A Falkenstein Kastély - Veszedelmek - Adam Sardonis, a zsoldos Varázsló

Adam Sardonis karakterével már az alapkönyvben is találkozhattak az olvasók, A Mághia Mestere! kalandötlet szereplőjeként. Azóta már egy saját kalandomban is olvashattak róla, hiszen ő volt a Fekete Habok főgonosza, sőt, egy másik, egyelőre még nem publikált történetben is felbukkant, ahol szintén hű maradt alávaló jelleméhez. De ki is ő valójában?


Adam Sardonis egy kereskedő fiaként született az Oszmán Birodalomhoz tartozó Görögországban, Pireusz kikötővárosában. Családjától már kora gyermekkora óta szívta magába a tenger és a hajózás iránti rajongást és az elnyomók iránti gyűlöletet, így számára egészen rémületes volt, mikor az Arany Út Diwánjának egyik varázslója meglátta benne az Adottságot, és azonnal magával akarta vinni, hogy a Birodalom kormányzatát szolgáló varázslót neveljenek belőle. Apja segítségével felszökött egy brit hajóra, és megfogadta tanácsát, többé vissza se nézett. A hajó legénysége elfogadta ugyan a pénzét, így tengerbe nem vetették, viszont a legaljasabb munkákat bízták rá. Ő viszont tűrt és tanult, és mikor néhány évvel később partra szállt Britanniában, már igazi hétpróbás gazember volt.

Az Arany Hajnal Rendjéről egy korábbi utasuktól hallott, aki szintén felfedezte az Adottságát, de a személyiségét jobban megismerve óvakodott volna a saját rendjéhez beajánlani. A sötét lelkű varázslók nagy lehetőséget láttak benne, hogy kihasználhatják tehetségét az ellenségeikkel szemben - azonban nem számoltak azzal, hogy Adam Sardonis csak és kizárólag saját magához hűséges. Több évig eljátszotta az engedelmes, olykor néha dacos diákot a szentélyükben, beférkőzve a mestereik bizalmába, míg végül azok felfedték előtte titkaikat. Titkos küldetésekre is küldték, így az Illuminátusok rendjének több tagjával is végzett varázslataival. Végül egyikük felfedte előtte, hogy több évnyi munkával készített egy tökéletes másolatot a Nekromancia Sötét Fóliánsáról, hogy azt csaliként felhasználhassa a rendjükben megbúvó kémek leleplezésére. Adamnak azonban más elképzelései voltak - reggelre a mestert holtan, páncélszekrényét pedig üresen találták, Sardonisnak pedig nyoma veszett. A sors iróniája, hogy a rend nem is tudta, hogy egyik legféltettebb kincsük - másolata - eltűnt.


Ettől kezdve Adam Sardonis egyfajta "zsoldos varázslóként" élt Új-Európában: bármelyik titkos társaság, kormány vagy gőzúr pénzét elfogadta, ezekből fedezve titkos búvóhelyének kialakítását. Senki se tudta pontosan, mennyi ereklyét, elveszett tankönyvet vagy régi iratot sikerült megszereznie, az első, nagyobb hírverést kapott kudarcáig. A Merchant Princess gőzhajón ugyanis a Griot Koponyája nevű ereklyét próbálta megszerezni, az egész hajó legénységének lemészárlása árán - mivel kiváló tengerész, számára az élőholt matrózok is megfeleltek volna - ám az utasok egy része ellenállt, és végül nem csak legyőzte Sardonist, de a csomagját is megszerezték, benne a Nekromancia Fóliánsával, amit ostoba módon magánál tartott. Bár egy ideig úgy tűnt, ő maga is a tengerbe veszett, hamarosan pletykák kezdtek keringeni egy élőholt cápákon lovagló alakról.

Ez a kudarc nem csak komoly foltot ejtett Adam Sardonis "hírnevén", de felhívta rá az Arany Hajnal figyelmét is, akik azonnal a nyomába eredtek. Ez persze abban is meggátolta, hogy gyorsan visszaszerezhesse az ellopott fóliánst, és legyőzői egyike, egy, a mághiához kicsit konyító orosz származású Félvilági Nő felajánlott a kötetet egy másik rendnek, a befogadásért cserében. Az Arany Hajnal ekkor értesült róla, hogy létezett egy másolat - egy rövid ideig azt hitték, az eredeti került ki a kezeik közül - és megpróbáltak egy nagy erejű rituáléval végezni az áruló Sardonisszal. A részletek ugyan nem ismertek, ám a pletykák szerint az ellenvarázslat nem csak kivédte a támadást, de át is hárította azt egy másik személyre, így a rend egyelőre felfüggesztette a támadásokat Adam ellen.

Egyes újkeletű pletykák szerint Sardonist nemrégiben többször is Drakula gróf társaságában látták, Londonban, ami arra enged következtetni, hogy a Sötét Udvar egyik nagyura vette őt a pártfogásába. Ez természetesen semmi jót nem jelent a nagyvilág számára.

Adam Sardonis, a Renegát Varázsló
Vonzó, ám romlott lelkű, Becstelen Gonosztevő. Varázsereje mellett nagy gondot fordít ápolt megjelenésére és a testedzésre is, hogy minden helyzetre fel legyen készülve.
Képességek: Atlétika [N] - Báj [J] - Bátorság [N] - Fizikum [J] - Karizma [J] - Lövészet [N] - Kormányzás [N] - Műveltség [N] - Varázslás [K] - Viaskodás [J] - Vívás [J]
Életerő: 8
Jellegzetes Felszerelés: Adam mindig tart magánál egy hosszú pengéjű tőrt (1/2/3) és egy koromfekete revolvert (3/4/5). Feltehetően több, kisebb erejű ereklyét is birtokol.

Élőholtak
Sardonis nem bízik az élőkben, ezért ha valahol több napot is kell töltenie, igyekszik minél gyorsabban néhány élőholt szolgára szert tenni. Bár nincs ellenére a gyilkolás (hiszen egy friss halott sokkal kevésbé feltűnő), ha módja van rá, inkább egy hullaházba hatol be, vagy felfogad egy-két legényt egy friss sír kiásására.
Képességek: Bátorság [N] - Fizikum [N] - Karizma [Gy] - Viaskodás [N]
Életerő: 8
Különleges: az élőholt szolgál kemény húsa 1 pontnyi Páncélt ad.


A Falkenstein Kastély - Veszedelmek - Adam Sardonis, a zsoldos Varázsló




Castle Falkenstein alapkönyv és A Gőz Kora kiegészítő pdf formátumban (külön-külön és kedvezményes csomagban) már a DrivethruRPG oldalon is megvásárolható!

-Kyrg

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések