Falkensteini Mághia - Ereklyék Nyomában - A Griot Koponyája

Falkenstein világában a Mághia nem a használójában rejlik, hanem a környezetében, a világban: ha varázsolni akarunk, előbb össze kell gyűjtenünk hozzá az erőt, ami elég hosszadalmas tevékenység. Egy nagyobb erejű mintázat létrehozása hosszú percekbe, vagy akár órákba is telhet, és a varázslók évezredek óta keresik a módját, hogy ezt kicselezzék. Természetesen a legegyszerűbb módszer erre a Felfejtés, amikor az életerőt alakítjuk át Hatalommá, azonban ha magunkból nyerjük az energiát, könnyen belehalhatunk, ha pedig másokból, nos, akkor előbb vagy utóbb megjelennek a Templomos Lovagok a küszöbünkön, és elmesélik nekünk, mi is történt anno az Azték Birodalom vérmágusaival.
A másik módszer az, ha szert teszünk egy ereklyére, egy olyan tárgyra, amit már évszázadok vagy évezredek óta használnak varázslatok segédleteként, és így magába szívott már némi Hatalmat. Ha a birtokunkban van egy Ereklye, a benne tárolt erőt egyszerűen hozzáadhatjuk a begyűjtötthöz, így sokkalta gyorsabban tudunk varázsolni - ha pedig a benne eltárolt fedezi a szükségleteinket, akár egy pillanat alatt is létrehozhatjuk a Mághia Csomóit!

Az alábbi ereklye a Fekete Habok kalandban bukkant fel, mint a sötét mágus, Adam Sardonis törekvéseinek célpontja, és bár a történet végén úgy tűnt, elpusztult a csónak felrobbantásakor, nem lehetünk biztosak benne, hogy nem-e kerül még elő valamikor.

A Griot Koponyája



Kinézet: az ereklye szemre úgy néz ki, mint egy miniatűr, nagyjából öklömnyi felnőtt emberi koponya, amit belülről valami fekete, kristályos anyag tölt ki. 

Titkos Tudás & Történelem: ezt a koponya egykor egy grioté, vagyis afrikai történetmondóé volt, akit ellenségei megöltek és a szellemét felhasználták sötét varázslataikhoz. A mérete a szertartások és a begyűjtött Hatalom miatt zsugorodott össze. Aspektusa miatt hatalmas segítség minden Spirituális varázslathoz, legyen az nekromancia, idézés vagy a síkok közti utazás.

Aspektus és Taumikus Energia: Pikk Bubi (Spirituális).

Ennek értelmében minden Spirituális aspektusú varázslathoz egy Pikk Bubi névértékével (11) egyező számú pontot ad hozzá az Ereklye. Más aspektusú varázslat esetén természetesen ez is csak 1 pontnyi Összehangolatlan Hatalmat jelent, ami akár Összhangzatot is okozhat, eltorzítva a mághia hatását.

A Castle Falkenstein pdf-ként már a DrivethroughRPG oldalon is megvásárolható!
-Kyrg-

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések