Falkenstein Kastély Kalandötletek - A nagy angliai bankrablás-sorozat

Rejtélyes bankrablás-sorozat rázza meg Angliát: egy csapat maszkos bandita már a harmadik pénzintézetet rabolja ki, különleges gázfegyverekkel felszerelve, melyek bárkit mozdulatlan szoborrá dermesztenek! Az áldozatok csak egy óra után képesek megmozdulni, addig szinte levegőt is képtelenek venni, így - bár eddig még senki se halt bele - többen el is ájultak a támadás során. Az anyagi kár jelentős, még úgy is, hogy az igazán nagy bankok eddig elkerülték a kifosztást. Az is különös, hogy minden egyes rajtaütéskor egyes széfeket is feltörtek, mintha pontosan tudták volna, hogy mit keresnek…


A rablások mögött egy zseniális kémikus és Lángelme, Reginald Morton áll: ő tervezte mind a gáz, mind pedig az azt kilövő fegyvereket, a célja pedig nem csupán az anyagi haszonszerzés. Évekkel ezelőtt Britannia egyik Gőzurának, Lord Robert Ashburton Parkes-nak dolgozott, mint a Leeds Industrial Chemical Works vegyi vállalat egyik vezető kémikusa, ám mikor sikerült kifejlesztenie egy zseniális vegyületet, egy robbanásban megsemmisült az otthona és meghalt a családja. Mindez nem baleset volt, a Gőzúr parancsára az emberei megpróbálták megölni, mielőtt bejegyeztethette volna a szabadalmát. Halottnak hiszik, bár súlyos sérülten életben maradt, és azóta is a bosszúján dolgozik. Lord Ashurton Parkes balszerencséjére a többi tudósa nem ilyen zseniális, és képtelenek voltak a képlet értelmezésére, így a Gőzúr a feljegyzéseket elhelyezte álnéven több angliai bankban.
A támadáshoz használt fegyvert Lövészet Képességgel kell használni, és a lőtávolsága igen korlátozott, alig 20 yard. Találat esetén mintha Ütés sérüléseket okozna, ahogy az izmok megdermednek, és ha az Életerő 0-ra csökken, beáll a teljes bénulás (levegőt venni tudnak, ahogy a szemüket is mozgatni vagy pislogni). Ha 0 alá csökken, az alany elájul.

Gázfegyver    
Hatékony lőtáv: 20 yard
Tár/töltet: 7 
Sebzés (Félsiker): 4
Sebzés (Teljes Siker): 5
Sebzés (Remek Siker): 6

A történet lehetséges szálai
  • A karakterek - egymást ismerve vagy éppen ismeretlenül - éppen egy nagyvárosi bankházban vannak, pénzügyeiket intézve, mikor váratlanul egy csapat álarcos bandita ront be a bankba, különös fegyvereikkel azonnal célba véve az őröket és a vendégeket. A hírek miatt azonban többeknél, így a játékosoknál is van fegyver, és a gyorsan végrehajtott, már-már "rutin" rajtaütés komoly összecsapássá fajul. Ha sikerül kiszorítani a támadókat a bankból, azok egy ott várakozó automotívba pattanva próbálnak menekülni, ám a karakterek is a nyomukba eredhetnek.
    Ez a történetszál egyből az események középpontjába dobja a karaktereket, ráadásul a parti összeállítása teljesen tetszőleges lehet, hiszen ártatlan járókelőkből lesznek a nap hősei. A banditákat űzve a város egyik szegényebb negyedébe jutnak, akár száguldás közben is folytatva a tűzharcot, míg végül a csapat rejtekhelyén kell szembe szállniuk az őket vezető Lángelmével.


  • A karakterek egyikét, akinek már van némi hírneve bűnesetek felderítésében (például Magánnyomozó, Varázsló vagy Kalandornő) felkeresi az egyik kirabolt bank elnöke, Horatio Hughes, és felfogadja a rablássorozat felderítésére. Meg van győződve róla, hogy az álnéven nyitott két széf volt a valódi célpontja a támadásnak, nem az a pár ezer font, amit aranyban és bankjegyekben zsákmányoltak. A csapatnak fel kell kutatnia a két másik kirabolt bankot is, és fel kell derítenie, kinek a széfjeit fosztogatják a titokzatos rablók. Ha sikerül, ez alapján meghatározhatják, melyik bank lesz a következő célpont, és csapdát állíthatnak, akár a rendőrséggel együtt, akár külön. 
    Ez a szál már sokkal inkább a nyomozati munkára helyezi a hangsúlyt: a karaktereknek bankárokkal, hivatalnokokkal és helyi előkelőkkel kell alkudoznia, nyomokat összeraknia és helyesen következtetnie, hogy elérhessék a céljukat. A Lángelme üldözése közben a Gőzúrhoz is veszedelmesen közel kerülhetnek, aki a karakterek viselkedésétől függően vagy elhárítandó veszélyt lát bennük, orvgyilkosokat küldve rájuk, vagy felhasználható bábokat, és névtelenül küldött nyomokkal segítve a kutatásukat.

  • A karaktereket Britannia egyik legnagyobb hatalmú embere, maga Lord Rober Ashburton Parkes hivatja magához: fekete Rolls-Royce automotívok érkeznek értük, amik egyenesen a Gőzúr londoni rezidenciájára viszik őket. A nemes nyájas, ám vészjósló mosollyal tárja eléjük a helyzetet és elmondja, hogy a bankokban kifosztott széfekben olyan titkos dokumentumok voltak, melyek egy, azóta feltehetően elhunyt tudósához, Reginald Mortonhoz köthetők. Ezek egy "igen veszedelmes robbanószer" leírását tartalmazták, amit valaki most meg kíván kaparintani, hogy felhasználhassa Britannia ellen, sőt, talán a Királynő ellen! Egy kisebb vagyont kínál, ha meg tudják állítani a rablásokat és vissza tudják szerezni a már ellopott képleteket, és még többet is, ha elfogják a banditák vezetőjét. Mindehhez minden segítséget megad, és Morton nyomára állítja őket - nem tartja kizártnak, hogy a férfi csak megrendezte a halálát, és ő maga végzett szándékosan vagy véletlenül a családjával!
    A Gőzúr pontosan tudja, hogy Morton életben maradt, de eddig akárhogy próbálta, nem tudott a nyomára bukkanni. A képleteket rejtő négy bankból hármat már kiraboltak a Lángelme emberei, így már csak egyetlen hiányzik ahhoz, hogy az egész terv a kezében legyen. Abban bízik, hogy ez az új csapat megtalálhatja Mortont, mielőtt az rájönne, melyik a negyedik bank - ha kifut az időből, az utolsó széf tartalmát egy bombára cseréli (ezzel azért vár, nehogy idő előtt elárulja, melyik bankban van a negyedik széf). A karaktereknek a Mortonról szóló információk alapján meg kell tudnia, hogyan élte túl a merényletet, ki és hol ápolta, majd a nyomát követve fel kell derítenie, kiket is fogadott fel a Lángelme. Ha sikerül nekik eljutni a búvóhelyéig, eldönthetik, hogy az eddigi ismereteik alapján tárgyalni próbálnak a bosszúálló tudóssal, vagy inkább értesítik a Gőzurat - aki természetesen egy másik csapatot is utánuk küldött, hogy azonnal lecsaphassanak Mortonra, vagy akár a karakterekre is, ha úgy tűnik, hogy kétségeik támadtak!

Castle Falkenstein alapkönyv és A Gőz Kora kiegészítő pdf formátumban (külön-külön és kedvezményes csomagban) már a DrivethruRPG oldalon is megvásárolható!

-Kyrg-

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések