A Falkenstein Kastély - Veszedelmek - Ophelia Dubois, a halálos Kalandornő

Új-Európa gonosztevői között nem csak zord férfiakat, hanem mindenre elszánt nőket is találni. Van, aki Félvilági Nőként veti ki a hálóját gazdag Úriemberekre és Nemesurakra, mások Zsiványként szabadítják meg őket vagyonuktól a kártyaasztalnál vagy Úri Tolvajént surrannak be az előkelő palotákba, netán Kalandornők, akik bármely férfival felveszik a versenyt vívásban, viaskodásban vagy lovaglásban. És vannak olyanok is, akik egy kicsit mindegyikbe belekóstolnak, mint Ophelia Dubois.

Ophelia Dubois (by Maria Dimova)

Ophelia múltjáról nem is annyira keveset, mint inkább sokkal több, egymással össze nem egyeztethető dolgot lehet tudni - valószínűleg minden ismerősének más állított a származásáról. Annyi bizonyos, hogy valamikor az 1840-es évek elején született, Párizsban, egy színésznő törvénytelen gyermekeként - az apját viszont hol magas rangú katonatisztnek, hol angol diplomatának, hol pedig külföldi nemesnek nevezte. Már fiatalon összeütközésbe keveredett a törvénnyel, mikor alkalmi bűntársaival részt vett néhány kisebb-nagyobb rablásban. Le azonban sosem tartóztatták, mert mindig talált olyan pártfogót, aki kezeskedett róla, hogy a lány ott sem volt. Néhány hónapig Párizsban az előkelő körökben forgott, mint egy gazdag bankár kitartottja, de erre az életre gyorsan ráunt, és segédkezett egy porosz Titkosügynöknek, bizonyos Manfred Jägernek egy széf kifosztásában - bár ezt sem tudták rábizonyítani, egy időre el kellett hagynia Franciaországot, amíg a hullámok elültek.
Jäger később is fontos szerepet játszott Ophelia életében: noha többször is szakítottak, újra és újra összeálltak egy-egy vállalkozásra, főleg miután a férfit a magánakciói miatt elbocsájtották Bismarck titkosszolgálatától. Tucatnyi bűntársukkal kisebb-nagyobb rablásokat, csalásokat, emberrablásokat szerveztek és hajtottak végre Új-Európában, Észak- és Dél-Amerikában, sőt, egy alkalommal még a cári Oroszországban is. Ophelia részvétele miatt a francia Sureté is foglalkozott az ügyeikkel, főleg miután elterjedt a hír, hogy Robur ajánlására Jägert tagjai közé fogadta a Világbűnözői Liga.
1872-ben azután a csapat belefutott egy csúnya pofonba: Ophelia és Jäger vezetésével a bűnbanda elfoglalta az Atlantiszi óceán felett a Prinzess Sophie égi óceánjárót, lefegyverezve a legénysége és túszul ejtve az igen előkelő utasokat. Bár eleinte úgy tűnt, hogy a támadás célja egy hatalmas, 1.000.000 (!) gulden összegű váltságdíj kizsarolása a bajor kormánytól, hamarosan kiderült, hogy valójában a hajót mozgató, felbecsülhetetlen értékű Varázsgépet kívánják elrabolni. Balszerencséjükre az utasok között volt néhány igen kiváló kvalitású úriember (és még egy Sárkány is), így végül Robur és az Albatrosz jelenléte ellenére a bűnbanda nagy része odaveszett az összecsapásban: Jäger súlyosan megsebesült, Opheliát pedig egy álomvarázs ejtette csapdába.
Úgy tűnt tehát, hogy ez volt a Jäger-Dubois páros utolsó kalandja, és mindketten egy amerikai fegyház halálsorán végzik (noha Ophelia tettei a támadás során jelentős enyhítő körülményt jelentettek, bűntársával ellentétben láthatóan neki nem volt célja a hajó felrobbantása). Azonban alig három nappal a letartóztatása után Ophelia Dubois rejtélyes módon megszökött a rendőri őrizetből, feltehetően mághikus bűntársak segítségével - legalábbis az amerikai hatóságok nem találtak semmilyen más magyarázatot. Mindezek után a sérüléséből lábadozó Manfred Jägert a Sing Sing fegyházba szállították, amíg elég erős nem lesz hozzá, hogy bíróság elé állíthassák. A Pinkerton nyomozóiroda pedig továbbra is nagy erőkkel keresi Opheliát.

Ophelia Dubois
Félvilági Nő, Zsivány és Kalandornő
Elbűvölő szépségű és veszedelmes, ám a saját magának felállított elveit sosem szegi meg: egy ízig-vérig becsületes gonosztevő. 
Képességek: Atlétika [J], Báj [N], Bátorság [N], Észlelés [J], Fizikum [J], Karizma [N], Lopakodás [J], Lövészet [N], Műveltség [J], Összeköttetések [J], Társasági Viselkedés [J], Varázslás [GY], Viaskodás [N], Vívás [J]
Egészség: 8
Jellegzetes felszerelés: Ophelia arzenáljának állandó eleme egy gyöngyházmarkolatú ejtőzáras pisztoly (lőtáv 20 yard, tár 4, sebzés 3/4/5), és napernyőiben, esernyőiben szinte mindig rejtett, rugós pengét hord (sebzés 2/3/4). Ha kell, a reciprokátorokat sem veti meg.

Ismert Bűntársak
Manfred Jäger
Zsivány és Titkosügynök
Renegát porosz ügynök, aki egy nagyobb aranyszállítmány megszerzése után zsebre tette annak egy részét, így immár Bismarck emberei is a nyomában vannak. Opheliával ellentétben kifejezetten becstelen gonosztevő hírében áll.
Képességek: Atlétika [N], Bátorság [J], Karizma [J], Lopakodás [J], Lövészet [N], Műveltség [J], Összeköttetések [J]
Egészség: 7

Lo Kim
Varázsló
Kínai származású varázsló, aki állítólag több bűnesetnél is mághikus támogatást nyújtott Opheliának. A Dimenzionális Mozgás Tekercseinek ismerőjeként a térmághia avatott használója, így a Pinkertonok szerint ő felelős a nő szökéséért is.
Képességek: Anyagi Helyzet [N], Bátorság [J], Lopakodás [J], Lövészet [J], Műveltség [K], Összeköttetések [N], Varázslás [N]
Egészség: 6



A Falkenstein Kastély - Veszedelmek - Ophelia Dubois, a halálos Kalandornő



Castle Falkenstein alapkönyv és A Gőz Kora kiegészítő pdf formátumban (külön-külön és kedvezményes csomagban) már a DrivethruRPG oldalon is megvásárolható!

-Kyrg

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések