellen

Falkensteini Gőztechnológia - Az orosz "Vasóriások"

Falkensteini Gőztechnológia - A Ganz “Paripa” Gőztricikli

Falkensteini Gőztechnológia - Új Szerkentyűk

Falkensteini Gőztechnológia - Az Osztrák Birodalom Vándorsólyma

Falkensteini Gőztechnológia - Különleges Formulák

A Castle Falkenstein pdf-ként már a DrivethroughRPG oldalon is megvásárolható!
-Kyrg-

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések