Falkenstein Kastély Kalandötletek - Farkas az Éjben

A karakterek valahol Új-Európában utaznak a téli, behavazott hegyvidéken - talán egy Nemes vagy Úriember ismerősük vidéki birtokára igyekeznek szánnal, vagy valamilyen küldetésben járnak. Az idő sűrű hóesésbe fordul, mikor végre elérnek egy kis falut, ahol meg tudnak szállni éjszakára. A helyiek szívélyesen fogadják az utazókat, a fogadóban szinte mindenki megfordul aznap este, hogy lássák az idegeneket és meghallgassák a történeteket a nagyvilágból. Azonban az este nyugalmát sikoly szakítja meg, ahogy egy véres ruhát viselő férfi tántorog be a fogadóba, segítség után könyörögve: egy szörnyeteg tört be a házába, elragadta a leányát és csaknem megölte őt magát is! A helyiek nem védtelenek, hozzá vannak szokva a fenevadakhoz, ám hamar kiderül, hogy ez a fenyegetés meghaladja az erőiket…



A Történet Lehetséges Szálai

  • A falu egy Glastig vámpír (ember-Tünde félvér) támadása alá került, aki már hosszú ideje figyelte a lányt. Ezen az estén farkas alakját öltve rontott be a házba, és az elalélt hölgyet elragadta magával. Egy közeli, romos kastélyban ütötte fel a tanyáját, oda hurcolta el a lányt. Mikor a helyiek a nyomokat követve a kastélyhoz érnek, a Glastig szétcsapott közöttük, többeket megsebesítve, így az emberek visszavonultak a faluba.
    Ebben a történetben a karakterek egy erős Tündével kerülnek szembe, akit a Képességei (Éteriség, Káprázat, Állati Alak Felvétele és Csábítás) halálos ellenféllé tesznek. Kiválóan ismeri a várromot, amiben talán más szörnyetegek is rejtőznek, mint kísértetek, lidércek, óriáspókok.

  • A falu egyik lakója egy fiatal Őrült Tudós, aki az Óraműves Automatonok megszállottja. Ezek építésén kívül egyetlen dolog számít neki, a szerelme, aki nem más, mint az elrabolt leány. Sajnos a hölgy nem viszonozta az érzelmeit, így úgy döntött, a legújabb alkotásának, az Óraműves Farkasszörnynek a segítségével elrabolja. A helyiek sehol sem találják a sűrű hóesésben, csak abban bizonyosak, hogy nem hagyták el a falut.
    Az Őrült Tudós ugyan nem bír egy Tünde képességeivel, ám az Óraműves Automatonjai és csapdái legalább ilyen veszedelmesek. A rejtekhelye a falu alatt húzódó ősi bánya mélyén van, ahol az omlásveszélyes járatok és sötét aknák mélyén egy öreg Kobold is lapul, aki akár még a karakterek oldalára is állhat.

  • Valójában maga a lány az, aki a teliholdat megérezve átváltozott, megsebesítette az apját, majd kitört a hóesésbe. Az átoknak tűnő bőreváltást az anyjától örökölte: ő egy természettünde volt, akit az apja feleségül vett, majd becsapott, így elhagyta. A lány most változott át először, össze van zavarodva. Hiába nem akar senkit se akar bántani, a hatalmas fehér farkas láttán mindenki pánikba esik és többen nekitámadtak. Az elméjét pedig kezdi elhomályosítani a vérszomj…
    Ebben a történetben a karaktereknek nincs könnyű dolguk, hiszen először is fel kell ismerniük, hogy a lány és a szörnyeteg egy és ugyanaz, majd valahogy csapdába kell ejteniük. Ha legyőzik és eszméletét veszti, visszaváltozik emberré - következő éjszakán ismét érzi a teliholdat, de ekkor már képes uralkodni magán.


Falkenstein Kastély Kalandötletek - A nagy angliai bankrablás-sorozat

Falkenstein Kastély Kalandötletek - Lord Silverthorn halála

Falkenstein Kastély Kalandötletek - Az Egyszarvúnak pusztulnia kell

Falkenstein Kastély Kalandötletek - Támadás az Égből

Falkenstein Kastély Kalandötletek - Farkas az Éjben



A Castle Falkenstein pdf-ként már a DrivethroughRPG oldalon is megvásárolható!
-Kyrg-



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések