Falkensteini Mághia - A legnyersebb erő - A mághikus átáramoltatás

Új-Európa skolasztikus mághiája nem a villámgyors, pillanatok alatti varázslatokról szól: a lassú, több percig tartó energiagyűjtés cserében egy biztonságos, kipróbált módszer. Ha valakinek mégis szüksége volna egy azonnal felépített varázsigére, általában a Felfejtés fájdalmas és önveszélyes módszeréhez folyamodik, hacsak nincs egy értékes (és általában igen sérülékeny) ereklyéje. Persze vannak olyan módszerek is, amiket csak kevesen ismernek, esetleg egyenesen lenéznek vagy tiltanak. Ilyen az alábbi energiagyűjtési technika, amit az R.Talsorian discord oldalán publikált Vitor Bornéo - nagyon büszke vagyok rá, hogy néhány ötlettel én is hozzájárulhattam a végeredményhez.


A mághikus átáramoltatás - szabályvariáció
Mellyel a varázslók az azonnali hatás kedvéért felhagynak a finomkodással

A varázslatok létrehozásakor a varázslók általában úgy próbálják manipulálni a valóság csomóit, hogy egy adott Aspektus energiáit gyűjtsék össze, majd akaratuk szerint új formát adjanak nekik. A mágikus átáramoltatás viszont olyan, mintha erősen "megrántanánk" a szövedéket, nyers erővel tépve szét a fonatokat! Ezzel az erőszakos módszerrel a varázsló az energiagyűjtés során igen gyorsan nagy mennyiségű Thaumikus energiát gyűjthet be. Ekkor a játékosnak addig kell lapokat húznia a Varázspakliból, amíg a begyűjtött energia mennyisége el nem éri a Varázslás képesség névértékét; ehhez viszont mindössze egyetlen körre van szüksége. Az összehangolatlan energiát jelképező lapokat viszont nem tudja elengedni - az összes felhúzott lapot fel kell használnia, amíg el nem éri a szükséges mennyiséget, annál többet viszont nem tud begyűjteni! A mághia ilyen módú felhasználása közönségesnek számít a "Művészet valódi adeptusainak" a szemében, mivel sosem diszkrét, sőt, súlyos környezeti következményekkel jár! A művelet közben a varázsló egyértelmű mozdulatokat tesz és varázsszavakat kiált, és a helyi energiák kiszívása látványos következményekkel jár: vibrál a levegő, az üvegek összetörnek, a növények elszáradnak vagy meggyulladnak, a világítás villogni kezd stb.

A létrehozandó varázslat Thaumikus igényén túli energiák irányíthatatlanul visszaáramlanak a természetbe. A felesleges erő mennyisége mutatja, hogy ennek hatása mennyire intenzív (1-4: enyhe, 5-9: erős, 10 vagy több: nagyon erős). Ezek a jelenségek a varázslatot sújtó Összhangzat mellett, azzal együtt jelentkeznek! Ha a véletlen folytán az összes kiragadott erő összehangolt energia volt, de maradt fölös energia, ezek miatt a varázslat Aspektusával megegyező Összhangzat keletkezik. Ezen felül a varázsló 1 pontnyi Ütés sérülést kap a kiáramló felesleges erő minden 2 pontja után. Végezetül pedig az így kiragadott energia nem tér vissza a Varázspakliba, vagyis az egész, a legközelebbi Ley-vonal csomópont körüli, 273 mérföld sugarú varázsrégió erőszintje lecsökken a következő 24 órára, amennyi a regenerációhoz szükséges. Ez utóbbi szimbolizálja a hatás erőszakos, természetre gyakorolt hatását. Az adott régión belül a Jó Varázslás képességgel bírók azonnal megérzik az energiák változását, a Nagyszerű szintűek azt is meg tudják mondani mi történt, a Kivételes vagy magasabb tudásúak pedig az irányt is meg tudják határozni."


Példa: a Fenséges Marillion Varázslás képessége Nagyszerű (a névérték 8). Szeretne sietve egy Elemek Alakítása [♣] varázslatot létrehozni, hogy egy kőfalat emelhessen. Kiszámolja a varázslat összes Thaumikus Energia Igényét, és a Definíciók hozzáadása, valamint a saját képesség levonása után 6 pontra van szüksége. A mághikus átáramoltatást használva elkezd lapokat felhúzni, amíg el nem éri a 8 pontnyi energiát. Az első lap egy [5♣]. Mivel még nem érte el a Varázslás névértékét, tovább kell húznia. A második lap egy [10] - ez egy összehangolatlan energiát jelképező lap, viszont a mághikus átáramoltatás miatt nem tudja eldobni és másikat húzni helyette. A varázslathoz szükséges 6 pont ezzel meglenne (5+1=6), így létre is hozhatná a varázslatot, viszont a 8 pontot még nem érte el, így tovább kell húznia. Harmadjára szerencsésen egy [7♣] kerül a kezébe: a három lappal megvan a 8 pont (5+1+7=13), sőt, meg is haladta  volna, az áramoltatás viszont ezt nem engedi. A varázslathoz szükséges 6 pont is meglett ezzel. A 2 pontnyi felesleges energia viszont enyhe környezeti károkat okozva visszaáramlik a természetbe, összeadódva a [10] lapból származó Összhangzattal; még ha Marillion nem is húzott volna összehangolatlan lapot, csak Treffeket, a fölös 2 pont akkor is Összhangzatot okozott volna. Mindezeken felül 1 pontnyi Ütés sérülést is elszenved.
Mondanunk sem kell, hogy a mágikus átáramoltatás gyakorlatát Új-Európa és Amerika szinte összes varázslórendje egyaránt lenézi. Az ezzel visszaélő varázslók számíthatnak egy kellemetlen látogatásra a mághiát felügyelő rendőri erők, a templomosok vagy valami sokkal rosszabb részéről.


Falkensteini Mághia - A mághikus átáramoltatás


Castle Falkenstein alapkönyv és A Gőz Kora kiegészítő pdf formátumban (külön-külön és kedvezményes csomagban) már a DrivethruRPG oldalon is megvásárolható!

-Kyrg-

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések