A Falkenstein Kastély - Veszedelmek - A Sárkányölők Testvérisége

A Falkenstein Kastély világában az emberek már gyakorlatilag azóta együtt élnek a Sárkányokkal, hogy őseink először lemásztak a fáról. Hosszú ideig csak a tápláléklánc részei voltak, könnyű prédaként a szárnyas tűzokádók számára, amíg azok rá nem jöttek, hogy emberi alakba változva az áldozatként felajánlott hölgyek közel sem találják őket olyan félelmetesnek, és kevert vérükből megszülettek az első félsárkányok. Ma már szinte alig találni olyan bestiát, akinek ne lennének emberi ősei, még a mereven dinasztikus, keleti Sárkánybirodalmakban (Japánban, Kínában és Koreában) sem.


Viszont ezzel közel sem tört ki azonnal a béke a két nép között, sőt: a Sárkányok továbbra is ugyanúgy rajtaütöttek a gazdagabb várakon, városokon,  ahogy a Törperődökön is, hogy kincstárukat és gyűjteményület növeljék. Az ókori és középkori legendák, krónikák tele vannak ezekkel a támadásokkal, ahogy a bestiákkal szembeszálló hősök, lovagok tetteivel is. A sárkányölők nagy hírnévre és hatalmas vagyonra tehettek szert, így sokan próbálkoztak meg felkutatni a bestiákat, de a legtöbbjüknek csak tűzhalál jutott.

Változást igazából csak az újkor és a felvilágosodás hozott, amikor az emberi alakot öltött Sárkányok gyakori vendégekké váltak a nagyvárosokban, a hölgyek udvarlóiként és a műkincsek szakértőiként. Az emberek között sok volt az irigyük, de kevesen vetemedted odáig, hogy az életükre törjenek, vagy akár csak nyíltan sértegessék a tűzokádókat. Titokban azonban sokan álmodtak a dicsőségről és a kincsekről, amit a legyőzésükkel szerezhetnének - néhányan pedig nem csupán álmodtak, hanem a tettek mezejére is léptek.


A Sárkányölők Testvériségének titkos társasága egyáltalán nem ősi, hiszen csupán néhány évtizedes ezelőtt, 1815-ben alapította három katonatiszt, az angol Edward Goodstone, a francia Guillaume Beaumont és az orosz Nyikolaj Kerenszkij, Napóleon hatalmának végnapjaiban. Eredeti  céljuk egy konkrét Sárkány, Lordanor elpusztítása volt, személyes bosszúvágyból, amiért elcsábította egyikük feleségét. 1817-ben azután be is végezték a tettüket, tőrbe csalva a tűzokádót az Alpok egyik völgyében. Minden helyzeti előnyük ellenére egyikük maradandó sérüléseket szerzett, és a kísérőil közül többen meg is haltak. A bosszúvágyuk kielégítése mellett Lordanor vagyonára is rátették a kezüket, ami Új-Európa leggazdagabb emberei közé emelte őket, bár vagyonuk eredetéről mélyen hallgattak. Ezután a Testvériség több, mint másfél évtizedig csak névleg létezett, mígnem tagjai felélték a megszerzett kincseket, és 1833 körül megint összeálltak. Mivel az eredeti alapítók ekkor már benne jártak a korban, új tagokat toboroztak maguk mellé, a kincsek és dicsőség ígéretével, és ismét vadászni indultak. A sikeren felbuzdulva a Testvériség ettől kezdve rendszeressé tette a sárkányvadászatokat, bár mindegyiket több éves előkészítés előzött meg, és nem egyszer így is kudarcot vallottak.

A Sárkányölők Testvériségének tagjai a három Nagymester kivételével nem ismerik egymást, a meghívás rejtélyes üzenetek és titkos találkozók formájában történik. Ha egy Nagymester meghal, az életben maradtak választják ki a következőt a tagok közül. Az eredeti alapítók már nem élnek, velük együtt már öt alkalommal kellett új vezetőt választaniuk. Az 1870-es évek elejére a Testvériség tagjainak száma szerte a világban elszórva mintegy két tucatra nőtt. A gyűléseken mindenki egy egyedi sárkánymaszkot visel és csak a "sárkánynevükön" szólítják egymást, hiszen a valódit nem is ismerik. A gyűléseket mindig a Nagymesterek hívják össze, a helyszínt pedig gondosan váltogatják. Bár nem varázslórend, a tagjaik között számos varázsló található az Arany Hajnalból, a Rá Templomából és a Fehér Páholyból. Rajtuk kívül a tagok között találni brit Gőzurat, francia és porosz Katonatiszteket, orosz Nemeseket és amerikai Lángelméket is. Bár mindannyiuknak hangzatos okaik vannak a tevékenységükre, valójában az izgalomra és a Sárkányok vagyonára fáj a foguk.


A Testvériségnek az elmúlt évtizedek során összesen hat Sárkányt sikerült megölnie, három másik viszont túlélte a támadást, és eltűnt a szemük elől. A tagjai alaposan felkészülnek egy-egy Vadászatra, információkat gyűjtve a Sárkányokról, hogy azután a Nagymesterek elé tárhassák a tervüket. Minden alkalommal csak az egyikük nyeri el a Lándzsát, amivel Vadásszá választják: ezután általában az elérhető legmodernebb vagy mághiával felruházott fegyverekkel felszerelkezve útnak indul, válogatott - és kellően gátlástalan - zsoldosok társaságában. Bármilyen fegyvereket is használnak, a gyilkos döfést a Lándzsával kell bevinnie, legalábbis elméletileg. A gyakorlatban általában a már halott Sárkányba döfi bele a hegyét a Vadász.

A Testvériség többi tagja is részesülhet a zsákmányból és a dicsőségből, ha információkkal segíti a Vadászt, ahogy a Nagymesterek is mindig részt kapnak belőle. Az egyik ok, amiért a tagok nem ismerik egymást, pont az, hogy ha a Sárkány nyerne és sikerülne kivallatnia a Vadászt, akkor sem tud csapást mérni rájuk. Legalább egy alkalommal azonban a rajtavesztett tag összes felnőtt férfi rokona különös balesetek áldozata lett, kevesebb, mint egy év leforgása alatt…


A Sárkányölők Testvérisége a játékban

Ez a titkos társaság több módon is felbukkanhat egy Castle Falkenstein kaland vagy kampány során.

Vadászat: ha a csapatban van Sárkány, könnyen lehet, hogy a Testvériség egyik tagja őt szemelte ki magának. Lehet, hogy feltűnnek a karakternek a nyomában járó magándetektívek, vagy más, kétesebb alakok. Vagy csak akkor derül ki a baj, ha már bezárul a csapda, és a Sárkánynak a barátaival együtt az életükért kell küzdenie!

A meghívás: a másik véglet az, ha a Testvériség megkörnyékezi az egyik karaktert, mint potenciális új tagot. Erre több okuk is lehet, például ha az illetőről köztudott, hogy nem kedveli a sárkányokat,  esetleg vagyonos és/vagy köztudott, hogy jó kapcsolatokat ápol Szerencselovagokkal. Az is lehet, hogy a Testvériség csak azért akarja beszervezni, hogy csaliként lökje oda egy bosszúra szomjas Sárkánynak, elterelve a figyelmét azokról, akik a támadások igazi felelősei!


A Falkenstein Kastély - Veszedelmek - A Sárkányölők Testvérisége

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések