A Falkenstein Kastély - Veszedelmek - Sean O'Connor kapitány és a Tengeri Farkas

A falkensteini világ tengerein mindmáig igen gyakori problémát jelentenek a fosztogató kalózok. Bár a legtöbb támadás a modern hadiflották védelmétől távoli területeken, Dél-Amerika, Afrika, India és Kína vizein történik, még az Atlantiszi-óceánon, Új-Európa és az Egyesült Államok között közlekedő nagy óceánjárók sincsenek biztonságban tőlük. Nem telt el még olyan sok idő az Unió és a Konföderáció között vívott amerikai polgárháború óta, amikor a déliek tengeri hadiflottájának jelentős részét a modern portyázók tették ki, mint a CSS Alabama és a CSS Sumter. Ráadásul a Konföderáció légiháborút is hirdetett az Unióba tartó hajók ellen, és mikor a hadseregük letette a fegyvert, a gőzhajtású, Zeppelin-rendszerű hajók megszöktek, és tovább folytatták a kalózhadjáratukat. Ezekről a hajókról A Gőz Kora könyvben többet is olvashattok.


Nem csak a Konföderáció próbálkozott újszerű hadviseléssel - Nemo kapitány és a Nautilus példája másokat is megihletett. Már a Castle Falkenstein alapkönyvben is szerepel a brit Bosszúálló tengeralattjáró, amely kifejezetten a víz alatti kalóznaszádok ellen épült. Ezek egyike a Tengeri Farkas, az ír Sean O'Connor kapitány hajója.
Sean O'Connor protestáns ír családban született, és sokáig a brit korona hűséges alattvalója volt: ifjúkorában apródként a Királyi Hadiflottához került, és hadnagyként évekig szolgált a gyarmatokon. A gőzurak hatalmának növekedése és a birodalom terjeszkedése ekkor még egyáltalán nem taszította, sőt, büszkeséggel töltötte el. Britanniába hazatérve egy kísérleti búvárnaszádra helyezték, ami azonban finoman szólva nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket: egy baleset során többen súlyosan megsérültek, köztük Sean O'Connor is, aki elvesztett ez egyik karját. A flotta kijavított a sérüléseket, ám inkább felhagyott a tesztekkel, és a hajót tartalékba helyezte.
A kérdésre, hogy mi tudja megváltoztatni egy ember természetét, a válasz ezúttal is a szerelem volt: a sérülés utáni otthoni lábadozása során összetalálkozott egy katolikus ír lánnyal, Maura O'Briennel, akibe azonnal beleszeretett. Mikor nem sokkal később a lányt és a családját letartóztatták a katonák egy merénylet miatt, O'Connor habozás nélkül mindent eldobott, hogy kiszabadítsa őket. A terv sikerrel járt, bár időbe tellett, mire a kapitány elnyerte a lázadók bizalmát. A hadsereg folyamatosan a nyomukban járt, míg végül a tenger maradt az egyetlen menedékük. O'Connor ekkor egy egészen váratlan lépésre szánta el magát: a csapat áthajózott Britanniába, ahol a kapitány kihasználta, hogy még nem ért el mindenhová az árulása híre. Egyszerűen besétált a dokkba, ahol a tartalékba helyezett búvárnaszádja volt kikötve, és a matrózoknak beöltöztetett ír lázadókkal ellopta a naszádot.
Mikor a Királyi Hadiflotta admirálisai rájöttek, mi történt, először csak nevettek: a hajó hemzsegett a konstrukciós hibáktól, és pont azért szakították félbe a kísérleteket, mert a parancsnoka attól tartott, ha egyszer lemerül vele, soha többé nem emelkedik a felszínre. Azonban nem számoltak Miles O'Briennel, Maura idősebb bátyjával. Az addig főleg lokomotívokkal és néha automotívokkal foglalkozó szerelő azonnal elemében találta magát, és bámulatos ügyességgel egymás után oldotta meg a hajó problémáit. Miután egy eldugott öböl barlangjában menedékre leltek, a Tengeri Farkas névre keresztelt naszádot Miles tervei alapján átalakították, és alig három hónappal a megszerzése után megkezdték fosztogató hadjáratukat. Egyelőre még senki sem tudja, hogy mi lesz, ha a "Bosszúálló" valóban rájuk talál.


A Tengeri Farkas
Kalóz búvárnaszád. [10]
Ár: 72 nap, 7.200 v
Méret: Nagy [x2]
Leírás: a hajótest megfeketedett acéllemezekből áll, hatalmas, lapos szegecsekkel. [0]
Meghajtás: Összetett és kifinomult Óraműves szerkezet, amit válogatott főrugók, fogaskerekek és egy nagy felhúzókulcs működtet. [5]
Működési idő: 1 hét [8]
Irányítás: tengerészeti stílusú Kormánykerék, nagy réz iránytűvel és a Gépházba vezető irányítórudak. [1]
Mozgás: ékes tengelyre szerelt, sokszárnyú Spirális Csavarok, amik váltakozó irányba tudnak forogni. [2]
Fegyverzet: négy darab önvezető, óraműves torpedó, robbanófejjel felszerelve. [10]

Sean O'Connor
Tengerésztiszt /Becsületes Gonosztevő/
Egykor a brit Királyi Haditengerészet feltörekvő ifjú tisztje, most viszont egy ír (családi vállalkozásként működő) kalózcsapat kapitánya. Nagyon ravasz taktikus, aki pontosan ismeri a rá vadászó flotta módszereit, ráadásul rengeteg besúgója van a kikötőkben, így mindig tudja, melyik teherhajót érdemes megállítani. Hiányzó karját a sógora által készített óraműszerkezetes protézissel pótolta.  
Képességek: Atlétika [J], Barkácsolás [J], Bátorság [N], Karizma [J], Kormányzás [N], Lopakodás [GY], Lövészet [J], Műveltség [J], Vívás [J]
Egészség: 7

Miles O'Brien
Gőzmérnök
Sean sógora, egy nagydarab, kerekképű ír, akinél kevés kiválóbb szerelő van Írországban.
Képességek: Barkácsolás [K], Bátorság [J], Észlelés [J], Fizikum [N], Lopakodás [J], Lövészet [J], Összeköttetések [GY], Viaskodás [N]
Egészség: 8


Maura O'Connor
(született O'Brien)
Anarchista
A kapitány felesége, az ír szabadságharc elkötelezett harcosa. Igazi átváltozóművész, így a hírszerzés nagy részét ő végzi.
Képességek: Atlétika [N], Báj [J], Bátorság [J], Előadás [N], Fizikum [GY], Karizma [J], Lopakodás [N], Vívás [J]
Egészség: 5

Conor O'Brien
Anarchista Szerencselovag
Sean másik sógora, korábban a brit hadsereg katonája, egy igazi mesterlövész. Ugyanolyan jól céloz egy muskétával, mint a torpedóval.
Képességek: Atlétika [J], Báj [GY], Barkácsolás [J], Bátorság [J], Észlelés [N], Fizikum [J], Lopakodás [J], Lövészet [K], Összeköttetések [GY], Társasági Viselkedés [GY]
Egészség: 7

Kalózok
Az O'Brien család többi tagja, csupa unokatestvér és -nővér. Mind remekül kitanulták mostanra a hajók villámgyors elfoglalását és a legértékesebb holmik elemelését.
Képességek: Atlétika [J], Bátorság [J], Fizikum [J], Összeköttetések [GY], Viaskodás [J]
Egészség: 7




A Falkenstein Kastély - Veszedelmek - Vittorio Russo, a fegyvergyáros Lángelme

A Falkenstein Kastély - Veszedelmek - Sean O'Connor kapitány és a Tengeri
Farkas

Castle Falkenstein alapkönyv és A Gőz Kora kiegészítő pdf formátumban (külön-külön és kedvezményes csomagban) már a DrivethruRPG oldalon is megvásárolható!

-Kyrg



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések