Falkenstein Kastély Kalandötletek - Az Elrabolt Gyermek

Ebben a sorozatban a Castle Falkenstein szerepjátékhoz szeretnék kalandötleteket bemutatni: a korábban megjelentekkel ellentétben ezek nem már lejátszott történetekből megírt komplett kalandok, hanem a saját mesélői paklim egyelőre még ki nem játszott lapjai. Éppen ezért nincsenek is annyira részletesen kifejtve, csupán a kiinduló pontjukat adtam meg, és pár lehetséges szálat a háttérben húzódó eseményekre. Az már a mesélőtől, a Házigazdától függ, hogy ezek melyikére építi fel a történetet.


Az elrabolt gyermek

A karakterek egy kis német fejedelemségbe érkeznek, ami a korábbi harcok során megőrizte semlegességét, ám az uralkodó köztudottan II. Lajos bajor királlyal szimpatizál. Talán diplomáciai küldöttségben járnak, a Második Paktum tagjaiként, netán a háború utóhatásait kutatják újság- vagy regényíróként, esetleg egy korábbi nyomozás fáradalmait akarják kipihenni a város fürdőjében. A tervezett programjukat azonban felborítja egy fiatal nő és egy gyermek elleni emberrablási kísérlet, melybe belecsöppenve megakadályozhatják, hogy mindkettőjüket elragadják, ám a gyermek a gonosztevők kezébe kerül. Van bennük elég bátorság a közbelépésre, hogy megmentsék a hölgyet? És ha sikerül is megakadályozni a gaztettet, kik állnak mögötte és megkísérlik-e újra?


A Történet Lehetséges Szálai

  • A hölgy egy nevelőnő, a gyermek pedig a város gazdag bankárának fia. Az emberrablók a Bűnözői Világliga egyik tagjának, Lord Walkernek dolgoznak és így akarták megzsarolni a bankárt a fejedelemség aranykincsének átadására.
    A karakterek ellenfelei elsősorban a Bűnözői Világliga emberei, verőlegények és merénylők ebben az esetben. Lord Walker közel sem parancsol akkora erőknek, mint Robur vagy Moriarty professzor, de az Alpokban található ősi kastélyába nem könnyű bejutni.

  • A hölgy az angol Királyi Titkosszolgálat ügynöke, a gyermek pedig valójában egy porosz katonatiszt fia, akit a fejedelemségen keresztül próbáltak kicsempészni Új-Európából. A támadók Bismarck ügynökei, akik mindenáron vissza akarják vinni a gyermeket, hogy túszként tartsák, ezzel biztosítva az apja hűségét.
    A nagyhatalmak titkosszolgálatai Szerkentyűkkel jól felszerelt ügynököket vetnek be egymás ellen a békés kis fejedelemség színfalai mögött, a városka csatornarendszerében megbúvó titkos rejtekhelyekkel, rejtélyes találkákkal és hegyek között a poroszokra váró gyorsjárat Zeppelinnel.

  • A hölgy egy Sárkány ember kedvese, a fiú pedig a közös gyermekük. Ha elrabolják egyiket vagy mindkettőjüket, ezzel rákényszeríthetik az apát az uralkodói család elleni merényletre - és a fejedelemség kicsiny hadereje tehetetlen lesz a Sárkányláng ellen!
    Akárki is áll a mágikus merénylet mögött, tudnia kell, hogy egy Sárkány soha semmit nem felejt, és ez öröklődik: ha életben marad a fenevad vagy a gyermek, az idők végezetéig emlékezni fog minden utóduk erre a gaztettre. Így hát egészen bizonyosan fel van készülve arra is, ha a terv félresiklana, úgyhogy a Sárkánynak nagy szüksége van szövetségesekre.




Falkenstein Kastély Kalandötletek - Farkas az Éjben


Falkenstein Kastély Kalandötletek - Az Elrabolt Gyermek

A Castle Falkenstein pdf-ként már a DrivethroughRPG oldalon is megvásárolható!
-Kyrg-

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések