Cyberpunk 2020 - Kalandok és kampányok - Tales from the Forlorn Hope

Az 1992-ben megjelent Tales from the Forlorn Hope kalandgyűjtemény a Cyberpunk világának egyik alapkövére, a közép-amerikai háborúkra és azok veteránjaira, a Szólókra épít. Bizonyos szempontból a klasszikus "ültök a fogadóban" helyzet, csak itt egy veteránok által látogatott bár a névadó, ahol a karaktereknek keményen meg kell dolgozni a bizalomért és a befogadásért. A könyvben nyolc, egy alkalmasra tervezett kalandot kapunk, melyek között nincs szorosabb kapocs, csupán az, hogy mindegyik melót a bár törzsközönségének egy-egy tagjától kapjuk. A munkák időrendbe vannak szedve, ahogy egyre nő a csapat ázsiója a vendégek között, ám ha a mesélő ezt szükségesnek érzi, igazíthat rajta.


Az első fejezet egy igen alapos bemutatása magának a Forlorn Hope-nak, egy riporter, C.J. O'Reilly beszámolóján keresztül. Megismerhetjük a tulajdonost, John Freemant és még vagy egy tucatnyi fontosabb NJK-t, a statjaikkal és céljaikkal együtt (még a helyi zenekart, a Slaughtered Lambs-ot is beleértve). 


Melléjük pedig kapunk még nyolc további NJK-t, akik a játékosokhoz hasonlóan munkát vagy csapatot keresnek: ők azok, akiket a mesélő egy-egy munka erejéig a partihoz csaphat, hogy bevezesse őket a nagyfiúk játékába, kiegészítse a tűzerőt, vagy egyszerűen csak összefűzze a szálakat. A Forlorn Hope-hoz megkapjuk az összes szint térképét is.


A munkák elég változatosak, van benne búvárruhás hajó-elsüllyesztés, konvojkíséret, európai kiruccanás egyenesen Romániába, fogolyszabadítás, dél-amerikai drogháború, magánnyomozás és a pszichózis határán átbillent haver megmentése.


A bevetések anyaga részletesen ki van dolgozva, rengeteg NJK-val, térképekkel és színesítő háttérinformációkkal, amik mind eléggé megdobják a hangulatot. Néhány küldetést érezhetően a 80-as, 90-es évek akciófilmjei inspiráltak, ami meglepő - a közép-amerikai háború volt a CP2020 Vietnámja.


Összességében egy elég jól összerakott kalandgyűjteményről van szó, ami minimum 8 játékalkalomra elegendő kész sztorit ad, viszont remek kiindulópont lehet egy még ennél is hosszabb kampányhoz, a Forlorn Hope-ban szerzett kapcsolatokra építve.

Cyberpunk 2020 - Kalandok és kampányok - Firestorm: Shockwave




Cyberpunk 2020 - Kalandok és kampányok - Tales from the Forlorn Hope


-Kyrg-

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések