Falkenstein Kastély Kalandötletek - Az Egyszarvúnak pusztulnia kell!

Hőseink a Második Paktum ügynökei: lehet, hogy egyazon titkosszolgálatnak dolgoznak, vagy akár egy közös vállalkozásban is vehetnek részt, mint a brit, az amerikai, a bajor, az osztrák és a francia szolgálat emberei. Az előttük álló feladathoz a legjobbakra van szükség: meg kell szerezniük vagy el kell pusztítaniuk a porosz hadsereg legújabb titkos fegyverét, mielőtt Bismarck hadereje visszaszerezné vele stratégiai előnyét. 
Az osztrák hadsereg egykori hadmérnöke, a családja halála miatt a poroszokhoz átállt Adolf von Shrakenberg gróf ismét remekelt: az a hír járja, hogy a Drezda melletti Kúszóerődművekben egy egészen új szörnyeteg épült, ami minden korábbi páncélosuknál hatékonyabb. Az eddigi modellek négy, toronyba szerelt lövege szerint ezen az Einhorn (Egyszarvú) névre keresztelt járművön csupán egyetlen, szinte a Verne Ágyú méreteivel vetélkedő löveget helyeztek el, ami hatalmas távolságból képes pusztító lövedékeket kilőni. Ha hinni lehet a pletykáknak, a tetejét igen erős páncélborítással látták el, és maga az ágyú ez alatt található. Tüzelés előtt a páncélzatot természetesen szét kell nyitni, ám a jármű ugyanolyan mozgékony, mint a Kúszóerődök, így csak közvetlenül támadás előtt vonulna tűzhelyzetbe, megnehezítve a bajor égiflottának a lebombázását. 
Az Egyszarvúnak pusztulnia kell!



A Történet Lehetséges Szálai
  • A legnehezebb bevetést a Kúszóerődművekbe való behatolás jelenti. Ez a hatalmas, nagyrészt föld alatti komplexum két nagy bunkerből (Tief Zwölf és Tief Dreizehn) és a felszíni akadémiából áll: itt fejlesztik,  építik és tárolják az új Kúszóerődöket, illetve itt képzik hozzá a legénységet is. A létesítmény őrségét Bismarck kancellár személyes testőrezrede adja, kiknek hűségéhez és tudásához kétség sem férhet. Ide bejutni szinte lehetetlen, de ha sikerül, megszerezhetik a titkos tervrajzokat és felrobbanthatják az Egyszarvú prototípusát.
    Ezen a vonalon haladva legcélszerűbb, ha a csapat Drezdán keresztül el a Kúszóerődművekhez. A német város erősen militarizált, mintha csak a második világháború korszakában járnánk, mindenfelé kémelhárítókkal és katonákkal, akik ügynökökre vadásznak. A behatolás során elsősorban a lopakodásra kell építeniük, hiszen az első lövés eldörrenésekor vége a dalnak. Ilyenkor jó, ha van kéznél egy számszeríj.

  • Az ügynökök megpróbálkozhatnak Adolf von Shrakenberg gróf elrablásával is: bár a katonai zseni általában a Kúszóerődben él, a titkosszolgálat megtudta, hogy egy fontos ügyben Bismarck a fővárosba, Berlinbe kérette. A fontossága ismeretében a kancellár egy külön páncélvonatot küld a mérnökért, és a testőrezred katonái kísérik a hosszú, egész napos vonatúton. 
    Ez a kaland kimondottan akciódús lehet: először egy bajor égikorvett fedélzetén be kell hatolniuk Poroszország légterébe, elkerülve a járőröző Zeppelineket, majd meg kell keresniük a sötét éjszakában a vonatot, hogy menet közben aláereszkedjenek. A vonatról menet közben nem tudnak telegráffal vészjelzést leadni, így amíg a szerelvény mozgásban van, a poroszok nem tudnak erősítést hívni. Persze így is bőven elég katona van a fedélzetén, úgyhogy a karaktereknek minden fegyverükre és szerkentyűjükre szükségük lesz.

  • Egy harmadik lehetőség bejutni a gyakorlatra, ahol az Egyszarvút éppen titokban tesztelik. A titkosszolgálat megszerezte néhány porosz hivatalnok nevét, akiket meghívtak a bemutatóra, így nincs más dolguk, mint átvenni a helyüket, majd egy alkalmas pillanatban elhelyezni a bombáikat az Egyszarvú fedélzetén. Mindezt persze a testőrezred és a legénység éber figyelme eléggé megnehezíti, így egyáltalán nem lesz könnyű feladat.
    Ez a küldetés amolyan egy igazi Mission Impossible bevetés, hamis személyazonossággal, maszkokkal, esetleg egy kis mágiával - bár a rengeteg vas és acél miatt a Tünde karaktereknek nem ajánljuk. És ha egyszer bejutottak, még ki is kell jutniuk ép bőrrel, mert a poroszok bizonyosan nem fognak kesztyűs kézzel bánni az ellenséges kémekkel.


A Castle Falkenstein pdf-ként már a DrivethroughRPG oldalon is megvásárolható!
-Kyrg-

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések