Falkenstein Kastély Kalandötletek - Támadás az Égből

A társaság egy franciaországi kisvárosban van éppen, a Földközi-tenger partvidékén, amikor a települést égi kalózok támadása éri. Kora hajnalban több tucatnyi egyszemélyes ornithopter csap le a városkára, rakétákat lőnek ki, melyekből altatógáz áramlik szét a városka utcáin, harcképtelenné téve mindenkit. A karakterek is áldozatul esnek ennek, még mielőtt szembeszállhatnának a gazfickókkal vagy megszökhetnének, hogy segítséget hozzanak.


A Történet Lehetséges Szálai:
  • A karakterek - a városka más lakóival együtt - egy hegyi erődben ébrednek fel, az Atlasz-hegység csúcsai között. A fogva tartóik berber égi kalózok, akik azért rabolták el őket, hogy váltságdíjat követelhessenek értük. A kalózok vezére Sayyida al-Hurra, egy berber nő (az ugyanezen nevet viselő híres berber kalóznő leszármazottja), aki nem hajlandó olcsón megválni tőlük.
    Ebben a történetben az erődből való szökés áll a középpontban: a hegyi ösvények elég veszedelmesek, de ha sikerül elkötniük a két égi hajó egyikét, azzal elrepülhetnek egészen a partvidékig vagy valamelyik európai hatalom helyőrségéig. Persze hacsak nem teszik röpképtelenné a másik hajót, Sayyida hamarosan a nyomukban van. A szökéshez minden eszköz megengedett, egy kellően magas Báj vagy Karizma tulajdonságú karakter akár még a kalóznő is meghódíthatja. Ennek persze az a veszélye, hogy ha becsapja és elfogják őket, a halála garantáltan szörnyű lesz.

  • A karakterek a városkában ébrednek, ám hamar kiderül, hogy valami igen értékes és fontosnak nyoma veszett. Egy helyi feltaláló, Francois Gascogne műhelyéből eltűnt a Roland-szérum, amit nemrég sikerült tökéletesítenie: reményei szerint ez a vegyület képessé emberfeletti erővel és állóképességgel ruházza fel azt, akibe beadják. A kutatási díjból megmaradt 1000 frankot felajánlja a csapatnak, ha segítenek neki visszaszerezni a szérumot. Táviratozik egy feltaláló kollégájának, aki egy nap alatt odaér saját, kisebb méretű égi hajójával.
    Ez a történet az előző ellentéte, hiszen itt az a feladat, hogy észrevétlen bejussanak a hegyi erődbe, kijátszva az őrök figyelmét, majd miután visszaszerezték a szérumot, megtegyék az utat visszafelé. A kalózok egy ponton mindenképpen észreveszik a behatolást és a nyomukba erednek saját hajójukkal, így a menekülés az Atlasz csúcsai közé vezeti őket. Ha egyikük úgy dönt, hogy magán próbálja ki a Roland-szérumot, a Házigazdán áll, hogy az működik-e egyáltalán, és ha igen, mi a pontos hatása.

  • A karakterek egy vihar közepén térnek magukhoz az égi hajó fedélzetén, nem sokkal azelőtt, hogy az egy szigeten a földre kényszerülne. Kisebb sérülésekkel mindannyian megússzák, és még a kalózok elől is sikerül kereket oldaniuk (a városból elrabolt civileknek viszont nem).
    Ebben a történetben a karaktereknek egy ismeretlen, talán a térképeken sem szereplő szigeten kell elboldogulniuk az Atlantiszi-óceánon. A berber égi kalózok igyekeznek visszaszerezni a szökött zsákmányukat, az erdőben ismeretlen fenevadak tanyáznak és a csapat esetlegesen mághiához konyító tagjai valamiféle zavart is éreznek a sziget közepén álló kőkör irányából. A megmeneküléshez tőrbe csalhatják a kalózokat, megszerezve a sérült hajójukat, vagy megpróbálhatnak szövetségeseket keresni maguknak a sziget titokzatos lakói között.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések