Cyberpunk 2020 - Kalandok és kampányok - Eurotour

A Cyberpunk 2013/2020 szerepjátékhoz nem csupán a világleírásokban jelentek meg kalandok, hanem mind az R. Talsorian, mind pedig licensz alapján az Atlas Games és a Ianus Games is készített komplett kalandokat és több részes kampányokat. Ezek közül elsőként az 1993-as Eurotourt szeretném bemutatni, lehetőleg spoilerek nélkül.


Az Eurotour egy hat kalandból álló kampány, ami az excentrikus lázadó Rocker, Jack Entropy európai turnéja körül forog. A 2021-ben játszódó történet szerint a játékosok valamiért éppen Liverpoolban tartózkodnak - hogy miért és mióta, az a mesélőtől és tőlük függ, de minden szerephez ad pár javaslatot, legyen az Szóló, Nomád vagy Rocker. Itt fogadja fel őket a sima beszédű menedzser, Jimenez, és bár a pénz nem kiemelkedően sok, a hírnév és az egy évre szóló látogatói vízum (lásd Eurosource és Eurosource Plus) elég csábító lehet…


Az Eurotour egy elég összetettre sikerült kampány, ahol minden rész a kontinens más és más országába viszi a csapatot: a katonai irányítás alatt álló Egyesült Királyságból, Liverpoolból előbb Brüsszelbe érkeznek meg, majd onnan tovább Párizsba, Velencébe, kitérőként Stockholmba ugranak át, hogy végül a kaotikus, polgárháborús Prágában fejezzék be a turnét. Feltéve, ha mindenki eljut odáig élve.


A sztori messze nem csak a koncertekről szól, a sztárjuk ugyanis a zeneipar egyik legkiszámíthatatlanabb alakja. Ráadásul a saját csapatuk tagjainak is mind megvan a saját mögöttes célja, és rengeteg az egykori sértett szerető, bosszúra szomjas ellenlábas. A kampány során rengeteg részletesen kidolgozott NJK-t kapunk, és jópárnál a kampány utánra is ad meg szálakat.


A kampány számomra legizgalmasabb vonása az, hogy az egész közepén húzódik egy titkos szál, amit hat módon lehet végig vezetni. Így bár a főbb események többé-kevésbé ugyanúgy zajlanak le, de attól függően, melyik változatot választja ki a mesélő, hat különböző befejezésre futhat ki a kaland. Ez nagyban növeli az újra lemesélhetőségét, bár játékosként nem ennyire egyszerű a helyzet (hacsak a mesélő nem keveri úgy a kártyákat, hogy az eseményeket is meg nem változtatja kissé).


Összességében egy remek kampánynak tartom az Eurotourt, hiszen hozza a Cyberpunk minden fontosabb elemét: a kíméletlen cégeket, a zeneipar hamis csillogását, a mesterséges szépséget és az árulás állandó gyanúját.

Cyberpunk 2020 - Kalandok és kampányok - Firestorm: Shockwave





Cyberpunk 2020 - Kalandok és kampányok - Eurotour

-Kyrg-

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések