Csillagbirodalom - Technomancia

A Csillagbirodalom univerzumában a mágia tudományát egységesen technomanciaként emlegetik, még ha ez nem is a legpontosabb megfogalmazás. Két nagy területet sorolnak ide: a mágikusan aktív kristályokkal működő kriszalida tárgyakat és a "hagyományos" varázslatokat létrehozó és fenntartó mágikákat.


Kriszalidák

Ezek a tárgyak olyan, mágikusan töltött kristályok, amik valami egyszerű fizikai hatást hoznak létre a valóságban: ez lehet egy hőmérsékleti hatás, ami egy sütőt, egy lakásfűtést vagy egy hűtőkamrát üzemeltet, vagy egy kinetikai erő, mint egy fúró, egy előre mozdító fátyolvitorla vagy egy gravitációt kioltó lebegtető. Számos fajtája van, de mindegyikben az a közös, hogy csak akkor fejti ki a hatását, ha egy Elementál Mag hatókörében van, vagy össze van kapcsolva egy mágikus Forrással

A legfontosabb és legösszetettebb kriszalidák kétségtelenül a négy őselem, a föld, a levegő, a tűz és a víz elegyét tartalmazó Elementál Magok. Ezek az eszközök azon világnak a Fátyolmezejét hordozzák, ahol létrehozták őket, és ha működésbe hozzák (felemelik és saját középpontja körül forgatni kezdik, amitől lebegni kezd), ezt kiterjesztik a környezetükre is. Így maradhatnak életben az emberek a Semmiben utazó csillaghajókon, a kolóniákon és a kóborsziklákon.




Források

Ezek a tárgyak a varázserő akkumulátorai: finomítatlan árnykristály port tartalmaznak, amit fokozatosan emésztenek fel, ahogyan a hozzájuk kötött Kriszalidák és Mágikák elszívják az erejüket. 


Mágikák

Ezek a tárgyak azt jelentik a Csillagbirodalomban, mint nálunk a személyi elektronikai holmik: a segítségükkel távolról kapcsolatba lehet lépni az ismerőseinkkel, fel lehet kutatni a rejtőzködőket, védőpajzzsal lehet körül venni magunkat, el lehet tűnni szem elől vagy akár át lehet lépni a Fátyolba, nagy sebességgel utazva A-ból B-be.

A leggyakoribb mágikák alkarvédő formáját öltik, ahol egy korong alakú Forrás adja az energiát, négy-hat foglalat van a varázslatokat tartalmazó Talizmánoknak. Ezek általában cserélhető holmik, így ha éppen valami másra van szükség, hát csak kipattintjuk a feleslegeset, és beillesztjük a zsebünkből a másikat.

A dedikált mágikák fix varázslatokat tartalmaznak: ilyenek például a Suttogók, amik kihajtható piperetükör formájú távközlési eszközök, vagy a Maszkok, amik egy egyszerű fejpánt fomáját öltik, és általában a látást vagy a rejtőzést segítő varázslatokat tartalmaznak.


Varázsvetők

A Csillagbirodalom legelterjedtebb fegyverei mechanikus szerkezetű, forgótáras pisztolyok és puskák, amik árnykristály porral töltött fémkapszulákat használnak lőszerként. Elsütéskor a töltet felrobban, éteri energia-nyalábbá alakulva, ami átégeti magát minden szervtelen anyagon: mivel a fém és kő alig állja útját, a megjelenésük visszahozta a divatba a bőrvérteket és a posztót, természetesen a mágiából formált páncélok mellett.



Gólemek

Ez a csoport igen tág, ugyanis ide tartozik minden olyan mágikus gépezet, ami képes önálló mozgásra, az egyszerű, gömb alakú Fürkészektől a humanoid Csatlósokon át egészen a járműként funkcionáló Fogatokig és Griffekig..



Csillaghajók

A technomancia csúcsának a csillaghajók számítanak, ezek a méretes űrjárművek, amik Elementál Mag gerjesztette légbuborékjuk oltalmában suhannak a Semmiben. A legkisebbek, mint a hosszúcsónak, egy-egy szférában tudnak csak mozogni, a nagyobb karvok és gallék a Navigátor mágikájuk segítségével viszont képesek belépni a Fátyolba, pár nap alatt átszelve a távot a szférák között.

A teljes Technomancia v1.10 fejezet.






Csillagbirodalom - Technomancia




-Kyrg-

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések