Earthdawn 2000 - Tünde Mágia

 A Tünde Mágia

A tünde népek mindegyike képes irányítani a Karmát és legalább egy picit szőni a varázslatokat, még ha csak annyira is, hogy irányítsa a saját Fátyolburkát. Sokan beérik ennyivel, és olyan életet élnek, ahol nem kell semmiféle mágiát űzniük, mások viszont kimondottan keresik annak lehetőségét, hogy minél nagyobb hatalomra tegyenek szert. Ők az Adeptusok.



Archer - Íjász

A modern íjászok, mesterlövészek nem vetik meg a lőfegyvereket sem. A nagy többségük elf vagy törpe, előbbiek tradicionális fegyvert vagy egészen egyszerű szerkezetű puskákat, pisztolyokat használnak, a törpék viszont kedvelik a minél bonyolultabb és nagyobb tűzerővel bíró eszközöket is. 


Beastmaster - Vadmester

A vadmesterek többsége vagy a természetben igyekszik minél messzebb húzódni az emberektől, vagy a városok árnyoldalában él, macskákat, patkányokat és kóbor kutyákat gyűjtve maga köré. Mindegyik nép egyformán megtalálható benne. Az emberek remetéknek, vagy ami még rosszabb, New Age-mániás "druidáknak" tartja őket.

Cavalryman - Lovas

Ez a diszciplína ma leggyakrabban a motoros bandák és a terepjárós-lakókocsis nomádok képében él tovább, elsősorban a vándorló orkok között. Néha trollok is felbukkannak, szinte minden esetben bandavezérként, a törpék pedig mint dílerek csapódnak hozzájuk, fúleg dzsippekkel, terepjárókkal.

A lovasok képesek összekapcsolódni a járműveikkel, ezzel azokat egyfajta primitív tudatra ébresztik: minden mágikus Tehetségük, ami a hátasokra vonatkozott, működik a motorokkal is. Igen, még "gyógyítani" is képesek őket.


Elementalist - Elementalista

Az őselemeket irányító mágusok sok esetben építőmesterek, építészek, bányászok. A mágia iránt érdeklődő törpék és trollok legtöbbje ezt választja. 

Illusionist - Illúzionista

Az audio-vizuális illúziókat szövő mágusok gyakorta bűvészként lépnek fel, elhitetve a közönséggel, hogy amit látnak, az NEM varázslat. Sokan a filmiparban helyezkedtek el, ahol hihetetlen élethű vizuális effekteket hoznak létre, mások a hangmérnöki szakmát kedvelik. Az elfek között különösen népszerű.

Nethermancer - Árnymágus

Ezek a mágusok a szellemek és élőholtak avatott ismerői. A kevés számú ork varázstudó szinte mind árnymágus, ők voltak az eredeti vudu papok. Ma már sok ember is van közöttük, vérmágiát használnak, félig-meddig megtűrten.

Sky Raider - Égi Portyázó

Pilóták, égi kaszkadőrök, ejtőernyősök. Egykoron a trollok uralták ezt a diszciplínát, és még ma is közülük kerül ki a legtöbb.

Swordmaster  - Kardmester

Szamurájok, párbajhősök. Az elfek között a legnépszerűbb "harcos" diszciplína, sokan sportolóként is űzik, mások inkább a hetvenkedő fenegyerek vonalat követik.



Thief - Tolvaj

Besurranó tolvajok, ügynökök, kémek, merénylők. Elfek, törpék és orkok egyaránt kedvelik, trollt viszont alig találni közöttük.

Troubadúr - Trubadúr

Az aranytorkú énekesek és zenészek minden nép körében kedveltek. Az elfek elsősorban a pop, rock és komolyzene, a trollok a metál, az opera és komolyzene, a törpék a komolyzene, a rock és a country, az orkok pedig a metál, a rap és gépzene iránt érdeklődnek. Persze néha vannak zavarba ejtő kivételek.

Warrior - Harcos

Harcművészek, katonák. A trollok és orkok kedvelik, a törpék szükségből választják. Az elfek szinte soha, számukra ez túlságosan rideg diszciplína.

Wizard - Varázsló

Az asztrálsík legavatottabb ismerői, teoretikus mágusok. Elsősorban az elfekre jellemző ez az út, a többiek ritkán választják.

Weaponsmith - Fegyverkovács

A mai fegyverkovácsok gyakorta tűzfegyvereket eddzenek meg, extra erőt biztosítva a golyóknak. Szinte mindegyik törpe, más fajt csak elvétve találni közöttük.




-Kyrg-

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések