Csillagbirodalom - Tartományok, Szférák és Csillagvárosok

A Csillagbirodalom a végtelen, jéghideg Semmiben lebegő csillagrendszerek, itteni terminológia szerint szférák együttese, melyeket a Valóság és a Túloldal határán kifeszülő Fátyol fog össze. Az állam hatalmas területre terjed ki, összesen kilenc tartományában mintegy 70 szférát fog össze, a körülöttük keringő planétákkal, holdakkal és mesterséges csillagerődjeivel, csillagvárosaival együtt.



Az egyes szférák sugara, a csillagtáv egyben a köztük húzódó Fátyol legkisebb mértékegysége, az egyes csomók közötti távolság. A szférán belül a szálak már sűrűbben helyezkednek el, itt csillagcsomókban számolhatunk, majd egy-egy égitest közelében még kisebb léptékre váltunk, és a hajók manőverezésénél már a csillaghossz a mérvadó. A nagy léptékű térképeken viszont általában 5 csillagtáv jelent egy mezőt a szférák között, és a legtöbb csillaghajó ennyit is tud megtenni egy 24 órás nap alatt. Ha viszonyítani akarunk, a csillagtávot tekinthetjük 1 fényévnek, a csillagcsomót 1 AU-nak, a csillaghosszt pedig 1 km-nek, de ezek önkényes elnevezések, és a Csillagbirodalomban nem használatosak.

Az egyes szférákon belül a Fátyol egy pókhálóra emlékeztet, és minden természetes vagy mesterséges égitest a háló csomópontjaiban helyezkedik el.


Az Ember Birodalmába számos típusú világ tartozik: vannak olyanok, amik maguk is életet hordoznak, ezek a legértékesebbek, főleg, mert többségük Elveszett Világ volt. Így nevezik azokat, amiket a Régiek kolonizáltak, majd bukásuk után az emberi kultúra számos ága fejlődött ki rajtuk. A Csillagbirodalom kimondott célkitűzése ezek összefogása egyetlen államban, és az emberi őshaza megtalálása.

Vannak azonban olyan világok is, ahol az ember alapesetben képtelen lenne megélni, például mert a légköre mérgező vagy nincs is, vagy mert forró a felszíne, netán erős a Semmi negatív hatása. Ezeken a helyeken egy-egy Elementál Mag segíti az életben maradást, a közelében olyan légkört, hőmérsékletet, páratartalmat és gravitációt teremtve az Elemi Levegő, Tűz, Víz és Föld keveredésével, mint azon a világon, ahol létrehozták. Így tehát ezek a kolóniák ugyanúgy tudnak létezni, mint a csillaghajók: amíg az ember a buborékon belül marad, nem esik baja, kilépni azonban csak pszeudo-maggal felszerelt csillágjáró öltözékben célszerű.


A csillagerődök és csillagvárosok hatalmas, a Semmiben lebegő építmények, amiket ugyanígy Elementál Magok tartanak életben. A kisebbek gyakran nem többen egy hosszú, nyitott tetejű toronynál (valóban ez a leggyakoribb típus) vagy befogott és kivájt kóborsziklánál (aszteroidánál), a nagyobbak viszont hatalmas sziklalapokra épültek. Az olyan gigászok, mint a Gattara vízvilága körül keringő Agadir, egyenesen kettő, egymással oszloppal összekötött korongból állnak, ahol az alsó és a felső szint házai és tornyai a kettő közé épültek, és a külső rész természetes páncélként funkcionál. A gravitáció viszont nem fordul meg a szintek között, a felső részen mindenki függőhidakon közlekedik, és a "tornyok" gyakorlatilag függő cseppkövekként ereszkednek alá.

A Csillagbirodalom társadalmáról, a nemesi házakról, kereskedőházakról, mágustornyokról és a vallásról ITT olvashattok többet.








Csillagbirodalom - Tartományok, Szférák és Csillagvárosok



-Kyrg-


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések