Heimurinn - A jeges észak világa - Kalandok és kampányok

A Heimurinn szerepjátékhoz egyelőre két, elkészült kalandmodult osztott meg, amelyek külön, vagy akár egy kampány egymást követő fejezeteiként is játszhatók. Nehéz róluk túl sokat leírni anélkül, hogy részleteket árulnánk el a történetből.


A nyitó kaland, Thorgeir szurdoka 2.-3. szintű játékosok és a velük tartó (1. szintű) csatlósok számára készült, elvileg egy-két játékülés alatt lejátszható. Ez egy tökéletes összemesélő kaland: a karakterek egy adott helyre érkeznek, akár mert egy jarl utasításait követik, akár mert egyszerűen úton vannak már egy ideje. A kaland ugyan rövidke, alig 14 oldal, ám ebbe a helyszín térképe és az összes felbukkanó NJK és lény is belefért.
A jeges északon minden baráti helynek örülni kell, ahol fel lehet tölteni a készleteinket, így a visszavonult kereskedő, Becsületes Thorgeir háza különösen nagy becsben áll. Ám az eldugott kis völgyben, a Komorló Rengeteg közelében álló tanyán az események gyorsan nem várt fordulatot vesznek…

A kaland letöltése - Thorgeir_szurdoka (heimurinn.hu)

A második kaland, a Bestiavadászat sokkal nagyobb lélegzetű, mint az ezt lényegében felvezető Throgeir szurdoka. A kettő között alapesetben egyenes folytonosság van, ám ha a mesélő másként szeretné vezeti a szálakat, némi munkával ezen tud változtatni.
A Bestiavadászat már nem egyetlen helyszínen játszódik, hanem egy nagyobb terület hexatérképén bolyongva. Számos vadonbéli helyszín vár felfedezésre, új varázstárgyakkal, csatlósokkal, szörnyekkel és ellenfelekkel is találkozhatunk. Nocturna remek munkát végzett, a kaland 40 oldala tele van hasznos, nem csak ebben a történetben felhasználható, hanem később még többször újra-felhasználható lényekkel, helyszínekkel is.
Mind több szóbeszéd kering egy titokzatos, a határvidéket prédáló, vérszomjas bestiáról – ám eddig még senki nem tért vissza, aki túlélte volna a szörnyeteggel való találkozást. Egy ilyen lény lándzsavégre tűzése nagy dicsőséggel és jutalommal kecsegtet, így hát egyre-másra indulnak neki a szörnyvadász csapatok a vadonnak. A nyomok a Komorló Rengetegbe vezetnek, amely szokatlan módon még mindig a tél fagymarkában raboskodik. Itt aztán kiderül, hogy a kegyetlen időjáráson, a Bestián és a rivális szörnyvadászokon kívül a rossz hírű erdő múltja is tartogat meglepetéseket – és az is, hogy a tét sokkal nagyobb annál, mint sem, hogy kié lesz a dicsőség!

A kaland letöltése - Bestiavadászat (heimurinn.hu)

Ami a folytatást illeti, a Heimurinn oldalán szerepel egy Múlt, jelen, jövő kiadvány is, ami tartalmazza azt, hogyan jutottak el a svenkarok eddig, és benne van egy kampány vázlata, lényegében egy nagy metaplot, ami mindent és mindenkit érint. Természetesen a fenti két kaland is ennek része, így ha ezeket a parti lejátszotta, a mesélőnek már "meg van ágyazva", a vázlat alapján a saját tempójában folytathatja a kampányt.

A kampánykönyv letöltése - Múlt, jelen és jövő (heimurinn.hu)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések