Börtönvilág - Az Elődök Technomágiája

Az Elődök számos különös, varázslatos hatalmú holmit hagytak hátra, melyeket könnyű használni, ám készíteni és javítani csak a legeszesebb száműzöttek képesek. "Technomágiájuk" alapja a villámkristály, ez a kékesfehér ásvány, ami képes misztikus energiát magába szívni, tárolni és leadni. A kristály sajnálatos módon nem kezd addig töltődni, amíg nincs teljesen kiürülve, de részlegesen feltöltődve is használható.


A villámkristályokat a Börtön számos barlangjában megtalálni, a világ háttérenergiáját magába szívva növekedik, viszont a legtöbb esetben ezek a telepek nem nagyobbak öklömnyi méretűnél. A finomítás során alkímiai úton tisztítják és metszéssel alakítják, ám az igazán nagy eszközökhöz (mint például a naszád méretű siklóhajókhoz) csak nagyon kevés helyen találni megfelelő, több méteres hasábokat.

Siklóhajók

Ezek különféle méretű égi hajók, amik nem képesek túl nagy magasságokba emelkedni. A működésükhöz villámkristályok kellenek: minél magasabban próbál repülni a hajó, annál gyorsabban merülnek a kristályok, teljesen kiürülve pedig a hajó leereszkedik a talajra. A kisebb hajók 40-60 órát tudnak talaj közelben repülni, nagy magasságban viszont csak 5-10 órát, a nagyobbak viszont akár napokig tudnak a magasban haladni.

Hosszúcsónak

A legelterjedtebb égi jármű a Börtönben. Kicsi méretű (10-15 méter hosszú), oldalán két kicsi vitorlával. A legtöbb esetben nincs zárt felépítménye, csak egy ponyvával fedett hátsó fele. A felfedezők és a kalandorok kedvelt járműve, apró mérete miatt nagyon gyors.



Portyázó

Közepes méretű siklóhajó, négy vitorlával és több, szűkös fedélzettel. Egyaránt használják kalózok, felfedezők és kereskedők, gyakran még nagy méretű fegyverek is vannak rajtuk.



Naszád

A legnagyobb méretű siklóhajók működéséhez igen nagy villámkristályok kellenek, így csak kevesen engedhetik meg maguknak az üzemben tartásukat. Általában városok hadurai vagy nagyhatalmú kereskedők flottájában található meg belőle néhány darab. A lapos hajótestben szinte csak a kristályok vannak, az árut és a legénységet a fő felépítményben és a fedélzeten helyezik el.



Lőfegyverek

Villámvetők

Az Elődök kézi lőfegyverei elég furcsa eszközök: ív nélküli nyílpisztolyokra, nyílpuskákra hasonlítanak, amikben egy fém burkolatú villámkristály henger van. Bekapcsoláskor a henger elkezd nagy sebességgel forogni, a ravasz meghúzásakor pedig kivet magából egy apró kis energialövedéket. A becsapódáskor ez egy felvillanással "szétloccsan", fájdalmas, ám általában nem halálos sérülést , kábulatot okozva a célpontnak.

A fegyverekbe foglalt kristályok lemerülés után 1 óra/lövedék sebességgel töltődnek újra



Erőíj

Aktiválás nélkül ez a fegyver csupán egy rövid markolat, de a megfelelő jelet megnyomva energiából formált sokszögek jelennek meg, amik egy rövidíj karjaivá állnak össze, közöttük kékesen derengő ideggel. Vessző nem szükséges hozzá, felhúzáskor azonnal megjelenik egy áttetsző, vöröses nyaláb. A fegyverből 20 lövést lehet leadni, mielőtt lemerülne, utána óránként 1 lövésnyi energiát töltődik.



Kézifegyverek

Az Elődök számos technomágikus kézifegyvert készítettek, amik mind villámkristályokkal működnek. Ezek általában aktiválás után szabott ideig működnek, majd kikapcsolnak maguktól.


Kristálykard, tőr és bárd

Ezek a fegyverek csak egy markolatból állnak, amíg nem aktiválják őket, ekkor viszont energiaszilánkok jelennek meg, amiket egy energiamező tart egyben, penge formába kényszerítve őket. A markolatba rejtett kristály 10  percre elegendő energiát tárol. Teljes lemerülés után magától töltődik, minden órányi pihentetés 1 percnyi energiát tölt vissza.



Opálpenge

Ez egy sárgaréz vagy bronz bokszer (ütéskor normál sebzés), melynek villámkristály berakásai vannak. Erősen megmarkolva és koncentrálva ez egy sötét, derengően áttetsző ívelt pengét idéz meg az ütőfelület előtt, amivel halálosan metsző sebeket lehet ejteni. Aktiválás után legfeljebb 5 percig tud működni, a kristályok lemerülés után óránként egy pernyi energiát töltődik.


Egyéb eszközök

Erőpajzs

Ez a karkötő egy lapos villámkristályt tartalmaz, és aktiválás után egy áttetsző, kékes lapokból összeálló ovális pajzs jelenik meg a levegőben, amik úgy helyezkednek el a karkötőhöz képest, mintha egy rendes pajzsot csatolt volna fel. Sem tömegéből, sem a méretéből nem ad semmilyen büntetést, viszont normál pajzsként funkcionál. Teljesen feltöltve 30 percnyi folyamatos működésre elegendő energiát tartalmaz, kikapcsolt állapotban óránként 1 percnyi energiát töltődnek.



Tájoló

Ez a tárgy egy lapos, füstüvegnek tűnő kristály, sárgás fém keretbe foglalva, aminek külső ívén apró villámkristályok vannak. Aktiválás után a kristálylapon színes jelek láthatóak, amik a nagyvárosokban elhelyezett központi villámkristályok távolságát mutatják, ha azok 1000 km-en belül vannak. A tájoló és egy térkép segítségével így meg lehet határozni a helyzetet. A villámkristályok naponta 10 percnyi folyamatos működést tesznek lehetővé, egy óra alatt 1 percnyi energia töltődik fel.



Kristálykönyv

Ez az eszköz egy vékony, bőrből és fémből formált mappára hasonlít, a borítóján egy fém foglalattal. Aktiváláskor fényből formált lapok jelennek meg, rajtuk szöveggel és képekkel.

Börtönvilág - Kalandok és Kampányok a Börtönben



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések