Csillagbirodalom - Kalandok a Csillagbirodalomban

Mint már említettem, a Csillagbirodalom gondolata elég régóta motoszkált a fejemben, alaposabban visszagondolva az egész "meséljünk fantasy játékot Interlock rendszerrel" koncepció ennek az egyik alapötletéből indult ki, majd végül egy teljesen másik kampányban vált valóra, de immár D&D 3.5 motorral. Ebben a cikkben most azokat a sztorikat és kalandokat szeretném röviden bemutatni, amik ebben az univerzumban játszódtak.


A Hawkmoon-ház

Ez volt az első, egyértelműen kimondva a Csillagbirodalomban játszódó kampány, ami egy Elveszett Világról indult, még saját játék/mágiarendszerrel. Két gyanútlan hajós egy tengerparti kikötővárosban megmentett egy elrabolt nemeshölgyet, aki a tömlöcéből egyenesen egy alacsony orbitális pályán keringő csillaghajóra nyitott kaput. Árulással és kalóztámadásokkal teli útjuk során végül sikerült eljutniuk a Kalya szférába, ahol a cselekmény főleg Agadirban és a szféra többi csillagerődjében zajlott. A kampány végül a Hawkmoon-ház részleges rehabilitálása után véget ért. Az utolsó harmadában már D&D 3.5 motorral futott, hiába szerettük a saját rendszert, túl sok idő ment el a játékból a szabályok csiszolásával és egy ponton túl inkább már csak játszani szerettünk volna.

Elia'dorah Hawkmoon, a Hawkmoon-ház utolsó sarja

A Világvége Után (AVU)

Ez a kampány szintén a Csillagbirodalom univerzumában játszódik, bár ez sokáig nem volt világos a parti tagjainak, ugyanis szintén egy Elveszett Világ ad neki otthont. Tíz évvel az Idegenek érkezése és a minden királyságot romba döntő háború lezárulta után, egy posztapokaliptikus környezetben járunk, ahol az emberek mellett egyedül az elfszerű Idegenek jelentik a másik ismert népet. Ugyanakkor a mágikus energiák hatására rengeteg mutáns, úgynevezett Torz születik, és gyakran a felnőttek is átváltoznak - egyesek pedig egyenesen árulják az ezt lehetővé tévő Esszenciákat. Maguk a parti tagjai is bár emberként indultak, végül az összes NJK csapattárssal együtt különféle Torzakká változtak. Időközben pedig kiderült, hogy az őket eleinte akadályozni próbáló, majd némi fegyverszünet után patrónusukká előlépő személy a Csillagbirodalom követe, aki minden erejével azon van, hogy még azelőtt rendezze a világ helyzetét, hogy az illetékes herceg úgy döntene, csatagólemekkel pacifikálja a bolygót, a birodalomhoz csatolása előtt. Ebben legfőbb ellenfelük egy helyi istennő volt, a Holdfény Úrnő, akit egyszer majdnem sikerült megölnie a csapatnak, ám végül a saját csapattárs megmentése fontosabb volt számukra. A Csillagbirodalom itt érintőlegesen jelent meg, egy egyszerű alap varázsvető is hatalmas fegyvernek számított, és a világon található maroknyi Suttogó egy egész kémhálózatot működtetett.

Sargon, a fémnyűvő

Baba Yaga

Ez a kampány Agadir csillagerődjéből indult, és bár szinte az egész tartományt bejárta a parti a hajója, a Baba Yaga fedélzetén, mindig is a Kalya szféra maradt a központi helyszín. Nemesi intrikák és idegen népek orvtámadásai álltak a középpontjában, ahol a játékos karakterek maximálisan kiélvezték a "fogyasztói mágia" előnyeit, mint az űrcsata közben Mágiatöréssel újraindított ellenséges csillaghajót, a Teleport varázslattal kocsmába járást és a fényruhákban bálozást. Az egyikük még azt is elmondhatta magáról, hogy pár pillanatig a kezében tartott egy miniatűr napot, mielőtt kihajította volna Agadir levegőbuborékjából (a szénné égett kézfejével együtt). Ez volt talán a kampány, ahol mindent kipróbáltunk, amit a Csillagbirodalom kínálni tudott: volt benne csillaghajó-építés és bütykölés, csatákkal a Semmiben és planéták légterében; a Régiek elhagyott erődjének feltárása és egy csataszörny életre keltése; élőholtak seregének terrortámadása Agadir ellen, ami csaknem belháborúhoz vezetett a nekromanták vezette Khassar bolygóval; és végül egy új, korábban ismeretlen ellenség felbukkanása, ami remek cliffhangert adott egy későbbi folytatáshoz.

Nogren, a Baba Yaga másodtisztje

Az alábbi dokumentumok a játékhoz készült további jegyzetek, a karakteralkotásról és a világról.




Csillagbirodalom - Kalandok a Csillagbirodalomban






-Kyrg-

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések