Egy Falkensteini Kalandregény - Jim Hawkins öröksége (A kaland)

"A dédapám, James Hawkins I, vagy Jim, ahogy mindenki ismerte, egy igazi kalandor és felfedező volt. Egy kis fogadóból elindulva megtalálta a Karib-tenger legnagyobb kalózkincsét, gazdaggá téve a családunkat - legalábbis így szól a történet. Én már nem ismerhettem őt, de a nagyapám, Rob Hawkins rengeteget mesélt róla, és utána kapta a nevét es lett tengerész az apám, ahogy én is. Mára csak egy halom kézírásos jegyzet és ez a térkép maradt utána, semmi több. Azonban az egyik tiszttársam most azzal vádol, hogy az egész csak hazugság, nem volt semmiféle kincs és nem létezik a sziget sem. Párbajra hívhatnám, meg is teszem, ha visszatértem, de előbb be kell bizonyítsam saját magamnak is, hogy nem így van. Ebben kérem a segítségeteket!"

Ezzel a segítségkéréssel indul a Jim Hawkins öröksége, a legújabb Castle Falkenstein kalandom. A közelmúltban két, teljesen más stílusú csapatank is lemeséltem (itt olvashatjátok az összefoglalót), és most a jegyzeteimet összerendezve elkészült belőle a kalandmodul is.


Korábban a Holdfényröpte esetében sokat segített, ha a Házigazda ismerte a Pán Péter történetet, bár nem volt kötelező - ráadásul a karakterek még bizonyosan nem olvasták, hiszen annak megjelenése előtt játszódott a történet. Most hasonló a helyzet: Robert Louis Stevenson ifjúsági regénye, a Kincses Sziget 1881/82-ben jelent meg, először részletekben, a Young Folks ifjúsági magazinban, így az 1872 körül játszódó kaland szereplői még bizonyosan nem találkozhattak a a történettel. A Castle Falkenstein hagyományait követve Stevenson valószínűleg hallotta a kaland egyik szereplőjének beszámolóját vagy talán maga James Hawkins III mondta tollba dédapja legendáját (és esetleg maga Silver is kiegészítette). A Házigazda számáea viszont lényeges, hogy legalább nagy vonalakban ismerje az eredeti történetet és annak szereplőit.

A kaland ITT elérhető, a sziget térképét pedig ITT tölthetitek le.


Egy Falkensteini Kalandregény - Jim Hawkins öröksége (A kaland)




Castle Falkenstein alapkönyv és A Gőz Kora kiegészítő pdf formátumban (külön-külön és kedvezményes csomagban) már a DrivethruRPG oldalon is megvásárolható!

-Kyrg-

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések