Egy Falkensteini Kalandregény - Jim Hawkins öröksége (Beharangozó)

"- ZÁTONY!
Ez a kiáltás visszhangzik a füledben, ahogy hirtelen magadhoz térsz. Sós ízt érzel a szádban, vér és tengervíz keverékét köpöd a hajó csúszós padlójára. A kabinod furcsa szögben áll, erősen az oldalára dőlve, mintha csak egy hullám döntött volna oldalra benneteket. Ám a Messzejáró meg sem mozdul, mintha csak oda lenne szögezve valahová…"


Egy újabb kalandos utazásra invitálom a játékosaimat, ezúttal a Karib-tengerre! Lord Chandler Bossley, gazdag brit mecénás és a korona nem annyira titkos ügynöke felkarolta az ifjú James Hawkins III hadnagyot, aki dédapja nyomdokában járva egy régi kalózkincs után kutatna a szigeteken. Az utazás azonban egy viharban váratlan és tragikus fordulatot vett…
A játékra hozhattok 
- saját új karaktert (az alapkönyvben szereplő felosztással, egy Nagyszerű, négy Jó és egy Gyenge képesség);
- visszatérő Drámai Karaktert, aki már játszott valamelyik történetemben (szokás szerint van lehetőség egy képesség növelésére, legfeljebb Jót Nagyszerűre, rövid indoklással, hogy miért pont azt növeltétek;
- Vagy egy előre elkészített karaktert, akár ott helyben, az asztalnál választva.


A játék ezúttal élőben zajlik majd, mégpedig két alkalommal:

Frissítés:
Elkészítettem a kalandhoz néhány Drámai Karaktert, akik közül a játékosok (akár a helyszínen is) választhatnak maguknak egyet, ha nem akarnak sajátot alkotni.

A Délceg Tengerésztiszt
James Hawkinshoz hasonlóan te is Új-Európa egyik haditengerészetének tisztje vagy, aki most éppen az éves szabadságát tölti. Lord Bossley felkért, hogy tapasztalt tengerészként csatlakozz a Messzejáró expedíciójához, és a küldetéssel járó hírnév túl csábító volt ahhoz, hogy nemet mondj.
Nagyszerű Atlétika
Bátorság, Karizma, Kormányzás, Lövészet,
Gyenge Lopakodás

A Nyughatatlan Felfedező
A világ számos kontinensén megfordultál már, jól ismered Afrika szavannáit, Ázsia bambuszerdőit és Szibéria fagyos tundráját. Merész, rátermett és éles szemű lövész vagy, ráadásul azt suttogják rólad, hogy Afrikában egy griot egyszer megáldott, és azóta azt is meglátod, amit mások nem. Tény, ami tény: néha mintha előre megsúgná valaki, honnan leselkedik rád a veszély. Pontosan ezért kaptad a felkérést Lord Bossley-tól, aki nagyon is komolyan veszi az efféle tehetségeket.
Nagyszerű Bátorság
Atlétika, Lövészet, Viaskodás, Varázslás
Gyenge Összeköttetések

Az Idegen Hatalom Ügynöke
Hivatalosan te nem vagy itt. Valaki más kapta ezt a meghívót, ami valamilyen módon a te kezedben landolt, és mivel Lord Bossley maga is a brit korona egyik ismert ügynöke, felkeltette a figyelmedet. Nem esett nehezedre egy másik személynek kiadnod magad, hiszen ez a munkád, bár itt külön izgalmat jelentett megtéveszteni ezt a híres kémet. Már persze ha valóban elhitte a mesédet, és nem te magad vagy az, aki csapdába kerültél a Messzejárón, távol Új-Európától.
Nagyszerű Előadás
Bátorság, Atlétika, Lopakodás, Lövészet
Gyenge Orvoslás

A Texasi Kalandornő
A híres szabad Texasi Köztársaság földje bővelkedik a veszélyekben, így nem csoda, ha előbb volt puska a kezedben, mint rongybaba. Sokáig fel sem tűnt, hogy a férfiak már nem csak azt nézik meg rajtad, hogyan ülöd meg a lovat vagy mászol falat, de megtanultad a külsődet is fegyverként forgatni. Új-Európába áthajózva is főleg a fegyveredből éltél, testőrként és lövészként, ezért is keresett fel Lord Bossley, hogy csatlakozz az expedícióhoz.
Nagyszerű Lövészet
Atlétika, Báj, Bátorság, Viaskodás
Gyenge Varázslás

Az Gazdag Úriember/Úrinő
Szereted a nagyvárosi életet, de egy idő után az ember kifogy a jó történetekből, egyszerűen mert Londonban és Párizsban nincsenek IGAZI kalandok, vagy ha mégis, azok elkerülnek téged. Mindig szívesen forgattad Jules Verne regényeit, és ha valaki anyagi támogatásért kopogtatott az ajtódon, sosem küldted el anélkül, hogy legalább meg ne hallgattad volna. Tudtad, hogy Lord Bossley pont ezért hívott meg erre az útra, de nem érdekelt, boldogan finanszíroztad a Messzejáró felszerelését, hiszen cserében egy igazi expedíció megbecsült tagja lehettél!
Nagyszerű Anyagi Helyzet
Báj, Bátorság, Műveltség, Összeköttetések
Gyenge Atlétika

A Tapasztalt Szerencselovag
Katonacsalád sarjaként úgy nőttél fel, hogy egy napon a hazádat és a koronát szolgálod majd, halálodig. Sajnos egy meggondolatlan affér egy tábornok feleségével ebben meggátolt: bár a párbajt megnyerted, a főtiszt halála a rangodba és a karrieredbe került, és csak egy ifjú lord melletted való kiállása mentett meg a hadbíróságtól. De nem estél kétségbe, hiszen addigra már kitapasztaltad, hogy bőven elég olyan országa van Új-Európának, ahol jól megfizetik egy tapasztalt Szerencselovag szolgálatait. Számtalan összecsapásban vettél részt azóta, és ezek nyomot hagytak az arcodon is - a sebhelyek sokakat megriasztanak. Amikor pedig Lord Bossley táviratát megkaptad, azonnal Londonba siettél, hogy törleszd felé régi adósságod.
Nagyszerű Vívás
Atlétika, Bátorság, Karizma, Lövészet
Gyenge Báj

Az Ifjú Feltaláló
Azóta, hogy kezedbe vetted az első csavarhúzódat, mindig barkácsoltál valamit: előbb óraműszerkezetű játékokat készítettél magadnak és a testvéreidnek, majd kisebb-nagyobb konyhai eszközöket az édesanyádnak. Azután az egyiket meglátta egy hozzátok átlátogató ismerős, és hamarosan az egyik újonnan nyílt Szerkentyűboltban találtad magad, inasként. A mestered megtanított a legapróbb helyekre is fogaskerekeket, órarugókat, emeltyűket és apró áramköröket beépíteni, és lelkesen árusította minden találmányodat. Amikor megkapta Lord Bossley levelét, hogy csatlakozzon az expedícióhoz, habozás nélkül jelezte, hogy az érdem a tiéd, így te is helyet kaptál a Messzejáró fedélzetén, egy ládányi alkatrész társaságában.
Nagyszerű Barkácsolás
Anyagi Helyzet, Észlelés, Műveltség, Orvoslás
Gyenge Összeköttetések

Az előre elkészített karaktereket ITT tudjátok letölteni.


A Castle Falkenstein pdf-ként már a DrivethruRPG oldalon is megvásárolható!

-Kyrg-

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések