Börtönvilág - A Száműzöttek Népei

A Börtön lakói számos népből származnak, a bölcsek nem is tartják valószínűnek, hogy egyetlen világ lett volna mindnek az otthona.



Ember

A Börtön legtöbb lakója a különféle emberi rasszok tagja. Ezek egymást nem tekintik egyetlen népből valónak, és általában a bőrszínre vagy szemformára utaló gúnyneveken említik egymást. Talán közöttük a legerősebb a széthúzás, ezért is képtelenek dominanciát kialakítani, nagy létszámuk ellenére.


Fürge

Kimondottan apró termetű, karcsú humanoidok, az egyetlen nép, akiket nem tör meg a Börtön. Fürgék, kiváló érzékekkel és vándor természettel, a többségük képtelen sokáig megülni egy helyen: ha nem hajókra szegődnek el, akkor karavánok tagjaiként utaznak a Börtön települései között.


Rotha

Erős alkatú nép, igen zord kinézettel: a többségüknek csontos dudorok, kisebb tarajok borítják a homlokát, néha pár centis szarvak sorakoznak a fejükön, miközben hajuk alig van. Harcias természetük miatt nagyon kedveltek a hadurak seregében, és a legtöbben nem is vágynak többre, mint jó ételre, italra, asszonyra (vagy férfira), meg persze rendszeresen némi harcra. 


Royo ("Tarajos")

Emberszerű nép, ismeretlen otthonvilággal. A legfeltűnőbb fizikai eltérés az orruk felett húzódó függőleges "taraj". Jól látnak a félhomályban is, kiválóak az érzékszerveik, és ösztönös képességük van a tárgyalásra, alkudozásra. Az elmére irányuló misztikus képességekkel szemben veleszületett ellenállásuk van.



Tauri ("Szarvas")

Agresszív, szarvakkal bíró humanoidok, akiket sokan ostobának tartanak, de ezt ritkán mondják a szemükbe, mert tartanak tőlük. Testi erejük legendás és kitartóbbak is az embernél, viszont ügyetlenebbek, lassabb észjárásúak és természetük is állandóan versengő, kötekedő. A bőrük erős, szinte természetes páncélt alkot.


Zhun ("Karmos")

Macskaszerű vonásokat mutató, de humanoid alkatú nép. Az ujjaikat éles, kis mértékben visszahúzható karmok ékítik, a fogazatuk egyértelműek ragadozóé, közelharcban mindkettőt bevetik. Átlagban erősebbek és gyorsabbak az embereknél, de kevésbé megfontoltak és átgondoltak. Látnak a félhomályban, és még a royóknál is élesebbek az érzékeik. Általánosságban elmondható róluk, hogy lusták és szeretik a kényelmet, ha alkalmuk van rá, szívesen szundítanak - így az elmére ható varázslatok is könnyebben álomba ringatják őket.



Zömik

Alacsony termetű nép, híresen nagy kitartással. Kiválóan bírják az alkoholt és általában minden méreggel szemben ellenállóbbak, ahogy a mágikus hatásokkal szemben is. A fémek és kövek megmunkálása iránt gyakran ösztönös tehetségük van, és vonzódnak is a különféle kézműves mesterségek iránt. 


Börtönvilág - Kalandok és Kampányok a Börtönben


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések